صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰
ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛ خدمات تحقیقاتی(۶۵)/ بارانی‌نیا عنوان کرد؛

از تولید و اشتغال علم‌محور تا بسیج پیشگیری از شیوع کرونا

ظرفیت آزمایشگاهی رشته برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی مینابرئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب گفت: نقش این واحد دانشگاهی در تولید و اشتغال علم‌محور با ظرفیت‌های پژوهشی و ۱۵ باب آزمایشگاه تخصصی پررنگ است.
کد خبر : 624874

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدم




ت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعه‌ای که در قالب سامانه‌های ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هر نوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.




بیشتر بخوانید:


آزمایشگاه میان‌رشته‌ای مکاترونیک تا پایان تابستان ۱۴۰۰ راه‌اندازی می‌شود


دانشگاه تک‌جنسیتی فلاورجان چه تجهیزاتی دارد؟


عضویت ۵ آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی




بر این اساس بر آن هستیم تا این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور را در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاع‌رسانی کنیم. به همین دلیل در شماره ۶۳ از این سلسله گفت‌وگوها با باقر بارانی‌نیا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب گفت‌وگو کرده و ظرفیت‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی این واحد دانشگاهی را جویا شده‌ایم که در ادامه می‌خوانیم.



گام مؤثر واحد میناب در تولید و اشتغال علم‌محور


آنا: لطفاً درباره ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب بگویید.


بارانی‌نیا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب با فعالیت ارزنده خود در عرصه‌های علمی، آموزشی و فناوری بیش از هزاران فارغ‌التحصیل را در مقاطع مختلف آموزش عالی تربیت و راهی بازار کار و فعالیت‌های اجتماعی کرده و اکنون با بالغ‌بر یک هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۱۴ عضو هیئت علمی تمام‌وقت، پنج دانشکده مصوب (دانشکده برق، دانشکده علوم پزشکی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده علوم پایه و دانشکده علوم انسانی)، هزار متر مربع فضای آموزشی و... هزار متر مربع فضای آزمایشگاهی، کارگاهی در حال خدمت در حوزه آموزش و پژوهش به دانشجویان است.


یکی از مهم‌ترین افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب، نقش فعال در فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی کشور بوده که امکانات، تجهیزات مدرن و ارتباطات فراوان پژوهشگران این واحد دانشگاهی با مراکز علمی معتبر موجب شده که تحقیقات خوبی در شاخه‌های مختلف علمی در زمینه تولید علم انجام دهد. اکنون سیاست واحد میناب هم‌راستا با سیاست‌های سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت پژوهش‌های کارآفرین است.


رویکرد کلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب تأکید بر آموزش مستمر برای تسلط هرچه بیشتر و به‌روزتر کارشناسان آزمایشگاه در فعالیت‌هاست.یکی از لازمه‌های گام نهادن در مسیر توسعه علم و فناوری، دسترسی به آزمایشگاه‌های پیشرفته و افراد متخصص بوده تا بتوانند به پژوهشگران و بخش‌های بیرون دانشگاه خدمات لازم را ارائه کنند، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب با سرمایه‌گذاری‌های هدفمند در این حوزه اکنون دارای ۱۵ باب آزمایشگاه تخصصی مجهز به امکانات پیشرفته و کادر آزمایشگاهی متخصص است. با توجه به ظرفیت‌های پژوهشی این واحد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف اعم از تجهیزات آزمایشگاهی، نیروی انسانی، فضای کالبدی اطلاعات علمی و یافته‌های پژوهشی با همگرایی و هماهنگی بین این ظرفیت‌ها می‌توان گام‌های مؤثری در تولید و اشتغال علم‌محور برداشت.


با درنظرگرفتن ظرفیت‌های موجود در آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب و تجهیزات فعال و غیرفعال موجود در آزمایشگاه و کارگاه‌ها این امکان وجود دارد که بتوانیم در راستای تجاری‌سازی محصولات علمی گام برداریم. آزمایشگاه‌های این واحد دانشگاهی با وجود دستگاه‌های متنوع در زمینه‌های مختلف شامل مکانیک، الکترونیک، عمران و معماری می‌توانند زمینه تولید، پژوهش و تحقیقات را برای متخصصان و محققان ایجاد کنند و برای همکاری با همه سازمان‌ها، ارگان‌ها و صنایع در زمینه‌های گوناگون تولید، پژوهش و...آمادگی دارند.


آنا: چه دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه دارید که حتی می‌تواند برند محسوب شود؟



بارانی‌نیا: دستگاه جذب اتمی، دستگاه GC، دستگاه FTIR، دستگاه HPLC، دستگاه اسپکتروفتومتر دو پرتوی، سانتریفوژ یخچال‌دار، آون تحت خلأ، اسپکتروفتومتر Uv-vis، برج تقطیر جزءبه‌جزء، رآکتور شیمیایی، ورتکس، اندازه‌گیری عدد رینولدز، دستگاه اندازه‌گیری مقاومت تک‌محوره، آسیاب سیاره‌ای، کوره الکتریکی هزار و ۵۰۰ درجه و دستگاه تست کشش ازجمله دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب است.


دستگاه اندازه‌گیری تست خاک سه محوره، دستگاه اندازه‌گیری دیجیتال مقاومت فشاری خمشی و کششی بتن، دستگاه تست میلگرد یونیورسال، دستگاه فلوم تحقیقاتی شیب‌پذیر ۱۰ متری، مجموعه اسکیل لب دانشکده پزشکی، هود بیولوژیک کلاس ۲، اسپکتروفتومتر، کوره‌های حرارتی با دمای ذوب بالا و دستگاه کجلدار (پروتئین سنج) از دیگر دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی واحد دانشگاهی میناب است.




بیشتر بخوانید:


ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی میناب




کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های گروه مکانیک و تأسیسات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب از مجهزترین در نوع خود در استان هرمزگان بوده و شامل کارگاه سیالات: دستگاه‌های تست پمپ‌های سری و موازی، افت در لوله‌ها، اوریفیس، ونتوری، کارگاه انتقال حرارت: مبدل حرارتی دو لوله‌ای، مبدل حرارتی لوله-پوسته، برج خنک‌کن، موتور بنزینی، موتور استرلینگ، دستگاه انتقال حرارت هدایت، دستگاه انتقال حرارت جابجایی، دستگاه انتقال حرارت تابشی، کارگاه تأسیسات و تهویه: پمپ حرارتی، پکیج تهویه مطبوع، کارگاه مقاومت مصالح و استاتیک: تست کشش و فشار، تست پیچش، تست خمش، تست ضربه، تست خرپا می‌شود.


آنا: کاربرد این دستگاه‌ها برای چه گروه‌های تحصیلی و پژوهشی است؟


بارانی‌نیا: از این دستگاه‌ها به‌عنوان تجهیزات آموزشی در دروس آزمایشگاه‌های گروه‌های آموزشی دانشگاه استفاده شده و قابل استفاده برای اشخاص حقیقی و شرکت‌های حقوقی برای امور پژوهشی طبق قوانین «ساها»(سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد) است و در گروه‌های مختلفی مانند مکانیک و الکترونیک، مواد، عمران، معماری و ... به‌کار گرفته می‌شود.


آنا: آیا آزمایشگاه‌های شما به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل شده است؟


بارانی‌نیا: مجموعه آزمایشگاهی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب اکنون دارای مجوز آزمایشگاه همکار استاندارد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای دو تست سمیت سلولی و اندازه‌گیری سطح پروتئین بوده و با توجه به تجهیزات آزمایشگاهی موجود و با بهره‌گیری از تخصص اعضای هیئت علمی و کارشناسان خبره این واحد دانشگاهی، اقدامات اولیه و لازم برای اخذ مجوز همکار استاندارد برای دو آزمایشگاه صنایع غذایی و مکانیک خاک صورت گرفته و در آینده نزدیک مجوزهای لازم در این باره نیز صادر خواهند شد. بررسی‌های لازم برای تکمیل تجهیزات دیگر آزمایشگاه‌های واحد میناب و تبدیل آنها به آزمایشگاه همکار استاندارد نیز در دست انجام است.


راه‌اندازی مجدد دستگاه‌های بلااستفاده برای گسترش دانش آزمایشگاهی


آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه‌تان داشته‌اید؟



بارانی‌نیا: رویکرد کلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب در این باره تأکید بر آموزش مستمر به کارشناسان برای تسلط هرچه بیشتر و به‌روزتر کارشناسان آزمایشگاه در زمینه‌های مربوط به فعالیت‌های خود بوده و تاکنون بارها برای کارشناسان دوره‌های تخصصی تعریف و اجرا شده و در این راستا از ظرفیت آموزشی و تجربی استادان سایر دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های مرتبط نیز استفاده و برخی دستگاه‌ها هم که مدت‌ها بلااستفاده بوده، راه‌اندازی شده است.


آنا: با توجه به شعار (جهش تولید) در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحد میناب چه برنامه‌هایی برای کمک به رونق و جهش تولید داشته‌اید؟


بارانی‌نیا: در راستای منویات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر گام نهادن در مسیر تولید دانش‌بنیان برآنیم با در اختیار قراردادن همه امکانات آزمایشگاهی خود به شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب و حمایت از آنها گام‌های عملی در تحقق شعار جهش تولید برداریم. این واحد دانشگاهی با معرفی دستگاه‌ها و امکانات موجود خود به ارگان‌ها، سازمان‌ها، صنایع، مراکز تحقیقاتی شهرستان و استان هرمزگان، آماده خدمت‌رسانی به‌صورت تمام‌وقت به آنهاست.


حدود ۴۰۰ لیتر الکل با استفاده از برج تقطیر مایع به مایع در آزمایشگاه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب تولید شد.آنا: در زمینه سامانه‌های ساها و ساتا چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟


بارانی‌نیا: در این باره همه دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب لیست‌برداری شده، تعرفه‌های آن تعیین و در این سامانه‌ها تعریف شده‌اند و دفترچه راهنمایی برای معرفی تجهیزات آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها معرفی و در اختیار شرکت‌های صنعتی، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سایر دانشگاه‌ها برای فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی دانشجویان ارشد و دکتری قرار داده شده است.


آنا: آیا در دوره مبارزه با کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شده‌اید.؟


بارانی‌نیا: ابتدای سال جاری و با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا همه امکانات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب در مسیر پیشگیری از شیوع این بیماری و مبارزه با آن بسیج شد که تولید بیش از ۲ هزار لیتر مایع ضدعفونی دست و محیط در آزمایشگاه مهندسی شیمی با همکاری شرکت داروسازی کیمیا طیران زکریا مستقر در مرکز رشد پرفسور حسابی این واحد دانشگاهی ازجمله اقدامات برای مبارزه با کرونا بوده است.


تقطیر و تولید حدود ۴۰۰ لیتر الکل با استفاده از برج تقطیر مایع به مایع در آزمایشگاه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب و تحویل آن به مراکز درمانی، استریل‌سازی روزانه بیش از یک هزار عدد ماسک ساخته شده توسط کمیته مبارزه با کرونا شهرستان میناب به‌وسیله دستگاه اتوکلاو موجود در آزمایشگاه صنایع غذایی این واحد دانشگاهی از دیگر اقدامات واحد میناب برای مبارزه با کرونا بوده است.


آنا: ظرفیت آزمایشگاهی رشته برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی میناب چگونه است؟


بارانی‌نیا: رشته برق و الکترونیک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب دارای ظرفیت آزمایشگاهی زیر است:


ا) آزمایشگاه ماشین‌های الکتریکی


در این آزمایشگاه تست و اندازه‌گیری پارامترهای ژنراتورها و موتورهای الکتریکی و همین‌طور اندازه‌گیری توان و راندمان ماشین‌ها، کنترل دور موتور، اندازه‌گیری سرعت موتور و محور ژنراتورها انجام می‌شود.


۲) آزمایشگاه اندازه‌گیری و مدارهای الکتریکی


در این آزمایشگاه دانشجویان ابتدا با دستگاه‌های اندازه‌گیری موجود در برق آشنا می‌شوند، سپس نحوه اندازه‌گیری مقادیر جریان و ولتاژ و توان در مدارهای الکتریکی را یاد می‌گیرند.



۳) آزمایشگاه سیم‌پیچی


در این آزمایشگاه دانشجویان با نحوه سیم‌پیچی موتورهای الکتریکی و سیم‌پیچی ترانسفورماتورهای قدرت آشنا می‌شوند.


۴) آزمایشگاه الکترونیک


در این آزمایشگاه دانشجویان با مدارهای الکترونیک و مدارهای مجتمع و ترانزیستورها آشنا می‌شود. همچنین نحوه ساخت دستگاه‌های الکترونیک از قبیل، ربات‌ها، تابلوهای روان، ساعت دیجیتالی و غیره را یاد می‌گیرند.


۵) کارگاه تلویزیون


در این کارگاه دانشجویان با قطعات یک دستگاه تلویزیون آشنا شده و نحوه تعمیر یک دستگاه تلویزیون را یاد می‌گیرند.


۶) کارگاه مدارفرمان


در همه کارخانه‌های صنعتی برای راه‌اندازی موتورهای موجود در کارخانه‌ها از مدارفرمان استفاده می‌شود که این مدارفرمان نحوه عملکرد موتورهای الکتریکی در کارخانه‌ها را تعیین می‌کنند. در این کارگاه با انواع این مدارفرمان‌ها آشنا می‌شویم.


۷) کارگاه PLC


برای اینکه موتورهای الکتریکی یا دستگاه‌های الکتریکی عملکردشان به‌صورت اتوماتیک صورت گیرد و نیاز به فرمان دستی به دستگاه‌های الکتریکی نباشد، از دستگاه‌های کنترلی PLC استفاده می‌شود، با برنامه‌نویسی در PLC، می‌توان عملکرد دستگاه‌های الکتریکی را کنترل کرد که البته برای کنترل نیاز به سنسورهای از قبیل، سنسور حرارت، سنسور حرکت، سنسور فشارسنج و غیره است. در این کارگاه دانشجویان با انواع سنسورها و قطعات PLC آشنا می‌شوند و نحوه برنامه‌نویسی در دستگاه‌های کنترلی PLC را یاد می‌گیرند.


۸) کارگاه برق


در کارگاه برق دانشجویان با تأسیسات الکتریکی ساختمان آشنا می‌شوند و نحوه سیم‌کشی و بستن مدارهای روشنایی، پریزها، خطوط تلفن، آیفون و تابلوهای برق را یاد می‌گیرند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر