صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۱ - ۰۸ آذر ۱۴۰۰
به‌‎توان نانو(۱۳)/ اسدی‌فرد با در گفت‌وگو با آنا:

موفقیت در بازارهای صادراتی به ثبات و برنامه‌ریزی نیاز دارد/ تورم ابرمشکل دانش‌بنیان‌ها

معاون توسعه بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: شرکت‌های ایرانی اطمینانی به آینده ندارند و به همین دلیل مشتری از دست می‌دهند این در حالی است که برای موفقیت در بازارهای صادراتی به ثبات و برنامه‌ریزی نیاز است.
کد خبر : 624382

رضا اسدی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در پاسخ به این که مجلس چه قوانینی را باید در کشور وضع کند تا مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان کاهش یابد، بیان کرد: یکی از مشکلات بزرگ شرکت‌ها قوانین خلق‌الساعه، تغییرات بسیار زیاد و ناهماهنگی بین سازمانی است. برای مثال وقتی می‌خواهیم کالایی مانند ماسک را صادر کنیم، وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه می‌دهد اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز نمی‌دهد و معلوم نیست که چه کسی باید تصمیم نهایی را بگیرد. این مشکلات فرایند صادرات را برای شرکت‌ها دشوار می‌کند.


وی با اشاره به این که یکی از چالش‌های اساسی در این روند پیش‌بینی‌پذیری است، افزود: گاهی در یک مسئله سه سازمان مختلف یا چند سازمان از یک وزارتخانه دخیل هستند، بنابراین وقتی شرکت می‌خواهد کاری انجام دهد باید در یک سازمان ثبت سفارش کند و کد سفارش را از سازمان دیگری بگیرد. این فرایند به قدری پیچیده است که بسیاری از شرکت‌ها از این قوانین متعارض یا سازمان‌های ناهماهنگ خسته شوند.


معاون توسعه بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: امیدوارم رویکرد مجلس در این خصوص به شکلی باشد که تسهیل‌گری کند. کشورهایی در دنیا وجود دارند که فرایند اخذ مجوز صادراتی را طی سه روز انجام می‌دهند این در حالی است که رتبه جهانی ایران در انجام کسب‌وکار بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ است که رتبه پایینی به شمار می‌رود. بنابراین باید تلاش کنیم تا این روند اصلاح شود. خوشبختانه مجلس نیز در حال تلاش برای تسهیل مجوزهای کسب‌وکار است. شرایط فعلی مناسب تولید و کسب‌وکار نیست. این زنجیرها باید از دست و پای تولیدکنندگان باز شود و منابع را به سوی تولید ببریم. متاسفانه در حال حاضر بیشترین منابع در دلالی و سوداگرای است.


اسدی‌فرد با اشاره به این که تورم یک ابرمشکل است، مطرح کرد: تورم پیش‌بینی‌پذیری را کاهش می‌دهد. بسیاری از شرکت‌ها فروش و سود خوبی دارند اما اطمینانی به آینده ندارند و نمی‌دانند که باید در آینده چه کنند. به همین دلیل بسیاری از مشتریان خود را از دست می‌دهند چراکه موفقیت در بازارهای صادراتی به ثبات و برنامه‌ریزی نیاز دارد. متقاعد کردن یک مشتری در سطح بین‌المللی زمان زیادی می‌برد، ممکن است در روند مذاکره اتفاق ناگهانی بیفتد و تمام زنجیره‌ای که چیده شده و شبکه‌ای که طراحی شده از دست برود.


وی افزود: رویکرد مجلس در این راستاست و وزیر اقتصاد جدید نیز تاکید بسیاری در حوزه پیش‌بینی‌پذیری، ثبات در تصمیم‌گیری‌ها، حل مشکل ابرتورم و هدایت نقدینگی به سوی تولید دارد. امیدواریم با برنامه‌های جدی این اتفاقات در عمل بیفتند. اگر این اهداف محقق شوند، پتانسیل حوزه نانو و به طور کلی حوزه دانش‌بنیان فراتر می‌رود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر