صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۸ آذر ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

ضربه کاری ایران به مهاجمان دریایی با «بعثت»

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به سطحی از توانمندی در تولید زیردریایی رسیده که اکنون می‌تواند ضربه‌های کاری به دشمنان و مهاجمان در دریا وارد کند.
کد خبر : 624322

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در نشست خبری روز (شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰) به مناسبت بزرگداشت هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش، از رونمایی زیردریایی سنگین بعثت خبر داد.


شهریورماه ۱۳۹۹، رئیس سابق سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در گفت‌وگویی خبر ساخت این زیردریایی سنگین را اعلام کرد و به گفته امیر رستگار، بعثت زیردریایی سنگین محسوب می‌شود و از کلاسی است که ایران تاکنون آن را در اختیار نداشته است؛ در حال حاضر ایران زیردریایی دارای کلاس طارق است که کلاس سنگین ایران محسوب می‌شود، کلاس فاتح نیز کلاس میانی و زیردریایی غدیر نیز کلاس سبک محسوب می‌شوند.



به باور کارشناسان نظامی، براساس زیردریایی‌های خارجی هم‌رده با بعثت، می‌توان تناژ فرضی ۳۰۰۰ تا ۳۲۰۰ تن، طول ۷۴.۵ تا ۷۵.۸ متر و عرض بدنه ۸.۱ تا ۸.۳ متر را برای جدیدترین زیردریایی ایرانی تخمین زد و باید گفت که بعثت همچون زیردریایی‌های تهاجمی پیشرفته خارجی، به سیلوهای پرتاب عمودی موشک مجهز است.




بیشتر بخوانید:


زیر دریایی سنگین «بعثت» رونمایی می‌شود





طبق گزارشی که یورونیوز منتشر کرده است، مطابق اطلاعات منتشر شده بر پایه طراحی اولیه، این زیردریایی دارای حداقل ۶ لانچر پرتاب اژدر و قابلیت مین‌ریزی است که علاوه بر شلیک اژدر، پرتاب‌کننده موشک‌های کروز دریایی ساخت ایران از جمله «نور» با برد ۱۲۰ کیلومتر و قادر با بُرد ۲۰۰ کیلومتر را نیز در اختیار دارد.


پس از پایان دوران دفاع مقدس، ایران برای نوسازی و افزایش قدرت دریایی خود، سه فروند زیردریایی رده کیلو (Kilo) از روسیه خریداری کرد که در دهه ۹۰ میلادی به نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.


با توجه شرایط محیطی خلیج‌فارس، ایران نیازمند زیردریایی با طراحی اختصاصی بود و همین موضوع سبب شد که زیردرایی «نهنگ» با مشارکت وزارت دفاع و دانشگاه‌ها تولید شود که با ساخت و تجهیز این زیردریایی، ایران به جمع کشورهای صاحب فناوری تولید زیردریایی پیوست.




زیردریایی کلاس غدیر



البته زیردریایی‌های با کلاس «غدیر» و «فاتح» نیز در گام‌های بعدی ساخته شدند که هم‌اکنون در نیروی دریایی ارتش به‌کارگیری شده‌اند.


به گفته امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، ارتقای توان دفاعی و به‌روزرسانی شناورها و تجهیزات سطحی، زیر سطحی و هوایی این نیرو، از اصلی‌ترین مأموریت‌های آن است و نیروی دریایی توانسته تمامی معادلات دشمنان را برهم بزند، به‌گونه‌ای که اقتدار و توانمندی نیروی دریایی ارتش دیگر بر کسی پوشیده نیست.


اهمیت استفاده از زیردریایی‌ها، فرماندهان نظامی کشورمان را مجاب کرد که بعد از خودکفایی در تولید زیردریایی‌های سبک «غدیر»، به سمت ساخت زیردریایی‌های کلاس نیمه سنگین بروند.


ویژگی‌های تسلیحاتی زیردریایی ۳۰۰۰ تُنی کلاس «بعثت» و همچنین سطح بالای پنهان‌کاری ذاتی آن، باعث شده است که تا نیروی دریایی ارتش به قابلیت وارد کردن ضربه‌های کاری و ناگهانی به عمق راهبردی دشمنان کشور دست پیدا کند.


انتهای پیام/ ۴۱۶۳


انتهای پیام/

ارسال نظر