اقدامات مهم پیشگیرانه برای کاهش ابتلا به «امیکرون» سویه جدید کرونا
گروه جامعه خبرگزاری آنا، میثم نامنی؛ طبق گفته کارشناسان و متخصصان حوزه بهداشت و درمان، برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و سویههای آن، رعایت دستورالعملهای بهداشتی، پرهیز از دورهمیها و... ضروری است و نباید هموطنان از این موضوع غافل شوند و در حال حاضر با توجه به بازگشایی حضوری برخی مدارس رعایت این دستورالعملها بیشتر از گذشته حائز اهمیت است.
سویه جدید ویروس کرونا نیز که به امیکرون ملقب شده، نگرانی جدیدی را در همه دنیا ایجاد کرده و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت هم پس از برگزاری نشست غیرعلنی، این ویروس جهشیافته را «امیکرون» نام گذاری کردهاند و این سویه جدید در گروه ویروسهای نگرانکننده قرار گرفته است.
آیا امیکرون خطرناکتر از سویههای قبلی است؟
این سویه جدید یا همان امیکرون، از جمله مهمترین جهشهای مهم ویروس کرونا شناخته شده و طبق گفته متخصصان بین ۳۰ تا ۵۰ جهش دارد و در طول یک هفته توانسته آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آفریقا را به ۲ برابر افزایش دهد و در مورد میزان کشندگی امیکرون نیز، اطلاعات جسته و گریختهای وجود دارد و هنوز محققان نتوانستهاند درباره آن به نتیجه خوبی برسند.
این واریانت جدید یا همان امیکرون قدرت بیماریزایی زیادی دارد و بیشتر گروههای سنی جوانتر را مورد هدف قرار میدهد و در حال حاضر مواردی از این سویه جدید در ۷ کشور آفریقایی و در کشورهای اروپایی نظیر انگلستان و بلژیک هم به صورت پراکنده مشاهده شده است و احتمال دارد که سویه امیکرون در کشورهای همسایه ما نیز وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید
واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیتها
ممنوعیت تردد شبانه تأثیری در کنترل کرونا ندارد
در همین راستا به سراغ مسعود یونسیان، دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا رفتیم تا درباره اقدامات مهم پیشگیرانه برای کاهش ابتلا به "امیکرون" سویه جدید کرونا بیشتر بدانیم.
دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا به خبرنگار آنا میگوید: «سویه امیکرون تازه تشخیص داده شده و قبل از این که مشاهده شود آیا تغییری در واگیری، علائم و مقاومت واکسن دارد یا نه، سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان یک واریانت نگرانکننده طبقهبندی کرد».
آخرین جزئیات از علت نگرانکننده بودن سویه امیکرون
وی درباره این طبقهبندی سازمان بهداشت جهانی میگوید: «دلیل این طبقهبندی این است که تعداد بسیار زیادی جهش در این واریانت رخ داده و اگر همیشه به عنوان مثال ۱ الی ۳ جهش وجود داشت، در این واریانت ۵۰ جهش رخ داده و ۳۰ جهش آن نیز در همان جایی که وارد سلول شده رخ داده است».
به گفته یونسیان، «محض احتیاط، سازمان بهداشت جهانی این سویه جدید را به عنوان واریانت نگرانکننده طبقهبندی کردهاند که اگر در آینده همراه با تغییری در سرایتپذیری، علائم، واکسنگریزی و... شد، بتوانند در این مورد تصمیم بگیرند و ممکن است این اتفاقات رخ ندهد و به حالت یک واریانت متعارف برگردد».
دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری ویروس کرونا ادامه میدهد: از روی تعداد جهش و به عنوان احتیاط، این واریانت را به عنوان نگرانکننده طبقهبندی کردهاند و ممکن است که این تقسیمبندی هفتههای آینده عوض شود.
سویه جدید کرونا چه علائمی دارد؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر علائم و جزئیات این سویه جدید میگوید: «طبق موضوعی که در حال حاضر میدانیم، علائم و نشانههای این ویروس تغییری نکرده و همان روشهای پیشگیرانهای که با غیر واکسن و دارو داشتیم، نظیر استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و... صادق است».
یونسیان مدعی است که درباره اثر بخشی واکسن بر روی این سویه، به دلایل گفته شده در حال حاضر نمیتوان اظهار نظر کرد و باید منتظر زمان باشیم و مناسبترین کار این است که واکسیناسیون را افزایش دهیم.
انتهای پیام/۴۱۷۲/پ
انتهای پیام/