صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۳ - ۰۶ آذر ۱۴۰۰
با تلاش گروهی از اخترشناسان صورت گرفت؛

کشف دو کهکشان در میان گردوغبار کیهانی

دانشمندان به‌تازگی موفق شدند با استفاده از ابزارهای پیشرفته فضایی دو کهکشان را در میان گردوغبار کیهان کشف کنند.
کد خبر : 623824

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اخترشناسان در یک مرکز تحقیقاتی در شیلی به‌تازگی دو کهکشان در فاصله ۲۹ میلیارد سال نوری از زمین کشف کردند. به دلیل وجود غبار کیهانی در مناطق مختلف فضا و عدم توانایی تلسکوپ هابل برای تشخیص آن‌ها کشف نشده بودند ولی حالا به لطف تجهیزات پیشرفته فضایی که روی این تلسکوپ تحقیقاتی نصب شده می‌توان تاریک‌ترین نقاط کیهان را رصد کرد.


چندی پیش دانشمندان در حال رصد مناطق مختلف کیهان بودند که در میان گردوغبار فضایی دو کهکشان تقریباً نامرئی را کشف کردند. پیش از این اخترشناسان همسایگان این کهکشان‌ها را کشف کرده بودند ولی اطلاعاتی از دو کهکشان در دست نبود. طبق بررسی‌های انجام‌شده نور این دو کهکشان حدود ۱۳ میلیارد سال در فضا سفر کرده است تا به لنز دوربین تلسکوپ‌های موجود در منظومه شمسی برسد. تعداد زیادی از دانشمندان معتقدند در کیهان میلیاردها سال پیش کهکشان‌های بسیار بیشتری وجود داشته و طی سال‌های متمادی یا از بین رفته‌اند و یا حجم عظیمی از گردوغبار آن‌ها را پوشانده است.




بیشتر بخوانید:


مشاهده کهکشان «آندرومدا» عصر جمعه امکان‌پذیر می‌شود




پاسکال اوش (Pascal Oesch)، یکی از محققان ارشد مرکز تحقیقاتی نیلز بور می‌گوید: «از هر پنج کهکشان اولیه‌ای که در کیهان وجود داشته است، اکنون حداقل یکی از آن‌ها گم شده و می‌کوشیم که با بهره‌گیری از ابزارهای متنوع کهکشان‌های نامرئی را شناسایی کنیم. یکی از ابزارهایی که می‌تواند دریچه جدیدی از ناشناخته‌های کیهان را به روی محققان باز کند، تلسکوپ جیمز وب است. قطعاً در آینده با استفاده از این تلسکوپ راحت‌تر و سریع‌تر از گذشته می‌توان همسایگان کهکشان راه شیری را کشف کرد.»


ناسا تاکنون پرتاب تلسکوپ تحقیقاتی جیمز وب را به دلایل مختلف چند بار به تعویق انداخته است و تا این لحظه قرار است این تلسکوپ در ۱۴ آذر ماه به سمت مقصد از پیش تعیین شده پرتاب شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر