صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۵ - ۲۹ دی ۱۳۹۴
وزیر نیرو خبرداد؛

عزم ایران برای کاهش 8 درصدی تولید کربن در 14 سال آینده

وزیر نیرو در شانزدهمین دوره مراسم بنیاد جهانی انرژی گفت: ایران در مراسم کاپ 21 پاریس متعهد شد به میزان 4 درصد تولید کربن خود را به صورت داوطلبانه تا سال 2030 کاهش دهد که علاوه بر آن در صورت وجود حمایت‌های بین‌المللی 8 درصد از تولید کربن خود نیز می‌کاهد.
کد خبر : 62344

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا شانزدهمین دوره مراسم بنیاد جهانی انرژی صبح امروز با حضور رئیس این بنیاد، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو و کارشناسان و متخصصان 177 کشور جهان در برج میلاد تهران آغاز شد.


طرح فاضلاب تهران، ه عنوان بزرگترین طرح زیست‌محیطی کشور، را بنیاد جهانی انرژی ( نهاد وابسته به سازمان ملل متحد) در میان 11 هزار طرح و پروژه از 177 کشور دنیا نامزد دریافت جایزه انرژی جهانی در بخش آب کرده است. جایزه جهانی انرژی یک جایزه برای توسعه پایدار است که به راهکارهای نوین در مدیریت و مصرف منابع اعطا می‌شود.


معرفی پروژه‌های برگزیده سال در بخش زمین، آب، هوا، انرژی، جوانان و اجتماعی و اهدای جایزه جهانی توسعه پایدار و جایزه ویژه سال 2015 از برنامه‌های شانزدهمین دوره مراسم بنیاد جهانی انرژی است.


حمید چیت‌چیان در این مراسم گفت: جمعیت جهان رو به توسعه و منابع کره خاکی بسیار محدود است. از طرفی مردم نیازمند توسعه هستند اما باید به گونه‌ای برای این توسعه هدفگذاری شود که منابع چه برای نسل‌های امروز و چه نسل فردا پایدار بماند.


وی تصریح کرد: مردم با مسائل گوناگونی از جمله آب، هوا، تامین انرژی و منابع خاک در چهار گوشه جهان مواجه‌اند از طرفی امروز با افزایش جمعیت و رشد شهرنشینی منابع کره خاکی مورد تهاجم قرار گرفته است.


چیت‌چیان ادامه داد: گرمایش کره زمین مساله‌ای است که تمام ابعاد زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است.


وزیر نیرو اضافه کرد: در دسامبر سال 2015 در مراسم کاپ 21 فرانسه، 190 کشور جهان برنامه‌های خود را برای کنترل و کاهش انتشار کربن اعلام کردند که امیدواریم با پایداری و استقامت در مسیر ترسیم‌شده انسان، حیات انسان و اکوسیستم ما در همه دنیا به پایداری مطلوب برسد.


چیت‌چیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قوانین و مقررات موجود در کشور می‌تواند به توسعه پایدار کمک کند، تاکید کرد: قوانین این حکم را دارند و سیاست‌های کلی نظام اهداف لازم را ترسیم کرده است همچنین این مسائل در برنامه پنجم توسعه کشور کاملا مورد حمایت قرار گرفته‌اند و در لایحه برنامه ششم توسعه دو بخش آب و محیط زیست محور اصلی همه فعالیت‌ها برشمرده شده‌اند.


وی بیان کرد: وزارت نیرو نیز برنامه‌های ویژه‌ای دارد که از جمله آن می‌توان به خرید طولانی مدت برق تولید شده از انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد. با این حال با چالش‌هایی مواجه هستیم که قیمت‌های یارانه‌ای حامل‌های انرژی و آب یکی از این موانع است.


وزیر نیرو عنوان کرد: برنامه‌های اعلامی ایران در کاپ 21 پاریس برای کاهش تولید کربن افزایش راندمان نیروگاه‌های کشور، افزایش سهم گاز طبیعی در سبد انرژی مصرفی و فعالیت‌های دیگر در صنایع نفت و گاز است.


محمد پرورش که جایزه جهانی انرژی امسال را در بخش آب دریافت کرد، در ادامه این مراسم با بیان اینکه تنها به عنوان یک نماینده این کاپ را دریافت کرده است، گفت: پروژه فاضلاب ایران کاری مشترک و هماهنگ در وزارت نیرو، استانداری، شهرداری و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان است که بر همین اساس این جایزه را به 15 هزار نفری که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به انجام این پروژه کمک کردند تقدیم می‌کنم.


انتهای پیام/

ارسال نظر