صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۸ - ۲۹ دی ۱۳۹۴

«مولوی» با حضور هنرمندان و دانشگاهیان به عرصه تئاتر بازگشت + تصاویر

مراسم افتتاحیه تئاتر مولوی روز گذشته 28 دی ماه با حضور محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران، سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم و جمعی از هنرمندان و مسئولان دانشگاه تهران برگزار شد.
کد خبر : 62303

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، محمود نیلی، رئیس دانشگاه تهران در مراسم افتتاحیه تئاتر مولوی گفت: «اگرچه نیازهای زیادی در حوزه نمایش کشور وجود دارد اما ایجاد امکانات و تاسیس تالار مولوی و این‌که توفیقی حاصل شد تا قدمی رد رفع نیازهای دانشگاه برداشته شود باعث خوشحالی است.»


وی خاطر نشان کرد: «در جلسه یک سال گذشته برآورد هزینه‌های این تالار یک میلیارد و 200 میلیون تومان بود که برای خودم جای سوال بود که آیا می توانیم مرکز را به موقع آماده کنیم یا خیر. در نهایت به دلیل مقاوم سازی‌هایی که مجبور بودیم انجام دهیم، زمان در نظر گرفته شده و هزینه های پیش بینی شده افزایش یافت و به چیزی حدود 4 میلیارد تومان رسید که البته نیمی از اعتبارات آن از دانشگاه تهران و نیمی دیگر از کمک‌های خارج از دانشگاه تامین شد.»


رئیس دانشگاه تهران بیان کرد: «این مجموعه برای هنرمندان و بازیگران حالت نوستالژیک دارد و من خوشحال هستم که دانشگاه تهران موفق شد این سالن را به شرایط و وضعیت بهتری برگرداند.»


وی در سخنانش به قابل فهم بودن زبان هنر برای تمامی انسان‌ها اشاره کرد و افزود: «هنر بهترین ابزار برای گفتگوی تمدن‌ها است. هنر از سخنرانی تاثیر عمیق‌تری دارد و در این میان هنر تئاتر به خاطر شرایط می‌تواند تاثیر مضاعف‌تری داشته باشد.»


نیلی در جواب به درخواست مطرح شده از سوی رضا کیانیان مبنی بر ایجاد فضایی در تالار مولوی برای تمرین بازیگران اعلام کرد: «اگرچه نمی‌توانم بدون نظر کارشناسان بگویم که این بخش در کدام قسمت انجام خواهد شد اما قول می‌دهم که چنین فضایی برای تمرین اختصاص داده شود.»


گزارشی از تغییرات ایجاد شده در بازسازی


محمدهادی عسگری، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این مراسم یادآوری کرد که فعالیت تئاتر مولوی با نمایشی توسط زنده‌یاد حمید سمندریان آغاز شد و تاکنون نزدیک به 4 دهه از فعالیتش می گذرد.


وی گفت: « تالار مولوی با گذشت زمان، دچار فرسودگی شد و دیگر جوابگوی نیاز دانشجویان و کنشگران تئاتری نبود. بنابراین تصمیم بر این شد که که این مجموعه به عنوان میراث ماندگار دگردیسی در خود داشته باشد.»


مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: «در این مجموعه اقدامات مختلفی در ابنیه و تجهیزات فنی انجام شده است. تاسیسات برق، نوسازی تجهیزات فنی، سیستم تهویه و ایجاد فضای مطبوع سرمایشی و گرمایشی، بهینه شدن فضای قدیمی و ایجاد فضاسازی جدید و همچنین مقاوم‌سازی اصولی مرکز از جمله اقداماتی بوده است که در جریان بازسازی تئاتر مولوی انجام شده تا این تالار به عنوان مرکز تئاتر دانشگاهی کشور بهتر ایفای نقش کند.»


بازسازی تئاتر مولوی نشانگر پای‌بندی دانشگاه تهران به وعده خود است


مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در این مراسم با اعلام این‌که تالار مولوی میراث ارزنده تئا‌تر کشور است گفت: «ما در دانشگاه تهران تلاش می‌کنیم در حوزه فرهنگ و هنر قدم‌های مثبت و ارزنده‌ای برداریم که مطالبه جدی از دانشگاه تهران محسوب می‌شود. این دانشگاه تنها یک مرکز علمی نیست، بلکه میراث فرهنگی کشور است و بسیاری از اتفاق‌های مهم تاریخی چند دهه اخیر کشور در این دانشگاه رقم خورده است.»


وی در سخنانش توسعه فرهنگ دینی و ملی،‌ ایجاد آشنایی با میراث غنی فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی، ترویج ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس، تاسیس مدسه قرآن و عترت، انتشار مجله قرآن و عترت، نهادینه کردن اخلاق‌گرایی را به عنوانمحورهای پنجگانه فرهنگی دانشگاه تهران در سال آینده معرفی کرد.


سرسنگی در ادامه عنوان کرد: «خانه فرهنگ در باغ نگارستان، فعال‌سازی‌شورای فرهنگی دانشگاه تهران، تاسیس ارکستر فیلارمونیک دانشگاه تهران، برپایی تورهای بازدید از دانشگاه به منظور مرور خاطرات گذشته برای مردم، اجرای پروژه سیمرغ که ساخت 30 فیلم مستند از 30 استاد برجسته دانشگاه تهران محسوب می‌شود و ایجاد سینما تک دانشگاه از دیگر برنامه‌هایی است که در دانشگاه تهران دنبال می‌کنیم.»


سرسنگی همچنین در اظهاراتش از کلنگ‌زنی مجتمع فرهنگی ورزشی در ظلع شمالی تئاتر مولوی با مساحت 10 هزار متر مربع خبر داد.


سرسنگی افتتاح تالار مولوی را به دلیل این‌که سالنی به سالن‌های نمایشی کشور می‌افزاید بسیار خوب دانست و در ادامه افزود: «بازسازی چنین فضایی یک پیام به همراه دارد و آن این است که دانشگاه تهران به وعده خودش برای گسترش فضاهای فرهنگی پای‌بند است.»


وی یادآور شد: «ما این سالن را فضای بسیار بد اقتصادی کشور بازسازی کردیم و جز پوسته بیرونی بنا که از نظر میراث فرهنگی دارای ارزش بود، همه چیز تغییر کرده است برای مثال ارتفاع سالن 1 متر افزوده شده و سیستم نوری و صوتی دستخوش تغییر شده است. همچنین سیستم برق این سالن که به شدت خطرناک بود ایمن شده و سیستم تهویه مطلوب در سالن نصب شده است.»



تئاتر مولوی برایم تئاتر خاطره‌ها است


ناظر زاده کرمانی که به عنوان یکی از مدرسان و سخنرانان در این مراسم حضور یافته بود گفت: «تئاتر مولوی برای من که در دهه 60 زندگی‌ام هستم تئاتر خاطره‌ها است چون در دهه 40 خانه امیدم بود و حالا خوشحالم که می بینم که دوباره راه اندازی شده است.»


وی با یادآوری اینکه مجید سرسنگی در سال‌ها پیش از شاگردان وی بوده است گفت: «در گذشته فکر می‌کردم سرسنگی در آینده کاری برای تئاتر ایران انجام می‌دهد و در حال حاضر نیز فکر می‌کنم وی از آن دسته از مدیران سازنده است.»


ناظرزاده کرمانی در ادامه تصریح کرد: «با توجه به عنوان این تالار نمایشی، اینکونه برداشت می‌شود که در این سالن ارائه‌کننده تئاتر عرفانی است که می تواند سهم تئاتر ایران در جهان باشد.»


این مدرس یادآور شد: «در بررسی مطالعات فرهنگی دو بار به نام تئا‌تر مراجعه می‌شود، یک جا به عنوان زیرشاخه هنر و ادبیات و جای دیگر به عنوان هنری مادر که تمامی هنر‌ها را در دل خود جای داده است. هنری که آینه‌دار فرهنگ است. »


وی افزود: «وقتی جامعه‌ای تئا‌تر داشته باشد فرض بر این است که آن جامعه فرهنگ فرهیخته‌تری خواهد داشت.»


وی در ادامه سخنانش به خاطره‌ای از استاد خود پرداخت و عنوان کرد: «استادم در پاسخ به سوال من مبنی بر دلایل سرمایه‌گذاری بر روی تئاتر در شرایط نامساعد اقتصادی گفت که سرمایه گذاری روی تئاتر سرمایه‌گذاری برای آینده است زیرا اگر کشور تئا‌تر داشته باشد حسابدار، پزشک و فیزیکدان بهتری تربیت می‌شود و این‌ها هزینه‌های انجام شده را باز می‌گردانند. شاید ابتدا در گیشه موفق عمل نکنند ولی در آینده نتیجه می‌دهد.»


در پایان این مراسم منشور اخلاقی مرکز تئا‌تر مولوی توسط یکی از دانشجویان ممتاز دانشگاه تهران خوانده شد و تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه تهران و وزارت علوم به امضا رسید.


بر اساس این تفاهم‌نامه مقرر شد که مرکز تئاتر مولوی به عنوان مرکز تئا‌تر دانشگاهی کشور فعالیت کند و دبیرخانه دائمی جشنواره تئا‌تر دانشگاهی در تالار مولوی مستقر شود.


رضا کیانیان، رحمت امینی، سامان خلیلیان، قطب‌الدین صادقی، گوهر خیراندیش، رحیم نوروزی، محمد دشت‌گلی، ابراهیم گله‌دارزاده، سعید کشن‌فلاح، محمدرضا خاکی، محمد سید ضیا هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم، هادی عسگری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و امیرحسین حریری رئیس تئاتر مولوی از جمله مسئولان و هنرمندان حاضر در این مراسم بودند. همچنین شهرام زرگر اجرای این برنامه را برعهده داشت.



انتهای پیام/

ارسال نظر