۲ دلیل غرب به منظور تشدید تنش ضدایرانی در آستانه مذاکرات وین/ پنهانکاری آمریکا برای جلب حمایت تحریمی چین و روسیه علیه ایران
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته درباره سفر رابرت مالی، نماینده ویژه کشورش در امور ایران به منطقه غرب آسیا اعلام کرد که واشنگتن برای دور جدید مذاکرات وین آماده میشود. وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره ارتباط سفر مالی به غرب آسیا ازجمله سرزمینهای اشغالی و مذاکرات وین گفت که نماینده ویژه آمریکا برای مشورت با همکاران واشنگتن به منطقه سفر کرده است.
پرایس افزود: نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با وزیر امور خارجه، جنگ، مشاور امنیت ملی، رئیس دستگاه اطلاعات اسرائیل (موساد) و دیگر مقام های این رژیم دیدارهایی انجام داد. ما در ۶ دور پیشین مذاکرات وین به صورت مرتب به همکاران خود در خلیج(فارس) و همچنین اسرائیل توضیح دادهایم و همانطور برای دور هفتم مذاکرات آماده میشویم. این فرصتی است تا نقطه نظرات خود را مقایسه کنیم و برای دور هفتم مذاکرات آماده شویم.
نشریه تحلیلی عربزبان عصر در گزارشی به موضوع تلاشهای آمریکا برای اجماع سازی علیه جمهوری اسلامی ایران در آستانه نشست وین برای رفع تحریمها پرداخت و نوشت: غرب تنها یک گزینه (نه بیشتر و کمتر) فرا روی خود دارد، آن هم این است که به رفتارهای غیراصولی خود پایان دهد، تمامی تحریمها علیه ایران را رفع کند و جایگاه واقعی جمهوری اسلامی را در معادلات منطقهای و نظم چندجانبه جهانی بپذیرد.
بیشتر بخوانید:
آمریکا تحریمها علیه یک شرکت هواپیمایی ایران را تمدید کرد
طبق این گزارش، ۸ آذر تاریخ ازسرگیری مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در چارچوب دور جدید مذاکراتی که ایران میخواهد تحریمها رفع شود و طرفهای غربی نسبت به تعهدات خود در قبال برجام متعهد شوند، اعلام شد. در روزهای اخیر تنشها علیه ایران در راستای مذاکرات وین افزایش یافت و آمریکاییها و اروپاییها تلاش کردند با ایجاد موجی ضد ایرانی، سفر منطقهای راب مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به غرب آسیا را پوشش دهند. مالی پنجشنبه گذشته پس از نشست چندجانبه در ریاض با صدور بیانیهای مشترک ایران را به فعالیتهای بیثبات کننده در منطقه متهم کرد و به دنبال آن، بیانیه مشترکی از سوی دستیاران سیاسی وزیران امور خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان و نمایندگان کشورهای شورای همکاری خلیجفارس صادر شد. آنها در بیانیه مدعی شدند اعضای شورای همکاری در راستای کاهش تنش و تقویت دیپلماسی در منطقه گامهایی برداشتهاند.
کارزار غرب برای تشدید فشار بر ایران در آستانه مذاکرات وین
راب مالی پس از این دیدار در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت، با سران سیاسی سه کشور اروپایی، مقامهای ارشد مصر و اردن و اعضای شورای همکاری خلیجفارس صحبت کرد تا دو مسیر را برای ایران بررسی کنند؛ یا تنشها ادامه یابد و بحران هستهای تشدید شود یا ایران و آمریکا به توافق بازگردند و در نتیجه، مسیر برای روابط سازنده منطقهای، اقتصادی و دیپلماتیک هموار شود. وی در پایان توییت خود مدعی شد: مهلت انتخاب برای ایران کوتاه است.
به دنبال این تحولات در چارچوب کارزار غرب برای تشدید فشار بر ایران در آستانه دور جدید مذاکرات کاهش تنش در وین، وزارت خزانهداری آمریکا پنج فرد و نهاد ایران را به بهانه تلاش برای نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ تحریم کرد. علاوه بر این، همزمان با انتشار گزارش مغرضانه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از فعالیتهای هستهای ایران، رویترز مدعی شد دیپلماتهای غربی گفتهاند هدف واشنگتن در دور بعدی مذاکرات، محدود کردن برنامههای هستهای ایران است. گرچه مذاکرات وین با هدف بررسی امکان لغو تحریمها انجام میشود، اما هدف اعلامنشده واشنگتن از آن ممکن است جلب حمایت روسیه و چین برای اعمال فشار بر ایران در صورت شکست مذاکرات باشد.
اعضای ائتلاف ضد ایرانی با بحرانهای شدید داخلی و منطقهای مواجه هستند و این در حالی است که با شرکت در کمپین به دنبال انحراف افکار عمومی داخلی از رسواییها هستند
نشریه عصر در این گزارش مینویسد: تحرکات شدید این روزهای غربیها با توجه به تاریخچه فعالیتهایشان (علیه ایران) مشکوک است و علامت سؤالهای زیادی را درباره هدف اروپا و آمریکا از ورود به کارزار تشدید تنش علیه ایران در آستانه دور جدید مذاکرات ایجاد میکند. برای پاسخ به این سؤالات لازم است دو نکته مهم بیان شود؛ نخست، اینکه واکنشهای قاطعانه دولت جدید ایران به موضوع تعامل با توافق با غرب، اروپا و آمریکا را متوجه کرد که جمهوری اسلامی حاضر نیست از حقوق خود برای لغو همه تحریمها چشمپوشی کند و کشورهایی مانند چین و روسیه بر مشروعیت خواسته ایران در مذاکرات آتی اصرار دارند. به همین دلیل و برخی دلایل دیگر، غرب به ایجاد ائتلاف با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، آمریکا، سه کشور اروپایی، شورای همکاری خلیج فارس و محرک اصلی این کارزار، یعنی رژیم صهیونیستی روی آورد. توهم وجود اجماع جهانی بر سر برنامه هستهای ایران به این دلیل بود که امید داشتند جمهوری اسلامی را به کنار گذاشتن موضع اصولی خود در لغو تمامی تحریمها و راستیآزمایی وادار کنند. البته نباید از نظر دور داشت، اجماع مدنظر آمریکاییها، یعنی دشمن صهیونیستی، سه کشور اروپایی و برخی از اعضای شورای همکاری قطعاً به معنای اجماع جهانی تلقی نمیشود، زیرا موضع بیش از ۲۰۰ کشور جهان بر حمایت از مشروعیت موضع ایران است.
بحرانهای شدید داخلی و منطقهای ائتلاف خودساخته
این نشریه تحلیلی، دومین نکته مهم را مواجهه اعضای ائتلاف خودساخته با بحرانهای داخلی عنوان کرد و نوشت: اعضای ائتلاف با بحرانهای شدید داخلی و منطقهای مواجه هستند و این در حالی است که با شرکت در کمپین ضد ایرانی به دنبال انحراف افکار عمومی داخلی از رسواییهایی هستند که گریبان گیرشان شده است. درحالیکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دیگر نزد آمریکاییها آنچنان محبوب نیست و جایگاهش متزلزل شده، اروپاییها با بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و رسوایی سرکوب و کشتار پناهجویان در مرز لهستان و بلاروس دستوپنجه نرم میکنند.
بیشتر بخوانید:
بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیجفارس درباره ایران
رایزنی گانتز با سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد درباره ایران
نشریه عصر در پایان گزارش خود میافزاید: درحالی که کشورهای عربی همسو با مواضع غرب مانند امارات و عربستان در بحرانهای فزاینده منطقه گرفتار شدهاند، باتلاق یمن و روند عادیسازی روابط که تاریخ انقضایش سر رسیده، جایگاه آنها را نزد مردم منطقه تضعیف کرده و این در حالی است که زوال و نابودی رژیم صهیونیستی سرعت گرفته است. اسرائیلیها دائماً به دنبال راهی برای خروج از بنبست موجودیت خود میگردند و راهی برای آن نمییابند. به همه این موارد باید رفتار پوچ آمریکا را افزود که وزارت خزانهداری این کشور پنج فرد و مؤسسه در ایران را به بهانه تلاش برای نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا تحریم کرد. علاوه بر این، صدور بیانیه مشترک سه کشور اروپایی و برخی کشورهای عربی علیه ایران را میتوان دال بر ناتوانی شدید آنها در اجرای سیاست تحریم و تهدید تهران دانست. با توجه به آنچه گفته شد، غرب تنها یک گزینه دارد و آن، پایان دادن به رفتارهای غیراصولی و مخرب خود در قبال ایران، تعهد واقعی به رفع تمامی تحریمها و پذیرش واقعیت نقش تثبیتشده ایران در معادلات منطقهای و نظام چندجانبه جهانی است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/