صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۱ آذر ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

دست‌ِ یاری صنعت دفاعی برای تحقق یک وعده

دولت حجت‌الاسلام رئیسی با تأکید بر ساخت چهار میلیون واحد مسکن تا پایان دوره چهارساله خود، مسئولت بزرگی را برای اجرا انتخاب کرده است که برای محقق شدن، به برنامه ریزی دقیق و عزمی جدی در اجرا نیاز دارد.
کد خبر : 622592

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس‌جمهور وعده ساخت چهار میلیون مسکن در طول دوره چهار ساله مسئولیت دولت سیزدهم را مطرح کرده و برای تحقق این وعده، همه ظرفیت‌های دولت و البته نیروهای مسلح را نیز به‌کار گرفته است.


به گفته رئیس‌جمهور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص)، بنیاد مستضعفان، وزرات دفاع و پیشتیبانی نیروهای مسلح و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شکل‌گیری نهضت ملی ساخت مسکن سهم دارند.


دولت حجت‌الاسلام رئیسی با تأکید بر ساخت چهار میلیون واحد مسکونی تا پایان دوره چهارساله خود، مسئولیت بزرگی را برای اجرا انتخاب کرده است که برای محقق شدن آن، به برنامه‌ریزی دقیق و عزمی جدی در اجرا نیاز دارد.


در همین راستا، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی با حضور در «کارخانه صنعتی ساختمان» متعلق به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از بخش‌های مختلف این کارخانه بازدید کرد.





بیشتر بخوانید:


تشکیل «قرارگاه ساخت» در وزارت دفاع برای صنعتی‌سازی ساختمان




به گفته مقامات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، این وزارتخانه مدتی است که در حوزه صنعتی‌سازی ساختمان ورود کرده و به همین منظور، قرارگاهی تحت عنوان «قرارگاه ساخت» در وزارت دفاع تشکیل شده تا با ایجاد ظرفیت‌های لازم، مسیر پیشرفت فرآیند صنعتی‌سازی ساختمان را دنبال کند.


صنایع دفاع با ۵ هزار و ۷۰۰ شرکت خصوصی طرف قرارداد بسته که شامل ۶۵۵ شرکت از مجموعه شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود و بر همین اساس، وزارت دفاع طرح ملی صنعتی‌سازی ساختمان را در نیز در دستور کار خود قرار داده است؛ اجرای این طرح از مهرماه سال ۹۸ آغاز شده و طی آن کشور به دانش طراحی ساخت و نصب ساختمان‌های مدولار که تاکنون در انحصار چند کشور محدود بوده، دست‌ یافته است. در این نوع ساختمان‌ها هدر رفت انرژی تا حد زیادی کاهش‌ یافته و نسبت به سیستم سنتی اسکلت فلزی متداول در کشور قیمت تمام‌ شده آن نیز ارزان‌تر خواهد بود.


**سازه یا ساختمان مدولار چیست؟


سازه یا خانه مدولار فرآیندی است که در آن یک ساختمان در خارج از سایت، تحت شرایط کارخانه و به صورت پیش ساخته احداث می‌شود. در این شیوه ساخت نیز از همان مصالح و مقرارت ساخت‌ و ساز در طرح‌های متعارف استفاده، می‌شود اما تفاوت در زمان ساخت است!


به باورکارشناسان، در این طرح، چرخه احداث یک ساختمان ۱۲ طبقه با زیربنای حدود ۱۱ هزار مترمربع با ظرفیت تقریبی ۷۰ واحد آپارتمان از ۳ سال به حدود ۶ ماه کاهش می‌یابد.




کارخانه صنعتی‌سازی ساختمان



به گفته محمدرضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در این روش عمر ساختمان از ۲۵ تا ۳۰ سال به متوسط ۱۰۰ سال افزایش می‌یابد. همچنین ضمن افزایش عمل ساختمان در زلزله‌های با ریشتر بالا، سرعت ساختِ ساختمان نیز که هم‌اکنون به طور متوسط ۳۶ ماه است، به شش ماه کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین اتخاذ سیاست توسعه صنعتی‌سازی ساختمان یکی از روش‌های مؤثر و تسهیل‌کننده حل مشکل مسکن در کشور خواهد بود.


همچنین امیر سرتیپ حاتمی، وزیر سابق دفاع نیز درباره طرح ملی صنعتی‌سازی ساختمان گفته بود: «با این روش قیمت مسکن نیز حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و اگر طول عُمر ساختمان را به این درصد اضافه کنیم، شاید حدود ۵۰ درصد قیمت تمام‌ شده کاهش پیدا می‌کند، زیرا عُمر ساختمان‌هایی که توسط این صنعت تولید می‌شود، بسیار طولانی‌تر از سایر روش‌ها است و اگر کیفیت و مقاومت در برابر زلزله و آتش‌سوزی را هم اضافه کنیم، به‌ طور کلی کاهش قابل ملاحظه‌ای را خواهیم داشت».


دولت سیزدهم بنا دارد که هزینه مسکن را در سبد زندگی خانوار کاهش دهد و برای تحقق این امر اهتمام جدی دارد. چشم امید جامعه به دولتِ مردمی است تا شاید بتواند سرپناهی امن برای عموم جامعه فراهم کند.


طرح ملی صنعتی‌سازی ساختمان نیز می‌تواند به تحقق این مأموریت مهم دولت سیزدهم کمک کند و به گفته مقامات وزارت دفاع، این وزارتخانه آمادگی را دارد تا تکنولوژی و فناوری تولید صنعتی ساختمان را در اختیار نهادها و سازمان‌های مسئول کشوری قرار دهد.


انتهای پیام/ ۴۱۶۳


انتهای پیام/

ارسال نظر