صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۴ - ۲۸ دی ۱۳۹۴
وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی:

ساختار آموزشی کشور به دانش‌آموزان فرصت مطالعه نمی‌دهد/ کتاب باید به سبد اقتصادی و فرهنگی خانواده وارد شود

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه سرانه مطالعه از جمله شاخص‌های توسعه‌یافتگی در جهان محسوب می‌شود گفت: کتاب باید به سبد اقتصادی و فرهنگی خانواده وارد شود.
کد خبر : 62198

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی جنتی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی در سیزدهمین جشنواره یاد یار مهربان که با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران، مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران، حمیدرضا کفاش معاون فرهنگی پرورشی وزارت آموزش و پرورش در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه کتاب میراث گرانبهای فرهنگ اسلامی و ارمغان‌آور دانایی و آگاهی است،اظهار کرد: کتابی که مخاطب ندارد یا به مخاطبانش معرفی نمی‌شود به طور حتم از گردنه مطالعه خارج می‌شود و آن زمان است که نویسنده و پدیدآورنده کتاب انگیزه خود را از دست می‌دهد.


وزیر ارشاد اضافه کرد: چه بسیار کسانی که از ثروتی گزاف بهره می‌برند اما نمی‌دانند چگونه باید از آن استفاده کنند، اما هستند افرادی که تنها سرمایه‌شان کتاب و دانایی است و روزگار می‌گذرانند.


جنتی با بیان اینکه باید مطالعه و عضو کتابخانه شدن به عادت ایرانیان و ارزش تبدیل شود، عنوان کرد: شاخص توسعه‌یافتگی در جهان را سرانه مطالعه مردم مشخص می‌کند و ما برای اینکه این موضوع را نهادینه کنیم باید ابتدا مطالعه و رغبت خواندن کتاب را در کودکان و نوجوانان برانگیزیم.


وی تجهیز کتابخانه مدارس و بومی‌سازی روش‌های افزایش سرانه مطالعه را از جمله اقدامات موثر برای افزایش کتابخوانی معرفی کرد و افزود: باید چاپ کتبی که برای مردم ارزشمند و مفید است افزایش پیدا کند. کتاب خوب باید در دسترس مردم قرار گیرد.


وزیر ارشاد با تاکید بر این موضوع که کتاب باید وارد سبد اقتصادی و فرهنگی خانواده شود، تصریح کرد: کتاب را باید در خانه بومی کنیم. در سیزده دوره‌ای که جشنواره یاد یار مهربان برگزار شد، هدف اهدای کتاب به مدارس شهر تهران بود و در این دوره‌ها به فروش حضوری محصولات فرهنگی ویژه کودکان و نوجوانان توجه شد.


جنتی با اشاره به اینکه امسال در جشنواره یاد یار مهربان تحول اساسی در خصوص نحوه ارائه کتاب به کودکان و نوجوانان به وجود آمد، گفت: امسال در جشنواره یاد یار مهربان دانش‌آموزان پایه هفتم و هشتم متوسطه مورد هدف قرار گرفتند و می‌توانند به صورت مجازی از بهترین محصولات استفاده کنند.


جنتی ادامه داد: بخشی از هزینه کتاب‌ها توسط ناشران پرداخت شده و بخش دیگر را شهرداری تهران تقبل کرده است تا نسل آینده‌ساز از کتاب بهره‌مند شوند و این فرصت خوبی است که دانش‌آموزان به موضوع کتابخوانی بیشتر توجه کنند.


وی اضافه کرد: تجهیز کتابخانه مدارس در شرایطی اتفاق می‌افتد که سرانه مطالعه کتاب‌های غیردرسی در دانش‌آموزان بسیار ناچیز است.


جنتی با بیان اینکه خواندن کتاب آینده علمی و فرهنگی کشور را تضمین می‌کند،عنوان کرد: تاریخ نشان داده ملتی که با خواندن کتاب مأنوس بوده‌اند به راحتی از فراز و فرود روزگار عبور کرده‌اند.


وزیر ارشاد با بیان اینکه دانش‌آموزان با مطالعه و کتابخوانی مأنوس نیستند با انتقاد از ساختار نظام آموزشی اضافه کرد: ساختار آموزشی کشور دانش‌آموزان را به مطالعه فرسایشی کتاب‌های درسی و گذراندن آزمون‌های سخت ترغیب می‌کند و به آنها فرصت نمی‌دهد تا به مطالعه کتاب‌های غیردرسی بپردازند. در واقع دانش‌آموزان نه کتابی خوب برای خواندن دارند و نه کسی که آنها را به کتابخوانی تشویق کند.


جنتی برگزاری نمایشگاه سیزدهم یاد یار مهربان به صورت مجازی را فرصتی طلایی دانست و اضافه کرد: شاید در این نمایشگاه امکان ورق زدن کتاب‌ها توسط دانش‌آموزان وجود نداشته باشد اما سرعت و دقت آنها در انتخاب کتاب به طور حتم افزایش پیدا می‌کند.


در پایان پایگاه مجازی سیزدهمین نمایشگاه یاد یار مهربان توسط شهردار تهران، رییس شورای اسلامی شهر تهران، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و معاون فرهنگی آموزشی وزارت آموزش و پرورش رونمایی شد.


انتهای پیام/

برچسب ها: جنتی کتاب
ارسال نظر