صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۴ - ۲۶ آبان ۱۴۰۰
مشاور عالی وزیر بهداشت در گفت و گو با آنا مطرح کرد؛

سهم۵۰ درصدی مردان در ناباروری/ درمان موفقیت‌آمیز ۸۰ درصدی ناباروری دروغ محض است!

مشاور عالی وزیر بهداشت با بیان اینکه سهم مردان در ناباروری ۵۰ در صد است، گفت: تشخیص و درمان ناباروری در مردان بسیار راحت‌تر از زنان است که لازم است به این نکته توجه شود.
کد خبر : 621813

محمد اسماعیل اکبری، کارشناس جمعیت و مشاور عالی وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: برای اجرایی شدن این قانون، مجری مهم است، اگر مجری آدم حسابی و منضبطی باشد، قابلیت اجرایی دارد.


وی با بیان اینکه معاون اول رئیس‌جمهور گفته ما این قانون را حمایت نمی‌کنیم، بلکه آن را اجرا می‌کنیم، افزود: امید داریم این دولت برای رشد جمعیت و اجرایی شدن، این اقدامات لازم را هرچه سریع‌تر انجام دهد.


به گفته اکبری، تقریباً تا ابتدای سال ۹۹، نوزده مرکز ناباروری در ایران وجود داشته که حدود ۶۰ درصد آن هیچ مراجعه‌کننده‌ای نداشت، یعنی میلیاردها تومان هزینه شده ولی در آن شهر یا مرکز مربوطه تعداد ناباروران به اندازه‌ای نبوده که برای درمان اقدام کنند، بنابراین نیروی انسانی و تجهیزات و همه چیز بی‌استفاده مانده بود.


مشاور عالی وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه ناباروری دو نوع اولیه و ثانویه است، ادامه داد: در نوع اولیه، مرد به طور ذاتی اسپرم ندارد یا زن تخمک نمی‌سازد و نارسایی تخمدان دارد، به این معنی که غلاف روی تخمدان ضخیم است و اسپرم قدرت نفوذ ندارد، این یک نارسایی و نازایی اولیه است که حتماً باید درمان شود، در نوع ثانویه مرد اسپرم ندارد و یا اسپرم او ضعیف است.


این جامعه‌شناس با بیان اینکه ۵۰ درصد ناباروری‌ها مربوط به مردان است که غالبا زیر بار این امر نمی‌روند و حتی برای انجام آزمایش هم مقاومت می‌کنند، گفت: تشخیص علت ناباروری مردان با یک آزمایش ساده انجام می‌گیرد و درمان‌شان هم خیلی ارزان، ساده و آسان است.




بیشتر بخوانید:


ثبات اقتصادی لازمه اثر گذاری قانون جوانی جمعیت/ سقف تأمین هزینه‌های در درمان ناباروری مشخص نیست


احتمال تولد نوزادان مبتلا به «سندروم داون» چقدر است؟


ترس پزشکان، علت اجبار مادران باردار به غربالگری/ افراد شاغل و خانه‌دار تمایلی به فرزند آوری ندارند




وی با بیان اینکه کسانی که فاصله زیادی بین دو باروری‌شان می‌اندازند، به هر دلیلی سقط کرده‌اند، گفت: کسانی که سابقه عفونت و بارداری خارج از رحم دارند و مصرف داروهای هورمونی داشته‌اند و مردانی که اسپرم ضعیف دارند، یا اصلا اسپرم ندارند، این افراد مشکل ناباروری ثانویه دارند که با اطلاع‌رسانی قابل درمان هستند.


خطر ابتلا به تولد نوزاد سندرم داون با افزایش سن بیشتر می‌شود


به گفته اکبری، اخباری مبنی بر اینکه درمان ناباروری ۸۰ درصدی موفقیت‌آمیز بوده است، دروغ محض است، ادامه داد: در شرایطی مطرح می‌کنند که ناباروری ثانویه را نیز جزو آمار ناباروری اولیه می‌آورند، در استاندارد علمی دنیا بالاترین توفیق در ناباروری اولیه حدود ۳۰ درصد است که در ایران به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.


مشاور عالی وزیر بهداشت تأکید کرد: اگر فردی ناباروری اولیه دارد و بعد از یک بار درمان مشکل برطرف نشد، دیگر احتمال بارداری خیلی ضعیف است و بهتر است هزینه بیهوده نکند.


اکبری در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود داشتن مراکز ناباروری، احداث و راه‌اندازی چنین مراکزی مجدد در قانون جوانی جمعیت مطرح شده است، عنوان کرد: این‌ها پز دادن‌های بیهوده است که از جیب مردم هزینه می‌شود، در تمام دنیا یک مرکز خیلی مجهز و جامع با داشتن ۱۰ متخصص جنین‌شناس برای درمان ناباروری ایجاد می‌کنند، یعنی اگر ما در این مملکت پنج مرکز دولتی بزرگ و توانمند ایجاد کنیم، بهتر از این است که در هر شهری یک مرکز ایجاد کنیم و در نهایت هیچ خروجی هم نداشته باشیم.


این جمعیت‌شناس با اشاره به آمار نوزادان متولد به سندروم داون عنوان کرد: طبق استانداردهای بین‌المللی خطر تولد نوزاد سندروم داونی در مادران بالای ۴۵ سال یک درصد است یعنی از ۱۰۰ مادر ۹۹ فرزند سالم می‌شود. همچنین زیر ۳۵ سال در هر ۱۵۰۰ مورد یک مورد است. هر چقدر سن مادران باردار بیشتر باشد، خطر احتمال ابتلا به سندروم داون در نوزادان نیز بیشتر می‌شود. در واقع هر چه به سمت پیری برویم، آن عدد بیشتر و هر چه به سمت جوانی برویم آن عدد کمتر می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر