صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰

ناسا از درختان برای ارتباط با دنیای بیگانه استفاده می‌کند

دانشمندان ناسا می‌کوشند با استفاده از تراشه‌هایی خاص درختان را به آنتن ارتباط انسان با سیاره‌های فراخورشیدی تبدیل کنند.
کد خبر : 621525

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی ناسا با راه‌اندازی پروژه‌ای قصد برقراری ارتباط بین درختان و فضاپیماهای در حال انجام مأموریت در خارج از کره زمین را دارند. درواقع این محققان می‌کوشند زمین را با استفاده از امواج رادیویی درختان به فضا متصل کنند. مدیران ناسا معتقدند از درختان می‌توان به عنوان آنتن زنده برای انتقال پیام به ماهواره‌ها و فضاپیماها استفاده کرد.


اگرچه اجرای چنین پروژه‌ای همانند ساخت فیلم‌های علمی-تخیلی به نظر می‌رسد ولی جزئیات منتشر شده از سوی ناسا حاکی از آن است که می‌توان از درختان برای شناسایی امواج الکترومغناطیسی در کیهان استفاده کرد. از طرفی با فناوری‌های فعلی زمان بسیار زیادی برای ارسال اطلاعات به سیاره‌های فراخورشیدی نیاز است و دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند با استفاده از درختان می‌توان در مدت زمانی به مراتب کوتاه‌تر با دنیاهای بیگانه ارتباط برقرار کرد. درختان دارای قابلیتی هستند که بر اساس آن اطلاعات جامعی را از محیط اطراف خود ثبت می‌کنند.




بیشتر بخوانید:


ناسا پروژه‌ شناسایی فسیل‌های منظومه شمسی را راه‌اندازی کرد




اخیراً مهندسان تراشه‌هایی را طراحی کردند که اطلاعات مفیدی از وضعیت کره زمین را به فضا ارسال می‌کند. این تراشه‌ها در تنه درختان کار گذاشته شده و جزئیات تغییرات محیطی را ثبت می‌کند. این اطلاعات به فایل صوتی تبدیل شده و به فضا ارسال می‌شود. یکی از مدیران ارشد ناسا می‌گوید «همانطور که دستگاه‌های پیشرفته در کشورهای مختلف تغییرات آب‌وهوایی را در اقصی نقاط کره زمین را ثبت می‌کنند درختان نیز همانند حافظه‌ای با ظرفیت بی‌پایان اطلاعات زیادی را در مورد وضعیت آب، هوا و دمای سیاره آبی در اختیار دارند و می‌توان آن‌ها را صدای کره زمین دانست.» در جریان این پروژه تحقیقات دانشمندانی از سازمان فضایی ژاپن نیز حضور دارند و احتمالاً فعالیت گسترده برای به‌کارگیری درختان به‌عنوان ابزار ارتباطی انسان با ماشین‌های فضایی از سال آینده آغاز می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر