صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

کوتاهی وزارت صمت در راه‌اندازی سامانه ثبت قیمت/ ۵ هزار گشت مشترک طی ۴۰ روز تشکیل شده است

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صمت موظف بود تا سامانه ثبت قیمت را راه‌اندازی کرده و مابقی سامانه‌ها را یکپارچه کند که متأسفانه تاکنون به وظیفه قانونی خود عمل نکرده است.
کد خبر : 621285

احمد اصانلو، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا با اشاره به بازدیدهای سرزده مأموران تعزیرات از مراکز تولیدی ذیل ماده ۱۹ قانون تعزیرات، گفت: تأسیس شعب سیار یکی از راه‌های برخورد با تخلفات و جلوگیری از بروز تخلف است، اما اینکه این اقدام چقدر توانسته موثر باشد، بحث دیگری است. در همین ۴۰ روزی که بنده در سازمان تعزیرات حکومتی حضور دارم، ۵ هزار گشت مشترک صورت گرفته است و نظارت‌ها از مراکز تولیدی از مرحله تولید تا مرحله توزیع ادامه خواهد داشت.


وی تصریح کرد:‌ یکی از دلایل عدم ثبات بازار، قیمت‌گذاری کالاها از سوی چندین نهاد است و مأموران تعزیرات وقتی برای بازدید مراجعه می‌کنند، نمی‌دانند که براساس کدام قیمت مصوب باید کار نظارتی انجام دهند و فروشندگان نیز به مأموران ما اعلام می‌کنند که سازمان حمایت وظیفه قیمت‌گذاری دارد نه تعزیرات. البته که اخیراً رئیس‌جمهور دستور دادند تا آنالیز قیمت‌ها مشخص شود و تنها راه آن هم یکپارچه شدن سامانه‌هاست و نباید هر نهادی برای خودش قیمت‌گذاری کند.




بیشتر بخوانید:
آغاز اقدامات اجرایی تعزیرات حکومتی و بازار
حضور تعزیرات از مرحله تولید کالا تا مرحله عرضه/ ۵ هزار پرونده تعزیراتی در سال گذشته تشکیل شد
راه‌اندازی گشت‌های مشترک با هدف نظارت بر مراکز تولیدی کالاهای اساسی
از تقاضاهای نامعقول برخی مأموران تعزیرات تا عدم توانایی لازم در کنترل بازار




وی ادامه داد: با تصویب قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و قانون نظام صنفی در ادوار گذشته دولت‌ها، که بازار به‌ دلیل نبود تحریم‌ها ثبات داشت، حاکمیت به این نتیجه رسیده بود که تعزیرات حکومتی در بحث نظارتی دخالت چندانی نداشته باشد و براساس اقتضائات آن دوران، برخی از اختیارات تعزیرات سلب و اعلام شد که لزومی ندارد مأموران تعزیرات برای نظارت بر صنوف مراجعه کنند و کارهای نظارتی بر عهده اتحادیه‌ها و اصناف قرار گرفت.


رئیس سازمان تعزیرات حکومتی تأکید کرد: همچنین در رسیدگی به برخی از تخلفات، هیئت رسیدگی‌کننده در اصناف موضوع را پیش می‌برد و در حال حاضر نیز در برخی از پرونده‌ها قاضی ما با مشورت نمایندگان وزارت صمت و اتاق اصناف رأی صادر می‌کند؛ در شرایط فعلی که اوضاع اقتصادی نامناسب است، سازمان تعزیرات به این نتیجه رسید که کارهای نظارتی را انجام دهد و به همین دلیل نیز با استناد به ماده ۱۹ قانون تعزیرات، اقدام به تأسیس شعب سیار کرد تا کارهای نظارتی و برخوردها براساس قانون انجام شود.


کنترل بازار با بازرسی سنتی امکان‌پذیر نخواهد بود


اصانلو در پاسخ به سؤالی درباره فاکتورسازی از سوی برخی فروشندگان برای پوشش تخلف، اظهار کرد: این موضوع باید از سوی وزارت صمت و سازمان حمایت پیگیری شود و برای مثال یکی از راهکارها، راه‌اندازی سامانه ثبت قیمت است تا فاکتورهای دستی جمع‌آوری شود.


وی ادامه داد: تعزیرات در این حوزه وظیفه‌ای ندارد و بازرس اصناف فاکتور را از فروشنده دریافت می‌کند و فقط برای رسیدگی، به تعزیرات ارجاع می‌دهد. با بازرسی سنتی این مشکل حل نخواهد شد و تا زمانی که سامانه هوشمند برای کنترل قیمت‌ها راه اندازی نشود و یکپارچه شدن سامانه‌ها را شاهد نباشیم، راه برای تخلف باز خواهد بود.


رئیس سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صمت موظف بود تا سامانه‌ها را یکپارچه و از طرفی، سامانه هوشمند برای ثبت قیمت راه‌اندازی کند و دستگاه‌های دیگر نیز موظف بودند تا در سامانه راه‌اندازی‌شده اطلاعات خود را بارگذاری کنند که متأسفانه این اتفاق نیفتاد و حتی سازمان بازرسی در خصوص عدم ارائه اطلاعات از سوی گمرک اعلام جرم کرد.


اصانلو با تأکید بر اینکه اگر سامانه‌های هوشمند راه‌اندازی شود دیگر کسی نمی‌تواند حتی به فکر فاکتورسازی برود و مشخص خواهد شد که کالا با چه قیمتی از کجا آمده و با چه قیمتی قرار است به دست چه کسی برسد، گفت: نهادهای دیگر وظایف خود را در حوزه کنترل بازار انجام نمی‌دهند و مردم نیز این عدم انجام وظیفه از سوی دیگر نهادها را از ناحیه تعزیرات می‌بینند.


رئیس سازمان تعزیرات حکومتی خاطرنشان کرد: ذهنیت مردم نسبت به تعزیرات مانند قبل است، این در حالی است که مأموران تعزیرات بدون تأیید بازرسان اصناف نمی‌توانند به تخلفی رسیدگی کنند و امیدواریم با تأسیس شعب سیار، با هر نوع تخلف صنفی در محل برخورد شود تا شاهد ثبات قیمت‌ها و به طور کلی کنترل بازار باشیم.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: احمد اصانلو
ارسال نظر