صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۲ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰
ذوقی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تلاش دانش‌آموزان برای حذف رنگ از پساب کارخانه‌های نساجی با نانو

دبیر اجرایی دوازدهمین دوره المپیاد دانش‌آموزی نانو گفت: چالشی که دانش‌آموزان در مرحله سوم دوازدهمین المپیاد نانو با آن روبه‌رو هستند، حذف رنگ از پساب کارخانه‌های نساجی است.
کد خبر : 621278

نسیم ذوقی در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص دوازدهمین دوره المپیاد دانش‌آموزی نانو گفت: سومین مرحله از این المپیاد در حال اجراست و اختتامیه آن روز جمعه ۲۸ آبان برگزار می‌شود. مرحله اول به صورت آنلاین بود و سوالات تستی بودند، مرحله دوم شامل ۲۶ سوال بود که ۲۰ سوال تستی و ۶ سوال تشریحی بودند. ۳۰ نفر برتر مرحله دوم به مرحله سوم راه پیدا کردند که فاز عملی المپیاد به شمار می‌رود.


وی افزود: این ۳۰ نفر در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با یکدیگر در حال رقابت هستند. فاز سوم شامل ۹ روز می‌شود که طی آن یک کلاس توجیهی و پنج جلسه کلاس آنلاین برگزار شده است. در این فاز یک چالش به دانش‌آموزان داده می‌شود تا راه‌حلی برای آن پیدا کنند. چالش این دوره حذف رنگ از پساب کارخانه‌های نساجی است. دانش‌آموزان در این مرحله کلاس عملی و تئوری داشتند و کارهای آزمایشگاهی انجام دادند.


دبیر اجرایی دوازدهمین دوره المپیاد دانش‌آموزی با اشاره به این که شرکت‌کنندگان در حال گزارش‌نویسی راهکارهای خود هستند، بیان کرد: ایران اولین کشوری است که المپیاد دانش‌آموزی فناوری نانو را برگزار می‌کند. دانش‌آموزان از هر مدرسه‌ای می‌توانند در این المپیاد شرکت کنند و محدودیت رشته تحصیلی نیز ندارد. به دانش‌آموزان براساس گزارش، ارائه و تمرین‌ها نمره داده می‌شود که با نمره حاصل از امتحان کتبی جمع می‌شود. نمرات فاز دوم نیز در نظر گرفته می‌شود.


ذوقی گفت: هر ۳۰ نفر مدال‌آور هستند و در مرحله سوم المپیاد تنها رنگ مدالشان مشخص می‌شود. به افرادی که نمرات بالاتر از ۹۰ بگیرند مدال طلا و به افرادی که نمره ۸۰ تا ۹۰ بگیرند مدال نقره اعطا می‌شود. نمرات زیر ۸۰ نیز مدال برنز می‌گیرند.امتیاز نخبگی برای مدال طلا ۷۰، مدال نقره ۵۰ و مدال برنز ۳۰ است.


وی در پاسخ به این پرسش که برنامه‌ای برای استفاده از طرح‌های برتر وجود دارد یا خیر، بیان کرد: با وجود اینکه به شرکت‌کنندگان چالش داده می‌شود و محاسبات در مقیاس صنعتی حساب می‌شود اما این المپیاد در حد دانش‌آموزی است و جشنواره نیست که طرح در آن ثبت شود. با این حال برخی دانش‌آموزان در سال‌های گذشته طرح‌های خود را توسعه داده‌اند و مقاله‌های آن را در جشنواره‌های خاص ارائه کرده‌اند.


به طور کلی ۶ هزار و ۲۶۴ دانش‌آموز در مرحله اول المپیاد نانو شرکت کرده و ۵۲۴ نفر به مرحله دوم راه یافتند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر