صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کارشناس اقتصاد انرژی تاکید کرد؛ لزوم سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران

یک کارشناس اقتصاد انرژی درباره نیاز به سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری در صنعت نفت ایران گفت:‌ ترمیم مخازن نفت در سطح فعلی تولید و همچنین افزایش تولید این محصول نیازمند سرمایه‌گذاری است.
کد خبر : 62123

مرتضی بهروزی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه برای کسب جایگاه قبلی در صنعت نفت باید هزینه آن را بپردازیم، افزود: باید نزدیک به 180 میلیون دلار در بخش نفت و گاز بدون در نظر گرفتن بخش پتروشیمی هزینه شود تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم.


وی اظهار کرد: اگر ایران برای افزایش تولید برنامه‌ای هم نداشته و بخواهد تولیدات خود را در سطح فعلی حفظ کند باز هم باید در این بخش سرمایه‌گذاری صورت گیرد.


بهروزی‌فرد ادامه داد: با توجه به افت طبیعی مخازن نفت و گاز برای حفظ سطح فعلی تولید کشور نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم.


وی با تاکید بر اینکه قرار نیست قیمت‌ها برای همیشه در سطح پایین باقی بمانند، عنوان کرد: با توجه به اینکه اکنون قیمت‌ها در سطح پایینی قرار گرفته‌اند و هزینه سرمایه‌گذاری در ایران پایین است بنابراین شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری فراهم شده است.


این کارشناس اقتصاد انرژی با بیان اینکه تولید یک بشکه نفت در ایران نسبت به باقی کشورها نیاز به سرمایه‌گذاری کم‌تری دارد، تصریح کرد: مسلماً شرایط یاد شده می‌تواند مزیت نسبی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشد.


باید نزدیک به 180 میلیون دلار در بخش نفت و گاز بدون در نظر گرفتن بخش پتروشیمی هزینه شود تا به جایگاه دلخواه دست پیدا کنیم

وی افزود: اگر در چنین شرایطی نتوانیم سرمایه‌گذار خارجی جذب کنیم مسلماً نمی‌توانیم به سطح توانایی مورد نظر خود دست پیدا کنیم.


بهروزی‌فرد تاکید کرد: درصورت باقی ماندن قیمت نفت در سطح فعلی تنها جایی که سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت توجیه اقتصادی دارد، خاورمیانه به ویژه ایران است چرا که با کم‌تر از 10 دلار سرمایه‌گذاری می‌توانند یک بشکه نفت برداشت کنند.


وی در رابطه با نحوه تامین منابع مالی یاد شده نیز گفت: به غیر از تامین مالی خارجی هیچ راه دیگری برای تامین این سرمایه وجود ندارد.


این کارشناس اقتصاد انرژی با بیان اینکه تنها خصولتی‌ها سرمایه لازم برای حضور در این بخش را دارند، بیان کرد: بعید به نظر می‌رسد که این بخش‌ها در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند و ترجیح این است که چنین افرادی وارد صنعت نفت ما نشوند چراکه خطر حضورشان بیش از عدم سرمایه‌گذاری در این بخش است.


وی تنها راه پیشرفت در صنعت نفت را جذب سرمایه‌گذار خارجی دانست و گفت: به نظر نمی‌رسد این حجم سرمایه از داخل کشور قابلیت تامین داشته باشد.


بر اساس برآوردهای صوت گرفته ایرانی‌های مقیم خارج از کشور حدود 800 میلیارد دلار ثروت دارند اما تا زمانی که وضعیت بازار دچار نوسان است عملاً امکان جذب این سرمایه‌ها وجود نخواهد داشت

بهروزی‌فرد ادامه داد: برآورد شده است که ایرانی‌های مقیم خارج از کشور چیزی حدود 800 میلیارد دلار ثروت دارند اما تا زمانی که وضعیت بازار دچار نوسان است و فضای کسب‌و‌کار ثبات لازم را نداشته باشد عملاً امکان جذب این سرمایه‌ها وجود نخواهد داشت.


وی خاطر نشان کرد: اگر اکنون که تحریم‌ها رفع شده چشممان را باز کنیم یقینا مزایای بسیاری در این صنعت به دست خواهیم آورد اما اگر در را باز بگذاریم تا هر شرکت ضعیفی وارد میدان شود مسلماً با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.


در همین رابطه هفته گذشته افخم زروانی، مدیرکل هماهنگی بودجه و سرمایه‌گذاری معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت از جزییات برنامه ٢٠٠ میلیارد دلاری وزارت نفت برای جذب سرمایه در پنج سال آینده خبر داده و تاکید کرده بود که این میزان سرمایه از طریق بازار سرمایه، صندوق توسعه ملی، منابع مردمی و فاینانس فراهم خواهد شد.


انتهای پیام/

برچسب ها: سرمایه‌گذاری
ارسال نظر