صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۲ - ۲۷ دی ۱۳۹۴
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم مطرح کرد؛

تاخیر سن یائسگی زنان با هورمون درمانی

رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم، گفت: با بهره گیری از مدیریت درمان و به کمک هورمون درمانی می‌توان سن یائسگی زنان را تا 60 سالگی به تاخیر انداخت.
کد خبر : 62015

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر ابوطالب صارمی با اعلام این مطلب افزود: با افزایش سن، ترشح هورمون‌های جنسی در زنان کاهش می‌یابد که در اثر کمبود ترشح این هورمون‌ها در سنین بالای 40 سال، عوارض یائسگی در زنان به وجود می‌آید و این امر بر کیفیت زندگی آنان به شدت تاثیر منفی برجای می‌گذارد.


وی با توجه به اینکه عوارض پیش از شروع دوران یائسگی قبل از قطع کامل قاعدگی آغاز می‌شود و اغلب چند سال طول می‌کشد تا فرد به طور کامل یائسه شود، اظهار کرد: با وجود آنکه به دلیل تغییراتی که از نظر فیزیکی و روانی برای یک زن در این دوران اتفاق می‌افتد، این مقطع سنی مرحله‌ای دشوار در زندگی زنان به شمار می‌رود تا جایی که از منظر پزشکی با دوران بلوغ مقایسه می‌شود، متاسفانه زنان ما از آن آگاهی کافی نداشته که این امر کاهش کیفیت زنان را در این برهه زمانی به همراه دارد.


رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم با تاکید بر اینکه عوارض دوران قبل از یائسگی، شدیدتر از علائم یائسگی است، یادآور شد: در شروع این دوران، کاهش استروژن با عوارض بسیار شدیدی همراه است که طی آن فرد دچار تغییرات فشار خون، سوء هاضمه، جوش زدن صورت، خشکی بدن، کاهش تمایل جنسی، بی‌خوابی، گُر گرفتگی یا احساس سرما که ربطی هم به دمای محیط ندارد، می‌شود.


وی ادامه داد: از دیگر علایم یائسگی می‌توان به عصبانیت، زود رنجی، بدخلقی و بی‌حوصلگی اشاره کرد که مجموعه این عوامل بر مسایل خانوادگی و اجتماعی زنان آثار منفی زیادی برجای می‌گذارد.


به گفته دکتر صارمی؛ با مشاوره و درمان‌های خاص می‌توان وضعیتی را برای زنان در آستانه یائسگی ایجاد کرد که حتی تا 60 سالگی یا بلکه بیشتر هم قاعدگی منظم داشته باشند تا جایی که آنان هرگز متوجه یائسگی خود نشوند.


وی ادامه داد: در صورت تجویز هورمون برای زنان در آستانه یائسگی، آنان دچار عوارض یائسگی از قبیل پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی، خشکی بدن، لک صورت، ریزش مو و دیگر عوارض ناشی از کمبود هورمون‌های زنانه(استروژن) مانند احساس تحلیل رفتن نخواهند شد.


رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم، گفت: در صورتی که هورمون درمانی از حدود 50 سالگی آغاز نشود، شروع آن بعد از قطع کامل قاعدگی به دلیل از بین رفتن گیرنده‌های استروژن در بافت‌های هدف توصیه نمی‌شود. به این جهت توصیه می‌شود که برای داشتن قاعدگی منظم از دوران قبل از یائسگی از هورمون استفاده شود و این روش به گونه‌ای تداوم پیدا کند که زنان شروع یائسگی را احساس نکنند.


وی خاطرنشان کرد: پزشکان باید قبل از تجویز هورمون‌های زنانه، آزمایش‌ها و معاینات لازم پزشکی را به ویژه از نظر چربی و فشار خون از فرد به عمل آوردند و در حین مصرف هورمون نیز فرد را مورد معاینات منظم پزشکی به ویژه در زمینه تست‌های کبدی، کلیوی و وضعیت ریه‌ها قرار دهند.


این متخصص زنان و زایمان، اضافه کرد: زنانی که هورمون استروژن و پروژسترون مصرف می‌کنند باید هر 6 ماه یکبار مورد سونوگرافی رحم، ضمایم شکم، کبد و پستان قرار گیرند و هر 2 سال یکبار برای ماموگرافی سینه مراجعه کنند.


وی تصریح کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از قبیل MS، مبتلایان به بیماری‌های کبدی، زخم معده، واریس، گلوکوم (آب سیاه چشم) و افراد مبتلا به فشار خون بالا، اشخاص معتاد، الکلی و سیگاری گزینه‌های خوبی برای هورمون درمانی به شمار نمی‌روند.


دکتر صارمی، گفت: هر چند برخی از داروهای گیاهی مانند سویا به دلیل دارا بودن استروژن برای کاهش علائم وازوموتور (قسمتی از سیستم عصبی که کنترل قطر رگ‌ها را عهده‌دار است) مانند سرد و گرمی و یا تنظیم خلقیات به کار برده می‌شود، اما شواهدی مبنی بر اینکه این گیاهان بتوانند، نیاز بدن را به این هورمون به طور کامل برطرف کنند، در دسترس نیست.


وی افزود: در صورتی که یک زن در سنین باروری و قبل از کاهش ذخیره تخمدان‌هایش نسبت به ذخیره بافت تخمدان خود اقدام کند در سال‌های بعدی که ذخیره استروژن تخمدانش کاهش می‌یابد، می‌تواند از هورمون‌های طبیعی خود به جای دارو بهره گیرد.


رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم با توجه به اینکه برخلاف باور موجود، یائسگی تنها مختص زنان نیست بلکه مردان نیز به آن مبتلا می‌شوند، تصریح کرد: علائمی مانند تغییرات رفتاری، عصبانیت، عرق کردن، گر گرفتن، احساس سرما، کاهش تمایلات جنسی، خستگی و به تدریج پیری زودرس، پوکی و شکستگی استخوان و حتی سرطان پستان در دوران یائسگی مردان نیز وجود دارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: استروژن یائسگی
ارسال نظر