صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰
رویداد ملی سکوی پرتاب(۲)/ دانش‌آموخته رشته معماری تشریح کرد؛

چگونه مصرف انرژی در ساختمان‌ها را کاهش دهیم؟

تأمین انرژی و رفتار حرارتی مناسب در طول طراحی ساختمان ضروری استدانش‌آموخته رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر در طراحی ساختمان‌ها به شرایط اقلیمی و استفاده درست و بجا از انرژی خورشیدی و سوخت‌های غیرفسیلی توجه شود، می‌توان مصرف انرژی را تا حد چشمگیری کاهش داد.
کد خبر : 619924

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ نخستین رویداد ملی سکوی پرتاب با موضوع «روش‌های نوین ساخت‌وساز» نیمه آبان ۱۴۰۰ با مشارکت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، گروه مالی بانک مسکن و با اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار و در پایان از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برتر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه عمران، شهرسازی و معماری تجلیل شد.


در رویداد ملی سکوی پرتاب که با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان بانک مسکن در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، مسئول باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و رئیس راهبردی مرکز نوآوری و شکوفایی گروه مالی با یکدیگر تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند و از صاحبان پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برتر قدردانی شد.




بیشتر بخوانید:


استفاده از ژئوپلیمرها و ملات‌های قلیایی فعال به جای سیمان


امضای تفاهم نامه همکاری بین باشگاه پژوهشگران جوان و گروه مالی بانک مسکن


اولین رویداد ملی سکوی پرتاب روش های نوین ساخت و ساز




پایان‌نامه کارشناسی ارشد زهره پوراحمدی دانش‌آموخته رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر با عنوان «طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد کاهش مصرف انرژی در شهرستان رامسر» و راهنمایی نرجس فلکیان عضو هیئت علمی رشته معماری این واحد دانشگاهی از بین ۳ هزار و ۵۰۰ پایان‌نامه ارائه‌شده در رویداد ملی سکوی پرتاب در لیست ۲۰ پایان‌نامه برتر مرتبط با صنعت ساخت‌ و ساز قرار گرفت و از وی تجلیل شد.


پوراحمدی در تشریح چکیده پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد کاهش مصرف انرژی در شهرستان رامسر» اظهار کرد: انرژی به عنوان یکی از مسائل مهم جامعه بشری دغدغه بسیاری از کشورهاست و در این بین، صرفه‌جویی در مصرف انرژی نقش مهمی دارد. امروزه با توجه به رشد جمعیت و افزایش شهرنشینی و کمبود زمین، ساختمان‌های مسکونی به مجتمع‌های مسکونی تبدیل شده‌اند.


لزوم تأمین انرژی و رفتار حرارتی مناسب ساختمان


وی با بیان اینکه تأمین انرژی و رفتار حرارتی مناسب ساختمان از مواردی است که توجه به آنها در طول طراحی ضروری به نظر می‌رسد، ادامه داد: امروزه ارائه راهکار مناسب برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها در تمام جهان حائز اهمیت است تا بتوان از این طریق در راستای ذخیره هرچه بیشتر سوخت‌های فسیلی و سالم نگه‌داشتن محیط زیست گام برداشت.


به گفته دانش‌آموخته رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر؛ اگر در طراحی ساختمان‌ها به شرایط اقلیم منطقه، استفاده درست و بجا از انرژی خورشیدی و استفاده از سوخت‌های غیرفسیلی توجه شود، می‌توان مصرف انرژی را تا حد چشمگیری کاهش داد.



پوراحمدی اضافه کرد: برای بیان مبانی طراحی مبتنی بر رویکرد کاهش مصرف انرژی تصمیم بر آن شد که پراستفاده‌ترین و عملکردگراترین موضوع موجود در معماری که با زندگی تمام افراد جامعه آمیخته است، یعنی (مسکن) انتخاب شود. شناسایی شاخص‌های ایجادکننده همساز با اقلیم و محیط زیست و طراحی مجتمع مسکونی با استفاده از شاخص‌های اقلیمی در رامسر و تحلیل نرم‌افزاری مؤلفه‌های اقلیمی در ساختمان توسط «اکوتکت» و رسیدن به نتیجه مطلوب از حیث حداقل میزان مصرف انرژی و پیاده‌سازی آن در طراحی از اهداف اصلی پژوهش (پایان‌نامه کارشناسی ارشد) است.


وی اظهار کرد: این پژوهش (پایان‌نامه کارشناسی ارشد) از نظر روش در گروه تحقیقات کمی و از حیث هدف پژوهش در دسته پژوهش‌های کاربردی قرار می‌گیرد. نتایج پژوهش و آنالیز انرژی طرح مورد نظر نشان داد که جهت‌گیری مناسب ساختمان، استفاده بهینه از انرژی خورشید و باد و تهویه طبیعی، گلخانه، سقف شیبدار، جمع‌آوری آب باران، قرارگرفتن ساختمان روی پیلوت و نیز توجه و استفاده از فناوری‌های نوین ساختمانی در راستای رسیدن به طرحی پایدار و مطلوب مؤثر است.




بیشتر بخوانید:


افتخارآفرینی دانشجوی دانشگاه آزاد رشت در رویداد ملی سکوی پرتاب


۲ رتبه برتر رویداد «سکوی پرتاب» به دانشگاه آزاد کرج رسید




دانش‌آموخته رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر در تشریح نتیجه‌گیری پژوهش خود بیان کرد: همانگونه که در طرح مشاهده شد با طراحی معماری و روش‌های ساده عایق‌بندی و قراردادن یک گلخانه در ضلع جنوب واحدهای ساختمان برای تنظیم دمای ساختمان به‌صورت غیرفعال و بهره‌برداری حداکثری از انرژی خورشید و مهم‌تر از همه موقعیت قرارگیری ساختمان‌ها در سایت، می‌توان مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش داد.


پوراحمدی گفت: با به‌کارگیری سیستم جمع‌آوری آب باران توانستیم در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم به‌طوری‌که از آب ذخیره‌شده در مخازن برای آبیاری محوطه (درخت و سبزه) بهره بردیم و ظرفیت مخزن را با توجه به تعداد واحدهای ساختمان و دِبی آب منطقه در نظر گرفتیم. از سیستم زهکشی برای جمع‌آوری و خارج کردن آب اضافی استفاده کردیم تا مانع از فرسایش سازه و خاک شویم.


کاهش مصرف انرژی ساختمان با طراحی معماری


وی تشریح کرد: می‌توان نتیجه گرفت که با تدوین معیارها و ضوابط معماری برای مناطق مختلف اقلیمی ایران و نیز به‌کارگیری این ضوابط در طراحی آنها به کاهش عمده‌ای در مصرف انرژی ساختمان‌ها و بهره‌وری انرژی دست یافت. کاهش مصرف انرژی ساختمان با طراحی معماری باعث می‌شود که این شیوه از بهره‌برداری انرژی در ساختمان‌ها تناسب زیادی با شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایران داشته و در اجرا از موفقیت بالایی برخوردار باشد.


دانش‌آموخته رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر ادامه داد: به دلیل اثر زیاد طراحی معماری بر میزان مصرف انرژی ساختمان‌ها، یافتن عوامل معماری کاهش‌دهنده مصرف انرژی و به‌کارگیری آنها در طراحی ساختمان‌ها ضروری بوده و باعث کاهش قابل توجه مصرف انرژی ساختمان‌ها می‌شود؛ اما همه عوامل در همه مکان‌ها کاربرد ندارد به عنوان مثال استفاده از سلول‌های فتوولتائیک در اقلیم معتدل و مرطوب خزر به دلیل آفتاب کم و ابری‌بودن اکثر روزها به‌خصوص در فصل پاییز و زمستان جوابگو نیست و هزینه‌های خرید، نصب، نگهداری و تعویض سلول‌های خورشیدی از هزینه برق مصرفی بیشتر است و استفاده از سلول‌های خورشیدی به دلیل گران‌بودن و کمبود قطعات آن و بالابودن هزینه‌های جانبی‌اش باعث می‌شود که مقرون‌به‌صرفه نباشد.


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر