صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۵۸ - ۱۸ آبان ۱۴۰۰
آهنگر:

ایران با فقر عمومی مواجه است

نمایش ثروت در فضای مجازی عامل ایجاد فقر نسبیمدیر بخش شهری دانشگاه تهران گفت: طبق تحقیقات انجام‌شده کشور ما با فقر عمومی مواجه است که قسمتی از این فقر عمومی فقر مطلق و بخشی دیگر فقر نسبی است.
کد خبر : 619922

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، اعظم آهنگر، مدیر بخش شهری و منطقه‌ای مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران گفت: فقر مطلق شامل افرادی می‌شود که روزی یک دلار درآمد ندارند و برای نیازهای اولیه خوراک پوشاک و سرپناه دچار مشکل هستند.


وی افزود: در بسیاری از روستاهای کشور به‌عینه می‌توان فقر مطلق را دید که افراد محتاج نان شب هستند و حتی بسیاری از نانوایی‌ها دچار ورشکستگی شده‌اند.


آهنگر اظهار کرد: در اکثر روستاها نیز به‌خاطر عدم امکانات و بی‌پولی جمعیت ساکن، روستا را تخلیه کرده و سیل جمعیت همین روستاییان در شهرها حاشیه‌نشین شده‌اند.


آهنگر خاطر نشان کرد: تعداد قابل‌توجهی از مردم کشور ما فقیر مطلق نیستند ولی یک نوع احساس فقر و نارضایتی از زندگی در آنها رواج دارد که باعث خشونت‌های خانوادگی می‌شود و متأسفانه امروز خانه و خانواده که باید بستر آرامش باشند بستر چالش شده است.


مدیر بخش شهری و منطقه‌ای مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران بر لزوم تغییرات فرهنگی برای رفع فقر نسبی در جامعه تأکید کرد و بیان داشت: در گذشته مردم ثروت خود را پنهان می‌کردند ولی امروز ثروتمندان انگشت خود را در چشم فقرا کرده و در تمام فضای مجازی شو و نمایش ثروت را می‌توان دید.


وی با تأکید بر اینکه در سیاست‌های کلی نظام لازم است تأمین اجتماعی عمومی در برنامه‌های بلندمدت دولت تبیین و اجرایی شود و از واگذاری و خصوصی‌سازی سازمان‌های حمایتی و سازمان‌های امدادی بپرهیزیم بیان داشت: عامل اصلی ایجاد آسیب‌های اجتماعی قوانین زدایی و قوانین زایی است چرا که اگر قوانین واقعاً ضمانت اجرایی داشته باشند دیگر این‌قدر ما آسیب نمی‌دیدیم که مثلاً فردی چون قانون در حقش اجرا نشده است جلوی استانداری خود را به آتش بکشد.


وی اعتیاد، فقر، بیکاری را ام‌المصائب آسیب‌های اجتماعی دانست و بیان داشت: بر اساس تحقیقات و نتایج آماری در سه کلان‌شهر تهران، اصفهان و شیراز در سال ۹۶ انجام شده، مردم فقر، اعتیاد، بیکاری، خشونت، مسکن، بی‌اعتمادی اجتماعی، فساد، تبعیض اجتماعی، بی‌عدالتی در برخورداری از قدرت، نزول ارزش‌های افزایش میزان جرایم، سیاست‌های اقتصادی، معضل ترافیک، مسائل آموزش‌وپرورش، عدم رعایت حقوق شهروندی و نابرابری در اجرای قوانین به‌عنوان اولویت‌های آسیب اجتماعی عنوان کرده‌اند.


آهنگر ریشه بیکاری جوانان را عدم مهارت آنها عنوان کرد و بیان داشت: متأسفانه جوانان ما امروز ماهر و توانمند نیستند و پدر مادرهای هلی‌کوپتری که همه چیز را برای کودکان فراهم می‌کنند در واقع بچه‌ها را برای کار کردن تربیت نمی‌کنند چون کار در جامعه ما ارزش نیست و بچه‌ها متمرکز بر تحصیل و کنکور هستند.


وی تصریح کرد: بهترین کاری که دولت می‌تواند انجام دهند روشن‌ کردن تکلیف کنکور و حذف آن است تا سنین طلایی بچه‌ها از دست نرود و نوجوانان ما به‌جای تمرکز بر کنکور به سمت کارآموزی و مهارت بروند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
اردبیل
06:19 - 1400/08/18
این خانم محترم چقدر زود مشکل مردم را فهمیده است.