طرح «پرورش زالوی طبی خزری» صنعتیسازی میشود/ استحصال ماده مؤثر ضد انعقادی از بزاق زالو
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن سال ۱۳۶۵ به همت مرحوم محمدحسین مفتاح راهاندازی شد و ابتدا با سه رشته پزشکی، پرستاری و مامایی آغاز بهکار کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن اکنون دارای سه دانشکده، شامل دانشکده پزشکی، دانشکده علوم پزشکی با رشتههای پرستاری، مامایی و علوم آزمایشگاهی و دانشکده علوم زیستی با رشتههای زیستشناسی و میکروبیولوژی است؛ مجموعهای که با ۱۶۰ عضو هیئت علمی و ۲۰۰ کارمند اداره میشود.
سایت اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در زمینی به وسعت ۱۶.۵ هکتار در ورودی شهرستان تنکابن واقع شده که پذیرای ۵ هزار دانشجو در قالب ۵۵ رشته در مقطع کارشناسی، ۳۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۶ رشته در مقطع دکتری تخصصی بوده و از بزرگترین مجموعههای آموزش عالی در استان و منطقه شمال کشور محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:
قبولی ۳۸ دانشآموخته دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن در آزمون دستیاری پزشکی
آزمون صلاحیت بالینی دانشجویان رشته پزشکی مازندران در ایستگاه ۳۳
زالودرمانی برای چه بیماریهایی مفید است؟
امکانات و ظرفیتهای بسیاری شامل سالن ورزشی مجهز، خوابگاه یا سرای دانشجویی در محیط دانشگاه با ظرفیت ۵۵۰ نفر در سه فاز، کتابخانه مرجع با حدود ۴۰ هزار جلد کتاب، سلفسرویس، بوفه، مسجد و مجموعه آزمایشگاهی مجهز در رشتههای پزشکی، شیمی، زیستشناسی، شیلات، محیط زیست و کارگاههای تجهیز شده در رشتههای هنری و «سالن پلاتو» برای رشته تئاتر و بسیاری موارد دیگر ازجمله تجهیزات آموزشی واحد دانشگاهی تنکابن است.
خبرنگار خبرگزاری آنا برای بیشتر آشنایی بیشتر مخاطبان با امکانات، ظرفیتها، طرحهای دانشبینان و توسعهای و فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن با حسینعلی مشایخی رئیس این واحد دانشگاهی گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
پذیرش ۳۸ فارغالتحصیل رشته پزشکی در آزمون دستیار تخصصی
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن یکی از واحدهای مجری رشتههای علوم پزشکی است، لطفاً در این باره توضیح دهید.
مشایخی: تاکنون تعداد یک هزار و ۶۰۰ پزشک در رشته پزشکی از واحد دانشگاهی تنکابن فارغالتحصیل شدهاند و اکنون نیز حدود ۳۵۰ نفر در رشته پزشکی در حال تحصیل هستند. امسال ۳۸ نفر از فارغالتحصیلان رشته پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در آزمون دستیار تخصصی پذیرفته شدند؛ این رقم هر سال بهطور میانگین حدود ۴۰ نفر بوده که اگر نسبت تعداد پذیرفتهشدگان دوره تخصص به میانگین ورودی هر سال این رشته از سال ۱۳۹۰ که حدود ۵۵ نفر بودند را محاسبه کنیم به عدد قابل توجهی میرسیم که این واحد دانشگاهی را میان برترین دانشگاههای کشور در این حوزه قرار میدهد.
ایجاد رشتههایی مانند «طراحی و بُرش طلا و جواهرات» که مورد علاقه متقاضیان بوده و بازار شغلی مناسبی دارد در مراحل انتهایی تصویب است. مشکلات اساسی و قابلتوجهی برای حفظ و ابقای رشته پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن وجود دارد که از آن جمله، نبود بیمارستان آموزشی مستقل و کمبود هیئت علمی در برخی رشتهها بوده تا بتواند در بستر آموزشی مناسب، انتقال تجربیات و برخورد واقعی با بیماران را انجام دهد.
این مشکلات باعث شد تا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن از سالها قبل توسط ارزیابان اخطار دریافت کند؛ اما با تصمیمات اخذشده در راستای ارتقای رشته پزشکی و حمایتهای علی حسینی نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی، قرار بر این شد تا با آورده دانشگاه، بخشی از سهام بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی فوق تخصصی در حال ساخت تنکابن خریداریشده و این مشکل ۳۵ ساله و اساسی حلوفصل شود.
آنا: یعنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن آینده نزدیک بیمارستان آموزشی مستقل خواهد داشت؟
مشایخی: ایدهآل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن راهاندازی بیمارستان آموزشی مستقل است؛ اما باید توجه داشت که ساخت و تجهیز بیمارستان ۶۴ تختخوابه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد که باید پس از ساخت، مورد بهرهبرداری و در مسیر سودآوری قرار بگیرد و تعداد مراجعان و بیماران آن در حد استاندارد باشد تا نیازهای آموزشی دانشجویان را مرتفع کند؛ اما وجود دو بیمارستان شهید رجایی و بیمارستان خصوصی شهسوار در کنار بیمارستان در حال ساخت، ظرفیتی باقی نمیگذارد؛ مضاف بر اینکه جانمایی مناسب که بتواند دسترسی آسان و فضای آموزشی مطلوب را نیز مهیا کند از دیگر دغدغههای پیش روی این مسیر است که در نهایت ما را به سمت راهحل معقول مشارکت به میزان آورده سوق داد.
علاوه بر این، گسترش رشتههای پزشکی از اهداف پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن است که با گسترش رشتههای گروه پزشکی شامل داروسازی، کارشناسی ارشد پرستاری، بهداشت و... امیدواریم در آیندهای نزدیک این هدف نیز محقق میشود.
کسب درآمد غیرشهریهای با طرح «پرورش زالوی طبی خزری»
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در راستای طرحهای توسعهای چه فعالیتهایی داشته است؟
مشایخی: دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن ازنظر مالی مستقل بوده و محل تأمین اعتبارات طرحهای توسعهای از درآمدهای مجموعه و تبدیل داراییهای املاک مازاد دانشگاه به داراییهای مولد یا تبدیل به احسن آنها تأمین میشود.
ساخت پروژه مجتمع اداری تجاری اقامتی نزدیک دانشگاه در سه فاز، یکی از این طرحهاست که نقشهها و طرحهای اولیه آن مورد تأیید هیئت امنای استانی دانشگاه قرار گرفته و با توجه به فضای تجاری مناسب سایت دانشگاه، قرار است پس از تأمین اعتبار مورد نیاز، وارد فاز عملیاتی شود.
طرح «پرورش زالوی طبی خزری» نیز یکی از طرحهای خاص و ویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن بوده که بهمنظور فروش زالوی طبی فعال است. در فاز بعدی این پروژه، «استحصال ماده مؤثر ضد انعقادی موجود در بزاق زالو» ابتدا با تعداد ۳۰۰ قطعه زالو آغاز بهکار کرد و در ادامه به ۱۰ هزار قطعه زالو رسیده که بنا داریم با دریافت مجوزهای لازم و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز، طرح را وارد فاز صنعتی کنیم تا پس از سوددهی بتواند به یکی از منابع تأمین مالی غیرشهریهای دانشگاه تبدیل شود. (اطلاعات بیشتر درباره طرح پرورش زالوی طبی خزری را اینجا بخوانید)
آنا: ساخت و تجهیز مرکز درمان ناباروری به کجا رسید!؟
مشایخی: غرب استان مازندران و شرق گیلان از وجود یک مرکز درمان ناباروری محروم است و با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ظرفیت علمی مطلوبی در رشته پزشکی و مامایی و زنان دارد، تصمیم بر آن شد تا مرکز درمان ناباروری در زمینی که متعلق به این واحد دانشگاهی در شهر کتالم است، ساخته و تجهیز شود.
رایزنیهای ساخت مرکز درمان ناباروری با شهرداری و مرکز نازایی تهران صورت گرفته و پیگیری و ساخت آن در دستور کار دانشگاه قرار دارد و تلاش خواهد شد تا درمان ناباروری بهصورت علمی زیر نظر «مرکز ناباروری ابنسینا» تهران به بهترین شکل در منطقه ساخته و تجهیز شود.
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در راستای هدفگذاری گسترش رشتههای پرمخاطب چه فعالیتهای داشته است؟
مشایخی: واحد دانشگاهی تنکابن سعی دارد به سمت طرحهایی پیش برود که هم برای مخاطبان و متقاضیان جذابیت داشته باشد و هم اشتغال جوانان را مدنظر قرار دهد و بر این اساس، ایجاد رشتههایی مانند «طراحی و بُرش طلا و جواهرات» در حوزه آموزشی دانشگاه که مورد علاقه متقاضیان بوده و بازار شغلی مناسبی نیز دارد در مراحل انتهایی تصویب است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن قطب علمی شهرستان و غرب مازندران بوده و صاحبامتیاز چهار مجله علمی پژوهشی است. سابقه فعالیتهای گروه تئاتر در منطقه شمال کشور و استانهای شمالی شناخته شده و دارای اعضای هیئت علمی قوی و فارغالتحصیلان زیادی است که تعدادی از آنان در زمینه تئاتر و سینمای کشور فعال و شناخته شده هستند.
امکانات کارگاهی و «سالن پلاتو» قابل قبولی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن وجود دارد که برای نخستینبار، میزبان جشنواره «دفاع مقدس» در دانشگاه بود و در تلاشیم تا با اضافه کردن رشتههایی مانند «سینما» به این گروه، رشد و توسعه این رشته را پیگیری کرده و دانشکده هنر را راهاندازی کنیم.
آنا: حدود دو سال از اپیدمی کرونا میگذرد. در مبارزه با این ویروس چه فعالیتهای انجام دادهاید؟
مشایخی: واحد دانشگاهی تنکابن در ابتدای پاندمی کرونا (اسفند ۱۳۹۸)، برای نخستینبار به تولید «ژل ضدعفونی دست» اقدام کرد که با نام و نشان دانشگاه توزیع شد و در کنار آن نیز با همراهی دانشگاه و همت بسیج دانشجویی، کمکهای مؤمنانه به آسیبدیدگان از کرونا انجام گرفت. دانشجویان این واحد دانشگاهی هم در طرحهای ضد عفونی معابر و کمکهای داوطلبانه مشارکت داشتند.
آنا: درباره فعالیتهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن توضیح دهید.
مشایخی: برگزاری باشکوه یادواره دانشجویی شهید مدافع حرم «عارف کایدخورده» و نامگذاری میدان دانشگاه به نام این شهید ارجمند و برگزاری یادوارههای شهدا، برپایی اردوهای متعدّد جهادی شامل مشارکت در ساخت خانههای روستایی محرومان و خدمات پزشکی و...، مراسم راهیان نور و نصب اِلمان یادبود دو شهید خوشنام که آرامگاه مقدّسشان در محوطه دانشگاه است از فعالیتهای حوزه فرهنگی واحد دانشگاهی تنکابن بوده است. علاوه بر این در دوران کرونا نخستین شهیده مدافع سلامت، «نرجس خانعلیزاده» از فارغالتحصیلان رشته پرستاری این دانشگاه بود که در حین خدمت در بیمارستان لاهیجان به شهادت رسید و برای یادبود او، یک فاز از خوابگاه دانشگاه به نام این شهیده بزرگوار نامگذاری شد.
بیشتر بخوانید:
برگزاری آزمون صلاحیت بالینی برای نخستینبار در دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن
مجله بینالمللی ابعاد نانو در لیست ۲۰ مجله برتر علمی کشور قرار گرفت
انجمنهای علمی در مسیر خلاقیت و کشف حقایق
آنا: فعالیتهای علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن را چگونه ارزیابی میکنید؟
مشایخی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن قطب علمی شهرستان و غرب مازندران بوده و صاحبامتیاز چهار مجله علمی پژوهشی است که یک مجله آن دارای رتبه دو ISI، مجله علمی و پژوهشی و دیگری علمی و ترویجی بوده که علاوه بر آن از لحاظ کیفیت رشتههای پزشکی، پرستاری و مامایی، علوم آزمایشگاهی و وجود تحصیلات تکمیلی در مقاطع دکتری تخصّصی، کارشناسی ارشد و نیز دارابودن هیئت علمی مجرب، فضای فیزیکی و ساختار آموزشی و آزمایشگاهی مجهز، مجموعهای نمونه و بینظیر در غرب مازندران است.
علاوه بر اینکه باید توجه داشت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در رعایت استانداردهای مورد نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و در قد و قامت یک دانشگاه آموزشی و پژوهشی بهویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی دکتری و ارشد در رشتههای روانشناسی، مشاوره، زیستشناسی، حسابداری، شیمی، حقوق، زبان انگلیسی، مدیریت بازرگانی، علوم تربیتی، تربیتبدنی و... از دانشگاههای پرافتخار و ممتاز منطقه محسوب میشود.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/