صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس اتاق بازرگانی ایران: آوارهای پیست مسابقه دوندگی اقتصاد ایران برداشته شد/ تامین سرمایه بزرگترین چالش رونق اقتصاد ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره رفع تحریم‌ها گفت: امروز آوارهای ریخته شده بر روی پیست دوندگی اقتصاد ایران برداشته شده و مسیر صحیح اقتصاد باز شده است.
کد خبر : 61960

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محسن جلال‌پور در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه با اجرای برجام و ورود به فصل جدید اقتصادی دلایل محکمی برای امیدواری به آینده اقتصاد ایران وجود دارد، افزود: امروز به آینده اقتصاد ایران امیدواریم زیرا می‌دانیم دنیا باور دارد که در شرایط متلاطم خاورمیانه چاره‌ای جز همکاری با ایران وجود ندارد.


وی اظهار کرد: ایران مستعد کار با دنیا و اروپاست و بنگاه‌های ایرانی دارای قابلیت خوبی برای جذب تکنولوژی و بزرگ شدن دارند. همچنین در همکاری با ایران باید به تامین نیاز منطقه چند صد میلیونی پیرامون ایران فکر کرد و اتحادیه اروپا برای این همکاری محتاج باز تعریف روابط خود با ایران و آمریکاست.


جلال‌پور با بیان اینکه نباید برجام را پایان راه اصلاح اقتصادی ایران دانست عنوان کرد: این قدم آغازین اما مهم و بسترساز در جهت اصلاح صحیح اقتصاد ایران است اما کار دشوار و سنگین رقابت اقتصادی با رقبای منطقه‌ای است.


مشکلات و معضلات امروز اقتصاد ایران ریشه در اصلاح ساختار اقتصادی دارد و اولین مساله ایجاد رونق و اشتغال است

وی ضمن تاکید بر اینکه اکنون وقت خلق اشتغال است، بیان کرد: امروز روز اولویت دادن همه به اقتصاد ایران است و ناوگان‌های قدرت‌های بزرگ، ارتش‌های بیگانه و حتی هجمه فرهنگی یا بلایای سلفیان تکفیری که دنیای اسلام و کشورهای همسایه را در بر گرفته است، هیچ کدام قدرت ایجاد خطر بنیادین برای جمهوری اسلامی و ثبات نظام ما را ندارند.


رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: امروز بحران‌های اقتصادی از جمله لشکر بزرگ بیکاران و تنش معیشتی و فقر و محرومیت دهک‌های پایین جامعه که تامین نیازهای اولیه زندگی‌شان با اختلال مواجه است، نگرانی اصلی کشور است. از طرفی بحران‌های زیست‌محیطی و آلودگی هوا به دلایل متعدد در کشور نگرانی و دغدغه پیش روی است که باید با کمک همه فعالان اقتصادی و تدبیر مسئولان برای عبور از این مشکلات گام‌های بلندی برداشته شود.


وی تاکید کرد: مشکلات و معضلات امروز اقتصاد ایران ریشه در اصلاح ساختار اقتصادی دارد و اولین مساله ایجاد رونق و اشتغال است چرا که اگر رونق و اشتغال به کشور ارزانی و تدبیر در اقتصاد کشور حکم فرما شود، حتما استفاده بیش از 80 درصد منابع آبی ما در بخش کشاورزی با درایت مدیریت و راه حل آب و محیط زیست نیز در فضای اقتصادی پیدا می‌شود.


جلال‌پور تصریح کرد: اگر در کشور رونق حکم‌فرما شود و قادر به جذب تکنولوژی باشد جلوگیری از مصرف بی‌رویه در همه زمینه‌ها از جمله آب بدون صدمه زدن به تولید و با استفاده از حداکثری از ظرفیت‌ها و بهینه‌سازی مصرف امکان‌پذیر خواهد شد.


وی با بیان اینکه اقتصاد نیاز به رونق دارد و امروز بزرگترین چالش ایجاد رونق در ایران تامین سرمایه است، افزود: دوران رشد با بودجه‌های عمرانی نفت محور به پایان رسیده است و متاسفانه کشور با فرار سرمایه روبه‌رو بوده و در جذب سرمایه‌های خارجی ناتوان است.


اقتصاد نیاز به رونق دارد و امروز بزرگترین چالش ایجاد رونق در ایران تامین سرمایه است

وی اظهار کرد: علت این است که سرمایه‌گذاران ایران را محیط مناسبیبرای کسب و کار در قیاس با سایر کشورهای منطقه و جهان نمی‌دانند.


جلال‌پور رونق اقتصادی را دلیل حفاظت از کیان ایران دانست و گفت: برای رونق اقتصادی محتاج سرمایه و برای این سرمایه محتاج بهبود فضای کسب و کار هستیم و امروز شاخص محیط کسب و کار شاخص ثبات و بالندگی کشور است.


وی ادامه داد: کوچک‌سازی دولت و ثبات سیاست‌ها، انضباط مالی، احترام به مالکیت فکری و امنیت سرمایه از امروز سرفصل‌های جهاد ملی برای حفظ بنیان ایران است.


رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: این مهم امکان‌پذیر است چرا که در دو سال اخیر انضباط مالی دولت و وجود تدبیر و تصمیم‌گیری‌ها زمینه‌ساز بهبود فضای کسب و کار کشور شد.


وی ضمن تاکید بر سخنان رهبری در ترسیم آینده اقتصاد ایران مبنی بر اینکه باید اقتصاد مقاومتی را بر پایه مردم و محور توانمندی‌های داخلی و درون‌زا و برون‌نگر بودن تعریف کرد، عنوان کرد: باید با اتکا به ظرفیت‌های داخلی همه مردم را به صحنه بیاوریم.


جلال‌پور بیان کرد: بهبود فضای کسب و کار باید یک مطالبه ملی باشد و این شدنی نیست مگر اینکه فرصت‌های شغلی و تولید ثروت ایرانی به یک ارزش تبدیل شود و این با فرهنگ غنی اسلامی ایران هماهنگی و سازگاری دارد.


وی به کوچک‌سازی دولت اشاره کرد و گفت: دولت به جای اداره مستقیم و غیر مستقیم بخش اعظم صنایع و بنگاه‌های ایرانی باید به تدوین استراتژی توسعه ایران بپردازد و شایسته نیست که در سال‌های پایانی دهه چهارم انقلاب هنوز یک استراتژی مدرن برای توسعه ایران در دولت نداشته باشیم.


در دو سال اخیر انضباط مالی دولت و وجود تدبیر و تصمیم‌گیری‌ها زمینه‌ساز بهبود فضای کسب و کار کشور شد

وی تاکید کرد: حفظ دستاوردهای مهم برجام در گروی شکوفایی اقتصادی و گستردگی تجارت خارجی کشور است تنها راه بازگشت ناپذیر کردن تحریم‌ها آن است که بنگاه‌های قدرتمند و موثر جهانی در ایران سرمایه‌گذاری کرده و بنگاه‌های امروز ما با مشارکت تبدیل به شرکت‌های مشترک و برندهای مشترک بزرگ منطقه شوند در این صورت است که هم تحریم بی‌اثر خواهد بود و هم حفظ سرمایه سرمایه‌گذاران خارجی مانع تحریم خواهد شد.


وی با بیان اینکه طبق گزارش IMF (صندوق بین‌المللی پول) رشد اقتصادی ایران را در 5 سال پیش رو 4 تا 5.5 درصد پیش‌بینی کرده است، افزود: به گمان من IMF بخش اعظم این رشد را در دو سال اول ناشی از توسعه صادرات هیدروکربری دیده است و کاهش هزینه‌های تبادل هم در زایش این رشد موثر دیده شده است.


رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: IMF از سال سوم رشد را با کارایی اقتصادی پیش‌بینی می‌کند و سهم عمده رشد سالیانه اقتصاد ملی ایران را متکی به رشد به میزان بهره‌وری کلی در حوزه غیر نفتی می‌داند و این گویای این است که بنگاه‌های ایران شاهد افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری خواهند بود.


جلال‌پور خاطر نشان کرد: ما می‌خواهیم ایجاد فضای رقابتی سالم و آزاد و فضای مناسب کسب و کار که پایه‌های رسیدن به اقتصاد مقاومتی است اولویت، اول دست‌اندرکاران کشور باشد تا در این فضا بخش خصوصی بتواند وظیفه و رسالت خود را در پسابرجام به انجام برساند.


انتهای پیام/

ارسال نظر