شناخت چالشهای شبکه ملی اطلاعات از تکرار فرایندهای انجام شده جلوگیری میکند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست «هماندیشی توسعه فناوری FTTH در کشور» که با حضور نمایندگانی از اپراتورهای ارتباطی ثابت، شرکت مخابرات و شرکتهای تولیدکننده تجهیزات نوری در کشور برگزار شد، با اشاره به برنامه های دولت سیزدهم در تکمیل شبکه ملی اطلاعات گفت: وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها بر این مسئله تأکید کرده که از تمام ظرفیت کشور برای نهایی شدن شبکه ملی اطلاعات استفاده شود و از جمله نخستین رویدادهایی که در دوره وزارت ایشان برگزار شد نمایشگاه و کنفرانس ظرفیت بود.
وی با بیان این که بیش از یک دهه از بحث توسعه FTTH می گذرد و تا امروز به هر دلیلی سرعت طراحی و اجرای این شبکه مطلوب نبوده است، احیای مجدد طراحی و پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات با استفاده از نظرات و بهکارگیری صاحبنظران این حوزه و همچنین شناسایی چالشها و محدودیتهای پیشرو جهت جلوگیری از پیمودن مسیرهای تکراری را از اهداف برنامهها دانست و اظهار داشت: این بحث باید به صورت جدی دنبال شود و در این مسیر از تمام ظرفیتها بهره گرفته شده و در عین حال تمام چالشهای آن مشخص شود تا از تکرار مسیرهای گذشته جلوگیری گردد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: انتصاب علی اصغر انصاری به عنوان معاون برنامه ریزی و برنامه و بودجه وزارت و مجری شبکه ملی اطلاعات گام مهمی در این راستا است و در نظر داریم در هماهنگی کامل با معاونت برنامهریزی وزارت طراحی شبکه را جلو ببریم.
یزدانیان همچنین خواستار طرح مباحث این نشست به صورت شفاف شد و بیان کرد: سیاستگذاران برای تصمیم گیری باید بتوانند تمام مشکلات، محدودیتها و دغدغهها را لمس کنند و از رفتن در مسیرهای تکراری جلوگیری شود.
در ادامه جلسه رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات نیز با تشریح برنامههای وزارت ارتباطات مبنی بر توسعه شبکه فیبر در کشور و فراهم نمودن دسترسی FTTH برای تمام خانوارهای ایرانی، از تکلیف پژوهشگاه برای مشاوره و همکاری با وزارت در راستای بررسی جوانب مختلف این برنامه و ارائه یک طرح جامع و کاربردی با استفاده از تجربیات قبلی داخلی و جهانی و روند توسعه فناوریها در این زمینه خبر داد.
در ادامه این نشست، مدعوین با اشاره به تجربیات قبلی در این حوزه در کشور، به بیان مشکلات و پیشنهادات خود در راستای توسعه شبکه دسترسی نوری در کشور پرداختند. تدوین یک طرح جامع توسعه پهنباند در کشور، ایجاد هماهنگی با دیگر بازیگران این عرصه همچون شهرداریها، وزارت کشور و وزارت نیرو، حمایت از تولید محتوا در کشور و بررسی دقیق طرح از دیدگاه اقتصادی از جمله پیشنهادات و مطالب مطرح شده در این نشست بود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/