تدوین استاندارد ملی درباره محیطهای کاری دوستدار مغز/ آثار مثبت بر شیمی مغز کدامند؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ کیومرث احمدی عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و مؤلف و نویسنده کتاب «مبانی نورو لیدر شیپ یا همان رهبری بر اساس علوم اعصاب» بوده که مورد ستایش انجمنهای مدیریت رفتار سازمانی ایران قرار گرفته و در خانه کتاب نقد و بررسی شده است.
او حدود پنج سال است که در حوزه پیوند و یافتههای علوم اعصاب در مدیریت فعال بوده و عضویت هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج را نیز در کارنامه علمی خود دارد. کتاب دوم احمدی به نام «عصبشناسی سازمانی» بهزودی چاپ و وارد بازار نشر میشود.
بهتازگی کرسی نظریه هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با عنوان «محیطهای کاری دوستدار مغز» از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تأییدیه گرفته است.
بیشتر بخوانید:
شورای عالی انقلاب فرهنگی، اتاق فرمان علم و فرهنگ کشور است
لزوم برگزاری کرسیهای نظریهپردازی و ترویجی میان علمای شیعه و سنی
کیومرث احمدی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح جزئیات کرسی نظریه خود با عنوان «محیطهای کاری دوستدار مغز» اظهار کرد: این نظریه در راستای بررسی آسیبها و اختلالات محیطهای کاری فعلی و متعارف ارائه شد و ازآنجاییکه رضایتمندیها، تعهدها، تعلق شغلیها و وفاداریها و خیلی از موارد دیگر رو به کاهش است، انگیزش بهشدت در محیطهای کاری نقصان و روند کاهشی دارد.
وی با بیان اینکه در این راستا به دنبال نسخه، سناریو و ورژنی بودیم که گزینه بهتری باشد، بیان کرد: آخرین یافتهها از انسان سازمانی و آخرین برداشت از مفهوم انسان، انسان مغزبنیان است؛ البته قبلاً میگفتند انسان برای پول یا رعایت نیازهای اجتماعیاش به محیط کار میآید. هر آنچه را که به عنوان فکر، احساس، رفتار، عملکرد و خلق و خو از خودمان در سازمان یا در هر جای دیگری بروز میدهیم، ناشی از فعل و انفعالات شیمی مغز است.
آنچه را که به عنوان فکر، احساس، رفتار، عملکرد و خلق و خو از خودمان در سازمان یا در هر جای دیگری بروز میدهیم، ناشی از فعل و انفعالات شیمی مغز است.عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج اضافه کرد: طراحی درست محیط کار توسط مدیر، طراحی فیزیکی از نظر رنگ، صدا، نور، هوای تازه و رایحه و بو و محیط روانشناختی قضیه از نظر حمایتها، امید، تعامل و ارتباط درستتر، تکریم، ایجاد تمرکز، نشاط و سرزندگی در محیط کاری، همه اینها آثار مثبتی بر شیمی مغز دارند.
احمدی افزود: بر اساس یافتههای کاملاً تجربی و دلالتهایی که آوردیم، همه اینها ثابت شده و میتواند شیمی مغز را مثبت کند؛ بنابراین عنوان «محیطهای کاری دوستدار مغز» را پیشنهاد دادیم و اجزا و دلالتهای تجربی و علمیاش را مشخص کردیم و در کرسی نظریهپردازی نقد و بررسی شد و به تأیید جلسه و متعاقباً به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
گام دوم؛ تدوین استاندارد ملی درباره محیطهای کاری دوستدار مغز
وی تدوین استاندارد ملی درباره محیطهای کاری دوستدار مغز را گام دوم بعد از تأیید نظریه دانست و به آنا گفت: بعد از پیگیریها در آینده نزدیک ممیز و سرممیز این استاندارد را معرفی خواهیم کرد. دانشگاه آزاد اسلامی هم میتواند متولی برگزاری رتبهبندی سازمانها بر اساس دوستدار مغز باشد؛ زیرا مغز هرآنچه را که به عنوان پاداش و خوشایندی معرفی میکند، نسخه کاملاً دقیق و عمیق است. یعنی دانش مغز و علوم اعصاب است که آدرس درستتری به ما میدهد و ابعاد واقعی انسان را دارد.
این محقق ادامه داد: یکی از اشکالاتی که در تئوریهای سابق و فعلی مدیریت داریم، این است که انسان را موجودی کاملاً خودآگاه، آگاه و منطقی در نظر گرفتهاند و تمام تئوریها این قضیه را پیش بردند در صورتی که در علوم اعصاب یا نوروساینس متوجه میشویم که بسیاری از رفتارهای ما ریشه هیجانی، عاطفی و ناخودآگاه دارد و تئوریها باید این را هم پوشش دهند. بخش اعظمی از رفتار ما که قریب ۸۰ تا ۹۰ درصد است، ناشی از فعل و انفعالات بخش لیمبیکال یا همان ناخودآگاه ماست که نادیده گرفته شده است.
آرامش، پاداش و کیفیت زندگی کاری بهتری برای مغز
عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج بیان کرد که در تئوری خود این موضوع (فعل و انفعالات بخش لیمبیکال یا همان ناخودآگاه) را در نظر گرفته و محیطی را معرفی کردیم که فرد در آن کاملاً احساس شادابی، سرزندگی، امیدواری، انگیزه و تمرکز خواهد کرد. به عبارت بهتر مغز در آن محیط کاری، آرامش، پاداش بیشتر و کیفیت زندگی کاری بهتری را تجربه میکند.
احمدی با بیان اینکه نسخه معرفیشده، نسخهای فانتزی و نظری نیست و کاملاً کاربردی است به آنا گفت: نزدیک به ۶ سال است که در دانشگاه آزاد اسلامی معاون هستم و در سه سال اخیر بهرغم اینکه مرتب تئوری را پخته میکردیم، نسخه را اجرا و پیاده کردیم و آثار بسیار مثبت آن را در حوزه معاونت متبوعم در دانشگاه دیدهام. به همین دلیل نسخه فانتزی نیست و با همکاری، همراهی و حمایت دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تدوین استاندارد ملی نسخه اقدام خواهیم کرد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/