صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۵ - ۱۳ آبان ۱۴۰۰

خواص شگفت انگیز آب اسفناج برای سلامتی

آب اسفناج مانند آب کرفس یکی از سالم ترین نوشیدنی هاست که دارای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفیدی بوده و ممکن است از بینایی محافظت کند، فشار خون را کاهش دهد و سلامت مو و پوست را بهبود بخشد.
کد خبر : 618950

به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، آب اسفناج مانند آب کرفس یکی از سالم ترین نوشیدنی هاست که دارای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفیدی بوده و ممکن است از بینایی محافظت کند، فشار خون را کاهش دهد و سلامت مو و پوست را بهبود بخشد.


1. سرشار از آنتی اکسیدان است


نوشیدن آب اسفناج یک روش عالی برای افزایش مصرف آنتی اکسیدان هاست.


آنتی اکسیدان ها مولکول های ناپایدار موسوم به رادیکال های آزاد را خنثی می کنند بنابراین از شما در برابر استرس اکسیداتیو و بیماری های مزمن محافظت می کنند.


خواص اسفناج منبع خوبی از آنتی اکسیدان های لوتئین، بتا کاروتن، اسید کوماریک، ویولاگزانتین و اسید فرولیک است.


طبق یک مطالعه کوچک 16 روزه بر روی 8 نفر نوشیدن 8 اونس (240 میلی لیتر) آب اسفناج روزانه از آسیب اکسیداتیو به DNA جلوگیری می کند.


مطالعات حیوانی یافته های مشابهی را نشان می دهد و اسفناج را به پیشگیری از استرس اکسیداتیو گره می زند.


2. ممکن است سلامت چشم را بهبود بخشد


آب اسفناج مملو از لوتئین و زاگزانتین است، دو آنتی اکسیدان لازم برای حفظ سلامت بینایی.


برخی تحقیقات نشان می دهد که این ترکیبات به محافظت در برابر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن کمک می کنند یک بیماری شایع که می تواند باعث کاهش بینایی تدریجی شود.


مروری بر شش مطالعه نشان داده که افزایش مصرف زاگزانتین و لوتئین با کاهش خطر آب مروارید یک بیماری چشمی که لنز چشم را کدر و تار می کند مرتبط است.


علاوه بر این آب اسفناج دارای ویتامین A زیادی است که برای سلامت چشم مهم است. کمبود این ویتامین می تواند باعث خشکی چشم و شب کوری شود.


اگرچه مقدار دقیق آن بر اساس میزان آب مصرفی و افزودن سایر مواد متفاوت است اما با آب گیری 4 فنجان (120 گرم) اسفناج خام به طور کلی حدود 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب تولید می شود.


به نوبه خود این مقدار آب اسفناج تقریبا 63٪ ارزش روزانه (DV) ویتامین A را تامین می کند.


3. ممکن است رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد


اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است اما برخی مطالعات نشان می دهد که برخی ترکیبات موجود در اسفناج می توانند به مقابله با رشد سلول های سرطانی کمک کنند.


در یک مطالعه 2 هفته ای روی موش ها مشخص شده که آب اسفناج 56 درصد از حجم تومور های سرطان روده بزرگ را کاهش داده است.


یک مطالعه دیگر بر روی موش ها نشان داد که مونو گالاکتوزیل دی سیگل گلیسرول (MGDG) یک ترکیب اسفناج، اثرات پرتودرمانی را برای از بین بردن سلول های سرطانی لوزالمعده افزایش می دهد.


علاوه بر این مطالعات انسانی نشان می دهد که خوردن سبزیجات برگ سبز خطر ابتلا به سرطان ریه، پروستات، پستان و روده بزرگ را کاهش می دهند.


با این وجود این مطالعات بیش از مصرف آب اسفناج به طور کلی بر مصرف سبزیجات برگ سبز متمرکز است.


4. ممکن است فشار خون را کاهش دهد


آب اسفناج دارای نیترات های طبیعی است نوعی ترکیب که می تواند به اتساع رگ های خونی کمک کند. به نوبه خود این ممکن است فشار خون را کاهش و جریان خون را افزایش دهد.


یک مطالعه 7 روزه بر روی 27 نفر نشان داد که خوردن سوپ اسفناج در روز باعث کاهش فشار خون و سفتی شریانی می شود.


در یک مطالعه کوچک دیگر 30 نفری که اسفناج غنی از نیترات مصرف می کردند فشار خون سیستولیک پایین تری را تجربه کردند و وضعیت اکسید نیتریک در آن ها بهبود پیدا کرده بود.


یک فنجان (240 میلی لیتر) آب اسفناج همچنین بیش از 14 درصد DV پتاسیم روزانه را تامین می کند – یک ماده معدنی که در تنظیم فشار خون از طریق کنترل میزان سدیم دفع شده از طریق ادرار تاثیر می گذارد.


5. ممکن است باعث سلامت مو و پوست شود


آب اسفناج منبع خوبی از ویتامین A است این ویتامین به تنظیم تولید سلول های پوستی و تولید آن ها کمک می کند.


یک فنجان (240 میلی لیتر) آب اسفناج همچنین حاوی حدود 38٪ ویتامین C است که یک ویتامین محلول در آب است و به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند.


مطالعات نشان می دهد که ویتامین C از پوست شما در برابر استرس اکسیداتیو، التهاب و آسیب های پوستی محافظت می کند همه این موارد می توانند علائم پیری را تسریع کنند. علاوه بر این به سنتز کلاژن و پروتئین بافت همبند کمک می کند که باعث بهبودی زخم و خاصیت ارتجاعی پوست می شود.


علاوه بر این ویتامین C ممکن است جذب آهن را افزایش دهد و حتی به جلوگیری از ریزش مو در ارتباط با کمبود آهن کمک کند.


6. از کم خونی جلوگیری می کند


سطح بالای مواد مغذی موجود در آب اسفناج به ایجاد گلبول های قرمز خون کمک می کند به همین دلیل خطر ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد.


7. با پوکی استخوان مبارزه می کند


آب اسفناج غنی از ویتامین K است که به افزایش کلسیم در استخوان ها کمک می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.


8. برای زنان باردار خوب است


برای زنان باردار بسیار مفید است زیرا مواد مغذی ضروری مورد نیاز جنین در حال رشد را تامین می کند. علاوه بر این مقدار و کیفیت شیر تولید شده در بدن مادر را نیز افزایش می دهد.


عوارض جانبی و مضرات آب اسفناج


فیبر ندارد


آب میوه گیری بیشتر فیبر موجود در اسفناج را از بین می برد که می تواند برخی از فواید آن را مهار کند.


مطالعات نشان می دهد که فیبر می تواند به بهبود کنترل قند خون، کاهش وزن و فشار خون و سطح کلسترول کمک کند.


همچنین ممکن است بدن را در برابر چندین اختلال گوارشی از جمله بواسیر، یبوست، ریفلاکس اسیدی معده و دیورتیکولیت محافظت کند.


تداخل دارویی


اسفناج به همین ترتیب سرشار از ویتامین K است مقدار زیادی از آن می تواند با رقیق کننده های خون مانند وارفارین تداخل ایجاد کند.


منبع : healthline


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

برچسب ها: اسفناج سلامتی
ارسال نظر