روزنامه جمهوری اسلامی :اگر بعد از حرمتشکنیهای مناظره با احمدینژاد برخورد میشد، امروز شاهد زیر صفر رفتن اخلاق نبودیم
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، متن کامل این سرمقاله در ادامه آمدهاست:
بسمالله الرحمن الرحیم
جمله مهمی از شهید مظلوم آیتالله بهشتی درباره ماهیت انقلاب اسلامی به یادگار مانده که بسیار قیمتی است. آن عالم متفکر و بزرگ میگفت: «انقلاب ما انقلاب ارزشهاست».
اگر کسی باور داشته باشد انقلاب اسلامی، انقلاب ارزشهاست، به این نکته اعتقاد قلبی پیدا خواهد کرد که در نظام جمهوری اسلامی و در هر نقطه از جامعهای که تحت لوای پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی قرار دارد، اخلاق باید حرف اول را بزند. این قاعده و ضابطه، محدود و منحصر به زمان و مکان خاصی نیست بلکه همیشه و در تمام نقاط کشور جمهوری اسلامی باید جاری و ساری باشد.
دلیل بسیار روشنی نیز برای این قاعده و ضابطه وجود دارد. اگر قرار بود نتیجه انقلاب اسلامی فقط تغییر یک نظام حکومتی باشد و از حاکمیت ارزشها که در اخلاق خلاصه میشوند در آن خبری نباشد، یا اصولاً انگیزهای برای این انقلاب وجود نداشت و یا نمیبایست نام نظام برآمده از آن با پسوند «اسلامی» همراه میبود کما اینکه خود انقلاب نیز نمیبایست با پسوند «اسلامی» معرفی میشد. اینکه هم انقلاب ما اسلامی است و هم نظام حکومتی ما با پسوند اسلامی همراه است، به این دلیل است که قبل از هر چیز باید در این جامعه و این نظام، اخلاق حاکم باشد. رفاه، صنعت، علم، پیشرفت، سلامت، فرهنگ و هر چیز دیگری که مردم به آن نیاز دارند، در جایگاههای بعد از اخلاق قرار میگیرند و اصولاً اگر اخلاق بر تمام نیازهای مادی و معنوی مردم نیز به دنبال آن تامین خواهد شد. تفسیر دقیق جمله مهم و تاریخی شهید بهشتی که میفرمود: «انقلاب در جامعه ما حرف اول را نمیزند بلکه اصولاً هر روز نشانههای اخلاق درحال کم شدن و افول هستند. این وضعیت تاسف بار، در مقاطع حساستر که به اخلاق نیاز بیشتری وجود دارد، حادتر میشود و به نقطه ناامید کنندهای میرسد. انتخابات، یکی از حساسترین مقاطع است و معمولاً از چند ماه قبل از آن و تا مدتی بعد از آن جامعه ما دچار وضعیتی میشود که گوئی اصولاً بوئی از اخلاق در آن به مشام نمیرسد. حساستر بودن مقطع انتخابات و اینکه در چنین مقطعی به اخلاق بیش از هر زمان دیگری نیاز وجود دارد به این دلیل است که انتخاب اصلح فقط در فضای اخلاقی میسر است و کسانی که برای عهدهدار شدن امور قانونگزاری، اجرائی و هر امر دیگری توسط مردم برگزیده میشوند فقط درصورتی که فضای جامعه اجازه شناخت صحیح را به مردم بدهد، قابل شناخت هستند. در فضائی که احزاب، جناحها و افراد فرصت طلب با بداخلاقی، دشنام دادن، عیب تراشی، بدگوئی، تهمت زدن و دروغ گفتن ایجاد میکنند، مردم چگونه میتوانند به شناخت درستی از داوطلبان دست پیدا کنند؟
دستور اسلام، توصیه امام خمینی و تاکید رهبر انقلاب، حکم عقل و اقتضای اخلاق این بوده و هست که داوطلبان و حامیان آنها فقط به معرفی صحیح خود بپردازند و اقدام به عیب جوئی از دیگران نکنند. این، یک فضای اخلاقی است که به مردم فرصت بررسی و انتخاب میدهد و گزینشهای انجام گرفته در چنین فضائی میتواند به واقعیت نزدیک باشد و صلاح کشور و نظام و جامعه را تامین نماید. متاسفانه چنین چیزی مدتهاست که گم شده جامعه اسلامی ماست و به همین دلیل است که درباره بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خبرهائی میشنویم که با سوداگری منطبق است نه نمایندگی مردم مسلمان و انقلابی.
فضای جامعه در سالهای اول بعد از انقلاب اسلامی، کاملاً اخلاقی و رو به تکامل بود ولی به تدریج تغییراتی پدید آمد که اخلاق رو به افول رفت. اوج این افول را در بداخلاقی مناظره تلویزیونی شب 14 خرداد 88 دیدیم که رئیسجمهور وقت علیرغم وظایف سنگینی که برای پاسداری از اخلاق و فرهنگ و ارزشها برعهده داشت، اخلاق را در آن مناظره لگدمال کرد و بعد از انتخابات نیز با بیحرمتیهائی که به مخالفان خود کرد ریشه اخلاق را سوزاند. اگر از همان نقطه سیاه، با آن بداخلاقی برخورد میشد، امروز ما شاهد سقوط و به زیر صفر رفتن اخلاق در جامعهای که باید حرف اول را در آن اخلاق بزند نبودیم.
اکنون نیز فرصت جبران وجود دارد. جامعه ما درحال استقبال از دو انتخابات مهم در هفتم اسفند ماه امسال است. اگر افراد و احزاب و گروههای ذینفع به حال خود رها شوند قطعاً با شرایط غیرقابل قبولی از نظر اخلاقی مواجه خواهیم شد. این، بزرگان هستند که باید تدبیری بیاندیشند و قاطعانه مانع بداخلاقی شوند و شرایطی فراهم نمایند که انتخابات در فضائی سالم و اخلاقی برگزار شود.
انتهای پیام/