صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۷ - ۲۸ دی ۱۳۹۴

دلایل کاهش شاخص در بازارهای سهام جهانی چه بود؟

یک کارشناس بازار سرمایه درباره کاهش شاخص بازارهای سهام جهان گفت: نابسامانی اقتصاد چین، افزایش نرخ بهره در آمریکا و کاهش قیمت جهانی نفت از دلایل کاهش شاخص در این بازارها است.
کد خبر : 61870

مجید محمدعلیزاده‌ آرانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه افزایش و کاهش شاخص‌ها جزئی از ذات بازار سرمایه است، افزود: اصلی‌ترین علت ریزش اخیر شاخص‌های بازارهای سهام جهانی وضعیت نابسامان اقتصاد چین است.


وی به اشباع بازارهای جهان از حجم تولیدات کالاهای چینی اشاره و اظهار کرد: این کشور برای فروش کالاهای خود مجبور به تعدیل قیمت‌ها شده است.


محمدعلیزاده آرانی ادامه داد: اکنون قیمت‌ها تقریباً به کف رسیده و به همین دلیل کالاها و محصولات تولیدی چین بر صادرات کالاها و محصولات کشورها و شرکت‌های دیگر اثر می‌گذارد.


وی ادامه داد: تعدیل قیمت‌ها در چین عاملی شده است تا سایر شرکت‌ها نیز قیمت کالاهای خود را تعدیل کرده و کاهش دهند تا بتوانند در بازار جهانی رقابت کنند.


این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه ترسو است، افزود: ترسو بودن یک اصل در بازار سرمایه است و زمانی که چنین پدیده‌ای به وجود می‌آید ناخوداگاه سرمایه‌گذاران سرمایه‌های خود را از این بازار به سمت بازار دیگری سوق داده و هدایت می‌کنند.


محمدعلیزادهآرانی با بیان اینکه معمولاً در چنین وضعیت‌هایی طلا می‌تواند بهترین گزینه باشد، تصریح کرد: بنابراین انتظار می‌رود به دنبال این افت شاخص قیمت طلا افزایش پیدا کند که این موضوع افت شاخص‌های جهانی را به دنبال دارد.


وی به افزایش قدرت دلار اشاره کرد و گفت: ممکن است نرخ بهره در آمریکا مقدار کمی افزایش پیدا کند که باز هم سهام‌داران می توانند از این موقعیت و فرصت استفاده کنند.


این کارشناس بازار سرمایه بحث کاهش قیمت نفت را نیز یکی از عوامل اساسی در کاهش شاخص بازارهای سهام جهانی دانست و خاطر نشان کرد: بسیاری از محصولات و مشتقات نفتی به طبع کاهش قیمت نفت به حداقل قیمت خود طی 12 سال گذشته رسیده‌اند و همین موارد باعث شده تاشاخص‌های بورس‌های شرقی نزدیک به 8 درصد افت داشته باشند.


گفتنی است، بر اساس یادداشت هوارد سیلوربلت تحلیلگر ارشد بازار سهام آمریکا، بازارهای سهام جهان 3.17 تریلیون دلار را در عرض هشت روز معامله از دست دادند و بر مبنای تغییرات ماهانه این بزرگترین کاهش بازارهای سهام جهان از زمان کاهش 5.671 تریلیون دلاری در اکتبر سال 2008 بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر