صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۶ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰
سردار جلالی در گفت‌وگو با آنا:

ذخیره‌سازی اطلاعات مردم در سرورهای خارجی امنیت ملی را به خطر می‌اندازد

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: امروز تمام دنیا به سمت بومی‌سازی فضای سایبری حرکت می‌کند و استفاده از فناوری داخلی می‌تواند موجب خنثی شدن بخش زیادی از تهدیدات شود.
کد خبر : 618543

سردار غلامرضا جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به افزایش سطح تهدیدات سایبری و لزوم بومی‌سازی فناوری در کشور گفت: رویکرد سازمان پدافند غیرعامل استفاده حداکثری از فناوری‌های بومی، توجه به تهدید و برطرف کردن آسیب‌پذیری‌ها است.


وی افزود: در ابتدا باید بدانیم که در دستگاه‌هایی مثل گوشی هوشمند چه چیزی امنیت مردم را تهدید می‌کند؟ سخت‌افزار مورد استفاده در گوشی، سیستم‌عامل، مکانیزم‌های ذخیره‌سازی داده‌های منطقه‌ای مواردی هستند که باید به دقت بررسی شده و تهدیدات موجود در آن‌ها شناخته شود. هم اکنون نمی‌دانیم داده‌های موجود در گوشی‌های خارجی مورد استفاده مردم در سرورهای کدام کشور ذخیره می‌شود. تمامی گوشی‌های هوشمندی که در کشور است هیچ مرکز داده‌ای در ایران ندارند.




بیشتر بخوانید:


باید با ویروس «خود ناباوری» در حوزه پیام‌رسان‌ها مبارزه کرد/ رشد قابل‌قبول پیام‌رسان‌های داخلی


اقناع‌ در حوزه سایبر یک ضرورت است






رئیس سازمان پدافند غیرعامل بیان کرد: آن چیزی که در ابر گوشی خود ذخیره می‌کنیم در سرورهای خارجی قرار می‌گیرد. اطلاعات گسترده مردم می‌تواند هم علیه خود افراد و هم علیه امنیت ملی به‌کارگیری شود. اگر بتوانیم ضمن توافق با کشورهای دیگر مثل روسیه مراکز ذخیره‌سازی داده را به ایران منتقل کنیم بسیاری از مسائل امنیتی در خصوص کلان‌داده‌ها برطرف می‌شود.


جلالی عنوان کرد: یکی از الزامات  طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی این است که وزارت ارتباطات با شرکت‌های بزرگ فناوری برای انتقال پایگاه‌های ذخیره‌سازی داده به کشور همکاری کند. یعنی باید مراکز داده‌ای در کشور وجود داشته باشد که تحت نظارت دستگاه‌های مرتبط و قانون جمهوری اسلامی ایران باشد.


وی ادامه داد: در صورتی که انواع گوشی هوشمند را در کشور طراحی و فناوری‌های مربوط به این دستگاه‌ها نظیر سیستم عامل را بومی‌سازی کنیم تسلط بر داده‌های ملی در اختیار خودمان است. بی‌توجهی به حوزه‌های شناختی و افکار عمومی آسیب‌های سنگینی را به کشور وارد می‌کند و اساس پیشگیری از چنین آسیب‌هایی استفاده از زیرساخت‌های بومی است. امروز مشاهده می‌کنیم که تمام دنیا به سمت ملی‌سازی فضای سایبری پیش می‌رود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر