صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۵ - ۱۰ آبان ۱۴۰۰
کارشناس مسائل آفریقا در برنامه «نقش جهان» مطرح کرد؛

ردپای رژیم صهیونیستی در کودتای سودان/ پیشروی صهیونیست‌ها در آفریقا به سبک آلمان نازی است

یک کارشناس مسائل آفریقا با اشاره به تحرکات رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته برای نفوذ در آفریقا به سبک آلمان نازی و با استفاده از موقعیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک این منطقه تصریح کرد: رد پای این رژیم را در کودتای اخیر سودان می‌توان دید. 
کد خبر : 618179

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، میثم میرزایی تبار، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و کارشناس مسائل آفریقا در برنامه «نقش جهان» شبکه افق درباره دخالت صهیونیست‌ها در قاره آفریقا و کودتای سودان تأکید کرد: رژیم صهیونیستی ساخته‌وپرداخته استعماراست و مقبولیت و مشروعیت ملت‌ها را ندارد و بازیگر خاصی در این منطقه به‌حساب می‌آید که نیاز به مشروعیت، مقبولیت و تأیید ملت‌ها و کشورها دارد و در این میان قاره آفریقا برای تأمین این نیازها از نقاط مهم برای تل‌آویو بوده است.


وی با اشاره به ویژگی‌های خاص قاره آفریقا ازجمله موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک و همچنین پتانسیل‌های خاص انسانی این منطقه یادآور شد: رژیم صهیونیستی به دنبال همراه کردن آفریقا و کنترل بازار کشورهای این قاره است تا ضمن بهره‌مندی از منابع طبیعی و غیرطبیعی منطقه ازلحاظ انسانی نیز از یهودیان آفریقایی‌تبار برای فرایند ملت‌سازی و به‌عنوان سرمایه انسانی برای خود استفاده کند.


میرزایی تبار با اشاره به رویکرد صهیونیست‌ها برای استفاده از موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک کشورها برای رسیدن به هدف خود به سبک آلمان نازی تصریح کرد: آن‌ها از هر ابزاری برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند و ممکن است همان بلایی که بر سر کودکان و زنان در غزه آوردند اگر فرصت ایجاد شود در آفریقا هم همان جنایات را مرتکب شوند.


ادعای صهیونیست‌ها درباره روابط دیپلماتیک با کشورهای آفریقایی


این کارشناس مسائل آفریقا درباره میزان موفقیت صهیونیست‌ها در رسیدن به اهداف خود در آفریقا تأکید کرد: منابع صهیونیستی اعلام می‌کنند که از ۵۴ کشور آفریقای اکنون با ۴۶ کشور روابط رسمی دیپلماتیک دارند و حتی روایت‌های غیررسمی داریم مبنی بر اینکه با قبایل و قومیت‌های آفریقا که تنوع بسیاری هم دارند وارد مذاکره شده‌اند و پشت پرده بسیاری از منازعات قومی قبیله‌ای در آفریقا رژیم صهیونیستی است که با فروش تسلیحات و دامن زدن به این منازعات در جهت اهداف خود حرکت می‌کنند.


این کارشناس مسائل آفریقا درباره اهدافی که رژیم صهیونیستی در شاخ آفریقا یا منطقه شرق این قاره دنبال می‌کند، اظهار کرد: این رژیم اهداف مختلفی را در آن منطقه دنبال می‌کند و تمام تلاشش این است که به سواحل آفریقایی دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن دسترسی داشته باشد تا هم امنیت کشتیرانی خود را تأمین کند و هم از خلأهای موجود استفاده کرده و از ارزش‌های ژئوپلیتیکی منطقه بهره ببرد؛ نمونه این دخالت‌ها را در بحث ساخت سد رنسانس یا النهضه توسط اتیوپی بر سرشاخه‌های رود نیل که البته موجب اختلاف این کشور با مصر هم شده است، می‌توان دید.




بیشتر بخوانید:


سفیر انگلیس از سودان اخراج شد


عبدالفتاح البرهان: وقایع سودان را نباید کودتای نظامی تلقی کرد




وی با تأکید بر اینکه بین موضع و رویکرد دولت‌ها و ملت‌های آفریقایی در قبال رژیم صهیونیستی باید تفاوت قائل شد، تصریح کرد: ملت‌های آفریقایی با اسرائیل همراه نیستند درحالی‌که دولت‌هایشان به خاطر منافع زودگذر تحت تأثیر قدرت‌های غربی و آمریکا که رژیم صهیونیستی نگهبان منافع آن‌ها در منطقه است، موضعی متفاوت اتخاذ می‌کنند.


میرزایی تبار درباره پذیرش رژیم صهیونیستی به‌عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا یادآور شد: این اتفاق اواخر تیرماه رخ داد که کمیساریای اتحادیه آفریقا بدون مشورت با کشورهای عضو، عضویت ناظر رژیم صهیونیستی را پذیرفت اما چند کشور به آن اعتراض کردند که الجزایر، مصر و سودان از این کشورها بودند و تأکید داشتند که اتحادیه و آفریقا برای مقابله با استعمار ایجادشده نمی‌تواند یک رژیم جعلی که ساخته استعمار است را به عضویت در آورد و به همین دلیل این عضویت فعلاً متوقف‌شده تا نشست سران که در فوریه ۲۰۲۲ برگزار می‌شود، در این مورد تصمیم‌گیری شود.


وی ادامه داد: تأیید عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا؛ زنگ خطری برای این اتحادیه خواهد بود و خیزش ملت‌ها را به دنبال خواهد داشت.


پیروز همه‌پرسی سال ۲۰۱۱ سودان، اسرائیل بود


این کارشناس مسائل آفریقا در تحلیل کودتای اخیر سودان نیز تأکید کرد: سودان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، همسایگان زیاد، مرز دریای سرخ و عبور نیل از این کشور وضعیت ویژه‌ای دارد؛ تا قبل از سال ۲۰۱۱ بزرگ‌ترین کشور آفریقایی و حتی بزرگ‌ترین کشور جهان عرب بود و به لحاظ بافت عربی و اسلامی نزدیک به ۷۰ درصد مردم این کشور مسلمان هستند.


وی اضافه کرد: سودان از زمان استقلال از استعمار انگلیس یعنی سال ۱۹۵۵ کشوری مسلمان و با روحیه مقاومت و به‌شدت مخالف رژیم صهیونیستی بود و به همین دلیل بعد از استقلال سودان همواره دخالت‌های رژیم صهیونیستی در جنوب سودان را شاهد بودیم.


میرزایی تبار با اشاره به تغییر بافت جمعیتی سودان جنوبی در دوره استعمار و سکونت افرادی با تفکرات بومی‌گرایی و مسیحی در مناطق جنوب تأکید کرد: این مناطق سرشار از منابع نفتی، کشاورزی و زمین حاصلخیز هستند درحالی‌که سودان شمالی منابع کمتری دارد و با وجود مناطق خشک و غیر حاصلخیز با مشکلات خاصی درگیر است که این شرایط خاص ایجاب می‌کرد که از ابتدا رژیم صهیونیستی با مداخله و حمایت از جنگ‌های داخلی و حتی تشکیل صندوق مالی در حمایت از مردم جنوب به اختلافات در این کشور دامن بزند.


میرزایی تبار با اشاره جدا شدن سودان جنوبی بعد از همه‌پرسی سال ۲۰۱۱ تصریح کرد: در واقع پیروز این همه‌پرسی رژیم صهیونیستی بود و شروع ناآرامی‌ها و ضعف برای عمر البشیر در سودان شمالی از همین سال کلید خورد چراکه بنیه اقتصادی سودان شمالی هم بسیار تضعیف شد.


این کارشناس مسائل آفریقا با یادآوری اینکه عمر البشیر در ابتدا روابط خوبی با ایران داشت و ایران همچنان که برای متحدانش پشتوانه خوبی است برای این کشور نیز پشتوانه خوبی بود، تصریح کرد: اما از سال ۲۰۱۱ که مشکلات اقتصادی سودان آغاز شد به سمت عربستان و حتی در پشت پرده به سمت رژیم صهیونیستی گرایش پیدا کرد و به بهانه حمایت مالی و اقتصادی، عمر البشیر را در حلقه متحدان خود قرار دادند و در سال ۲۰۱۵ که جنگ یمن آغاز شد در ائتلاف عربستان قرار گرفت و به‌مرور رفتار خصمانه علیه ایران را از سال ۲۰۱۵ شدت داد و در سال ۲۰۱۶ به قطع روابط رسمی منتهی شد.


این کارشناس مسائل آفریقا اتخاذ این رویه از سوی عمرالبشیر را عاملی مؤثر در سست شدن پایه‌های حکومت وی تحلیل کرد و ادامه داد: با شدت گرفتن مشکلات اقتصادی از فوریه ۲۰۱۹ اعتراضات آغاز شد و بالاخره تحولی سیاسی رخ داد و عمر البشیر که از سال ۱۹۸۹ با کودتا بر سر کار آمده بود و پیشینه نظامی داشتی و ۳۰ سال توانسته بود ثباتی نسبی ایجاد کند، در سال ۲۰۱۹ سقوط کرد.


نظامیان سودانی مجبور شدند ساختار مردمی ایجاد کنند


وی درباره کودتای فعلی سودان نیز گفت: از همان ابتدا نظامیان تمایل نداشتند که شورای ائتلاف و نخست‌وزیری ایجاد شود اما چون اعتراضات مردمی بود مجبور شدند ساختار مردمی ایجاد کنند و قرار بود در سال ۲۰۲۴ بعد از ۵۳ ماه انتخابات عمومی برگزار و ساختاری مردم‌سالار ایجاد شود اما کودتا امیدها را از بین برد.


این استاد دانشگاه در پایان تصریح کرد: در بحث عضو ناظر شدن اسرائیل در اتحادیه آفریقا هم سودان ابتدا مخالف بود چراکه مردم سودان تفکر نزدیک به اخوان‌المسلمین دارد اما بخش نظامی خواهان عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است البته هنوز عادی‌سازی روابط صورت نگرفته است و به همین دلیل در بحث نظامی و کودتا می‌توان دخالت‌های رژیم صهیونیستی را دید.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر