صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

رکود در بازار مواد غذایی / قیمت‌ها به سقف چسبید

درحالی‌که قیمت مواد غذایی به حد اشباع رسیده است به دلیل کاهش تقاضا، رکود بازار مواد غذایی را در بر گرفته است.
کد خبر : 618005

به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت تعاون، بازار کالای اساسی روزهای خوبی را سپری نمی‌کند افزایش قیمت‌ها موجب شده تا قدرت خرید به‌شدت کاهش یابد و تقاضا برای این کالاها کم شود.


برنج، مرغ، حبوبات، گوشــت، ماهی، تخم‌مرغ از کالاهای اصلی سبد خانوار هستند که طی مدت اخیر افزایش قیمت زیادی داشته‌اند و همین موضوع موجب شده تا سهم این کالاها در سفره خانوارها نسبت به گذشته کمتر شود و به‌نوعی سفره‌ها کوچک‌تر شده است.


هرچند دولت برای تأمین این اقلام چندین میلیارد دلار ارز ترجیحی اختصاص داد تا این کالاها با کمترین نوسان قیمتی به دست مصرف‌کننده نهایی برسد اما این اقدام به نتیجه مقبول نرسید و روند صعودی اقلام همچنان ادامه دارد.


بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، فقط طی مهرماه گذشته «برنج ایرانی درجه‌یک» ٩.٧ درصد، «ماکارونی» ٤.٧ درصد، «ماهی قزل‌آلا» ١٤.٠ درصد، «تخم‌مرغ ماشینی» ١٦.٨ درصد، «پنیر ایرانی پاستوریزه»، ٩.٢ درصد و «رب گوجه‌فرنگی» ۱۶ درصد رشد قیمت داشته‌اند که خود بیانگر وضعیت تنظیم بازار و فشار مضاعف به خانوارها است.


قیمت مرغ و گوشت قرمز نیز طی مدت اخیر با رشد قیمت مواجه بوده است و باقیمت‌های مختلفی در سطح شهر عرضه می‌شود و درحالی‌که نرخ مرغ به‌طور رسمی به ۳۱ هزار تومان افزایش یافت اما در خرده‌فروشی‌ها تا ۳۸ هزار تومان نیز عرضه می‌شود، هر کیلوگرم گوشت گوسفند نیز باقیمت ۱۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.


افزایش نرخ تورم و افزایش مؤلفه‌های تولید ازجمله دلایل گرانی‌ها اخیر عنوان می‌شود این در حالی است که افزایش قیمت‌ها خیال بازایستادن هم ندارند و روزی نیست که خبری از افزایش قیمت کالایی به گوش نرسد.



صدیف بیک‌زاده سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت درباره تنظیم بازار می‌گوید« در برنامه جدید ، تنظیم بازار کالاهای نهایی و مصرفی با ساز و کار مدیریت هوشمند انجام می شود. در این خصوص برنامه ریزی دقیقی در کل زنجیره کالا (مرحله تامین، توزیع و قیمت گذاری و نظارت بر بازار) انجام شده است».


بیک زاده بیان می‌کند« بخشی از محور این دستورالعمل تعیین شده، اصلاح نظام قیمت‌گذاری است که بر مبنای کنترل‌های پیشین و پسین صورت می‌گیرد. در واقع در این طرح قیمت‌گذاری ترکیبی از شیوه دستوری و عرضه و تقاضا انجام می‌گیرد که عموما سعی می شود بر مبنای عرضه و تقاضا و با کمترین دخالت دولت باشد».


گنجایش بیشتری برای رشد قیمت وجود ندارد


هرچند مؤلفه‌های اقتصادی یکی از عوامل افزایش قیمت محسوب می‌شوند اما دراین‌بین نباید نبود نظارت از سوی دستگاه‌های متولی را نادیده گرفت که خود به آشفتگی بیشتر در بازار دامن می‌زند.


قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت‌وگو با آنا درباره تنظیم بازار مواد غذایی می‌گوید« بازار مواد غذایی در رکود شدیدی به سر می‌برد و تقاضا به‌شدت کاهش‌یافته است».




بیشتر بخوانید:


حباب قیمت برنج چقدر است؟




وی می‌افزاید« افزایش قیمت‌ها به حدی رسیده که دیگر گنجایش بیشتری برای رشد ندارد و پیش‌بینی می‌شود با توجه به تشدید رکود و نبود تقاضا قیمت کاهش یابد».


درحالی‌که قیمت هر کیلوگرم برنج در سطح خرده‌فروشی‌ها به ۶۰ هزار تومان رسیده، حسنی «مدعی شده قیمت برنج در بخش بنکداری از یک ماه گذشته راکد است و بالاترین قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی در حال حاضر ۴۶ هزار تومان است و برنج تایلندی که شرکت بازرگانی دولتی توزیع کرده توسط بنکداران باقیمت ۱۱ هزار ۹۰۰ تومان به فروش می‌رسد».


دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به قیمت حبوبات بیان می‌کند« در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم لوبیا قرمز ۳۴ هزار تومان،عدس ۳۴ هزار تومان و لوبیاچیتی ۳۷ هزار تومان است».


وی ادامه می‌دهد« قیمت رب ۸۰۰ گرمی به ۳۵ هزار تومان افزایش‌یافته است، دلایل گرانی رب به گران شدن ۸ قلم کالایی که در تهیه این محصول به کار می‌رود مرتبط است».


حسنی بابیان اینکه شکر از ابتدای سال تاکنون ۹۰ درصد افزایش قیمت داشته است می‌گوید« در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم شکر ۱۵ هزار تومان است».


به نطر می رسد تنظیم بازار نیازمند اقدام عملی از سوی سازمان ها و نهادهای مرتبط است و فقط حرف درمانی و دادن وعده گره گشا نخواهد بود و نمی توان مانع افزایش قیمت‌ها شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر