صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۳ - ۰۸ آبان ۱۴۰۰

اشرف غنی با ۴ بالگرد به ازبکستان گریخت/ هیچ‌یک از همراهان غنی گذرنامه نداشتند

از ۵۳ نفری که با چهار بالگرد به همراه اشرف غنی در شهر ترمذ ازبکستان فرود آمدند، ۲۲ نفر خلبان، کمک‌خلبان و مشاور فنی نیروی هوایی و ۲۲ نفر محافظ رئیس‌جمهور بودند و هیچ‌یک از آن‌ها پاسپورت نداشتند.
کد خبر : 617741

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بسم‌الله محمدی وزیر دفاع دولت پیشین افغانستان درباره روز فرار اشرف غنی، رئیس‌جمهور فراری این کشور در توئیتر خود نوشت: یکی از عوامل سقوط، همین متین بیگ (رئیس دفتر اشرف غنی) بود؛ چون با توییت به مردم اطمینان داد که در کابل هیچ تهدیدی وجود ندارد و من و همکارانم را اغفال و زمینه فرار غنی را مساعد ساخت.


محمدی تأکید کرد: قرار بود که از فرودگاه اطلاع بگیریم که چه اتفاقی در حال رخ‌داده است، اما متین بیگ با عجله به وزارت دفاع آمد و گفت که غنی برای سخنرانی به وزارت دفاع می‌آید.


این در حالی است که متین بیگ به‌تازگی به ‌خاطر حمایت از غنی عذرخواهی کرده و گفته‌ است که فروپاشی افغانستان از سال ۲۰۱۴ آغاز شد؛ زمانی‌ که اشرف‌ غنی به قدرت رسید.


پیش‌تر، روزنامه هشت صبح افغانستان به نقل از یک منبعی گزارش داد که اشرف غنی رئیس‌جمهور سابق افغانستان در ماه اوت از طریق ازبکستان از این کشور گریخت و از آنجا با خط هوایی قزاقستان به امارات رفت.


منبعی که به روزنامه هشت صبح گزارش داده بود گفته می‌شود ازجمله کسانی بوده که با غنی از کابل فرار کرده است.


وی به هشت صبح گفت که در ۱۵ اوت از چندین بالگرد برای فرار از افغانستان استفاده‌شده که این بالگردها در مواقع اضطراری در قصر ریاست جمهوری حضور داشتند.


این منبع افزود: از ۵۴ نفری که با چهار بالگرد در شهر ترمذ ازبکستان فرود آمدند، ۲۲ نفر خلبان، کمک‌خلبان و مشاور فنی نیروی هوایی و ۲۲ نفر محافظ رئیس‌جمهور بودند و هیچ‌یک از آن‌ها پاسپورت نداشتند.


به گفته وی، غنی و همراهانش بیش از یک روز را در ازبکستان گذراندند و در این مدت آن‌ها زیر نظر ارتش ازبک بودند و هرگونه فعالیت آن‌ها را زیر نظر داشتند و حتی به آن‌ها اجازه گفتگو با یکدیگر را ندادند.


در اوایل ماه اوت، طالبان حملات خود را علیه نیروهای دولتی افغانستان افزایش دادند، در ۱۵ اوت، آن‌ها وارد کابل شدند و روز بعد اعلام کردند که جنگ به پایان رسیده است. در دو هفته آخر ماه اوت از فرودگاه کابل، که تحت حمایت ارتش آمریکا بود، شهروندان غربی و افغان‌هایی که با آن‌ها همکاری می‌کردند، به‌صورت جمعی خارج شدند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر