صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک فعال حوزه صنایع‌ دستی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

صنایع دستی چین صنعتگران را زمین‌گیر کرد/ هنرمندان دست از سر دولت بردارند و روی خود حساب کنند

یک فعال حوزه صنایع‌ دستی درباره وضعیت کنونی این صنعت گفت: صنایع دستی چینی صنعتگران این بخش را زمین‌گیر کرده است.
کد خبر : 61730

رحیم پرنیا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه اکنون در بحث صنایع دستی کشورهای چین، هند و آسیای شرقی وارد بازار شده‌اند، افزود: کالاهای این کشورها بسیار ارزان و با کیفیت بالا هستند و در این شرایط امکان رقابت ما با آنها کم است.


وی ادامه داد: حضور صنایع دستی این کشورها در بازار ایران و مشکلاتی که صنعتگران ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، امکان تولید محصولات ویژه را از ما گرفته است.


پرنیا درباره مشکلات این حوزه که قدرت رقابت را از ایران گرفته است، تصریح کرد: متاسفانه ما آموزش لازم برای خلاقیت در این زمینه را ندیده‌ایم. به عبارت دیگر هنرمندان یا تولیدکنندگان صنایع دستی ایران آموزش لازم را ندیده و خودباوری ندارند.


این فعال حوزه صنایع‌ دستی با بیان اینکه در کشور ما امکانات در اختیار هنرمندان قرار نمی‌گیرد، عنوان کرد: در شرایط کنونی انوع فشارهای اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی نیز به هنرمندان وارد می‌شود.


پرنیا به فعالیت اخیر خود درباره ساخت تمبر طلا اشاره کرد و گفت: برای رسیدن به هدف هزاران مشکل را پشت سر گذاشتم زیرا گفته می شد که شمش طلا نباید در ایران تولید شود.


وی ادامه داد: پس از سه سال پیگیری مستمر بالاخره توانستیم ثابت کنیم که هنرمندان ما می‌توانند کالایی فاخر تولید کنند و تایید سازمان استاندارد را گرفته و سازمان میراث فرهنگی را با این طرح همراه کنیم.


این فعال حوزه صنایع‌ دستی تصریح کرد: متاسفانه صنعتگران ما توان مالی و انرژی لازم برای این همه پیگیری را ندارند تا بتوانند به عنوان مثال یک الحاقیه به قانون اضافه کنند زیرا ما برای ساخت تمبر طلای گفته شده یک الحاقیه به قانون استاندارد اضافه کردیم.


وی با بیان اینکه دست هنرمندان و صنعتگران این بخش بسته است، عنوان کرد: نه خودباوری، نه آموزش و نه امکانات لازم وجود ندارد و در این شرایط می‌خواهیم با کالاهای خارجی رقابت کنیم.


پرنیا درباره برابری کیفیت و قیمت صنایع دستی چینی با ایران اظهار کرد: کالاهای چینی هم از لحاظ کیفیت و هم از نظر قیمت مناسب هستند و نمی‌توان گفت که تنها جنس بنجل تولید می‌کنند.


وی ضمن تاکید بر اینکه چینی‌ها افراد هوشمندی هستند، بیان کرد: برخی از تجار ما اجناس بی‌کیفیت چین را وارد می‌کنند اما واقعیت این است که آنها توانایی تولید دارند و جنس‌های بنجل آنها نیز بازار داخلی ما را تسخیر کرده است.


این فعال حوزه صنایع‌ دستی با بیان اینکه متولیان این امر هنرمندان هستند، افزود: اعتقاد من بر این است که باید دست از سر دولت برداشت و هنرمندان باید روی خود حساب کنند و در صورت باور این موضوع موفق می‌شوند.


وی اظهار کرد: در بخش صادرات این محصولات نیز شناخت درستی از بازار جهانی نداشته و نمی‌دانیم آنها خواستار چه نوع محصولاتی هستند و در نهایت نیز توان رقابت نه از لحاظ کیفیت و نه از لحاظ قیمت داریم.


پرنیا تاکید کرد: برای شناسایی بازارها باید فردی بازار و نوع تجارت آنها را شناسایی کرده و صنعتگران این حوزه را در زمینه تولید محصولات راهنمایی کند.


وی خاطرنشان کرد: قرار بر این بود تا شهرک صنایع دستی و گردشگری را در رودهن تاسیس کنیم که پس از برگزاری مراسم کلنگ‌زنی آن سازمان استاندارد اعلام کرد که لزومی به تاسیس چنین شهرکی نیست و ما نیز کار را رها کردیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر