صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۲ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰
وزیر امور خارجه پاکستان:

روسیه منافع منطقه‌ای در صلح و ثبات افغانستان دارد/ لزوم تهیه پلتفرمی را برای همسایگان هم مرز ایران

وزیر امور خارجه پاکستان گفت: باعث خرسندی من است که وزیر امور خارجه روسیه به‌صورت مجازی در نشست تهران شرکت می‌کند، زیرا روسیه منافع منطقه‌ای در صلح و ثبات افغانستان دارد.
کد خبر : 616973

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، شاه محمود قریشی که برای شرکت در نشست کشورهای همسایه افغانستان به اضافه روسیه ظهر امروز (سه‌شنبه) وارد تهران شد، پس از دیدار و گفت‌وگو با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان بر سر میز ناهار، در نشست خبری مشترک حضور یافت و به تشریح مذاکرات انجام شده پرداخت. وی در ابتدا با ابراز خرسندی از حضور در ایران و قدردانی از امیرعبداللهیان برای میزبانی از وی و هیئت همراه گفت: این سومین تعامل ما از زمان انتخاب شما به وزارت امور خارجه است و هر سه تعامل بسیار سازنده بوده است.


وزیر امور خارجه پاکستان ادامه داد: امروز بار دیگر به تهران بازگشتم تا در دومین نشست همسایگان هم‌مرز با افغانستان شرکت کنم. باعث خرسندی من است که وزیر امور خارجه روسیه به‌صورت مجازی در این نشست شرکت می‌کند، زیرا روسیه منافع منطقه‌ای در صلح و ثبات افغانستان دارد.


قریشی افزود: با وزیر امور خارجه ایران ارزیابی خود از شرایط افغانستان را مطرح و اطلاعاتی را درباره تعاملات با طالبان ارائه کردم. مواضع ما درباره افغانستان و صلح و ثبات و شکوفایی همسو است و اعلام کردیم نقش مهمی در این زمینه داریم که باید ایفا کنیم و تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد.


وی با بیان این‌که افغانستان در شرایط دشوار و حساسی است، گفت: اگر گام‌های درستی اتخاذ کنیم می‌توانیم این کشور را به ثبات برسانیم، اگر این کشور به ثبات برسد می‌توانیم در مسیر پیشرفت منطقه حرکت کنیم. از نگرانی‌های موجود آگاهیم و پیشنهاد می‌کنم پلتفرمی را برای همسایگان هم‌مرز ایران ایجاد کنیم. وزیر امور خارجه ایران موافقت کرد و نخستین نشست هشتم سپتامبر برگزار شد و هر ۶ کشور همسایه افغانستان توانستند بیانیه مشترک صادر کنند که پایه و بنیان تعاملات آتی ما را بنا کرد. فردا با همتایان خود دیدار خواهم کرد که شرایط کنونی را بررسی کنیم و چه اقدامات و گام‌هایی را برای آینده برداریم.


وزیر امور خارجه افغانستان عنوان کرد:‌ یک پیام یکسان از این کنفرانس باید مخابره شود و با وزیر امور خارجه ایران هم‌رأی هستم و مطرح کردم که جامعه بین‌المللی انتظاراتی از طالبان دارد و مساعدت‌های مالی بین‌المللی به افغانستان برای پیشگیری از بروز بحران انسانی و جلوگیری از فروپاشی اقتصادی حائز اهمیت است.


وزیر امور خارجه پاکستان گفت: اینکه در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد و چه کسی کمک خواهد کرد باید دید. سازمان ملل متحد و دفاتر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی پلتفرم مهمی دارند و اهمیت اقدام اتحادیه اروپا را بیان کردیم که کمک کند موج جدیدی از مهاجران را تجربه کنیم. ما روابط دوجانبه را بررسی کردیم و گفتیم که تبادلات اخیر که در سطوح امنیتی و سیاسی برقرار شده و دیدار رئیس‌جمهور ایران با نخست‌وزیر پاکستان در دوشنبه سازنده بود و ما به این ارتباطات ادامه می‌دهیم، زیرا اهمیت روابط دو کشور را درک می‌کنیم.


وی گفت: درباره شرایط منطقه صحبت کردیم و درباره سایر تعاملات منطقه‌ای صحبت کردیم. بی‌صبرانه منتظر نشست فردا هستیم و صحبت‌های فردا برنامه مدونی را پیش روی ما قرار خواهد داد که بتوانیم رونق شکوفایی و امنیت منطقه را به ارمغان بیاوریم. مردم افغانستان شایسته صلح و آرامش هستند و به اندازه کافی در رنج بودند. آن‌ها چهار دهه آلام را تحمل کردند و الان حضور ما در اینجا این است که پیام صریح به افغان‌ها بدهیم که به‌عنوان همسایگان در کنار شما در زمان دشوار هستیم.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر