سود 3 برابری قاچاقچیان میوه
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا به نقل از روزنامه ایران، اینگونه میوهها با قیمت بسیار بالاتر نسبت به میوههای ایرانی در معرض فروش قرار میگیرند. این در حالی است که کیفیت و طعم میوههای خارجی به هیچ عنوان قابل مقایسه با تولیدات ایرانی نیست. موضوع دیگری که در مورد میوههای قاچاق وجود دارد گران بودن است. این میوهها با نرخهای خیلی پایینی به دست قاچاقچیان میوه میرسد ولی زمانیکه این میوه وارد بازار میشود به یکباره قیمت آنها چند برابر میشود.
در این خصوص حسین مهاجران رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت: نارنگیهای پاکستانی که به صورت قاچاق وارد میشود به قیمت 4500 تومان در هر کیلوگرم به فروش میرسد این در حالی است که قیمت واقعی آنها 1500 تومان است. سه برابر شدن قیمت نشان میدهد که دلالان و واسطههای زیادی در این بخش فعالیت دارند. وی با بیان اینکه واردات مرکبات به کشور ممنوع است افزود: اگر قرار است این حجم واردات قاچاق به کشور انجام شود بهتر بود که ممنوعیت ورود آنها برداشته میشد تا به صورت آزاد و قانونی وارد کشور شوند چون با این کار با قیمت واقعی عرضه خواهند شد. رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در عین حال تأکید کرد: البته ما علاقهمند به ورود و برداشته شدن ممنوعیت واردات در این بخش نیستیم، چون معتقدیم تولیداتمان پاسخگوی نیاز داخل است؛ به عنوان مثال لیموترش پاکستان در حالی به کشور وارد میشود که لیموترش کشور خودمان با کیفیت خوب تولید میشود. وی ادامه داد: البته انگور شیلی، کدو حلوایی ترکیه، سیر چینی، پرتقال مصری، شاهبلوط و آووکادو از ترکیه نیز به صورت قاچاق وارد میشوند.
در این خصوص هم علیرضا دشتانی، مدیرکل نظارت بر ترانزیت گمرک ایران گفت: طی ماههای اخیر محمولههای مختلفی از قاچاق میوه کشف شده اما قطعاً این جریان ادامهدار خواهد بود و فقط شیوهها و روشها پس از کشف تغییر میکند. وی یکی از این راهکارهای قاچاق را استفاده از شرکتهای حملونقلی کم اعتبار دانست و یادآور شد: افراد سودجو با شناسایی این شرکتهای کم اعتبار یا با اعتبار موقت، صاحبان آنها را تطمیع میکنند. برای مثال 11 کامیون از یک شرکت گرفته شده به این شرط که راننده را صاحب کالا بفرستد و راننده نیز جزو جریان سازمان یافته قاچاق کالا محسوب میشود بدین ترتیب محموله ترانزیتی به داخل کشور قاچاق شده بدون آنکه صاحب شرکت حملونقل خبر داشته باشد اما شرکت متعهد به گمرک است اما کالا قاچاق میشود.
ابوالقاسم حسنپور مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت کشاورزی نیز گفته است: قاچاق میوه و واردات بیحساب و کتاب پیلهوری آن از طریق مرزنشینان معضلی است که امسال گریبانگیر بخش کشاورزی شده و با وجود اینکه مذاکرات بسیاری با مسئولان دستگاههای متولی و ذیربط انجام شده و اعلام کردیم که در زمینه میوه نیازی به واردات نداریم برخی با واردات میوه تنها به فکر سود یک شبه خود هستند و به بلایی که سر بخش کشاورزی و تولیدکنندگان میآورند، فکر نمیکنند.
وی اظهار کرد: اقدامات زیادی برای جلوگیری از واردات بیرویه و قاچاق میوه انجام شده است اما برخی از طریق واردات پیلهوری و به بهانه آن با واردات میوه به کشور آسیب میزنند.
انتهای پیام/