افغانستان نیازمند هدایتگر در حوزه کنشهای اجتماعی و محلی است/ دیگر نمیتوان مانند حاج قاسم را پیدا کرد
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، پس از دو دهه حضور ارتش آمریکا با همکاری شرکای خارجی در مأموریت ضدتروریسم افغانستان، این کشورها دست آخر راه چارهای جز صلح با طالبان و خروج از کشور افغانستان ندیدند. با وجود آیندهای مبهم برای افغانستان و خطرات ناشی از سقوط دولت اشرف غنی، رئیسجمهور سابق این کشور، خروج خفتبار از منطقه اوراسیای مرکزی و واگذاری آن به طالبان را ترجیح دادند. این را حتی رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بر زبان آورد و در اظهارنظری گفت: اگر آمریکا میخواهد به صلح جهانی خدمت کند، دیگر ماندن در این منطقه از دنیا فایدهای ندارد. تنها باید این مناطق را رها کنید و اجازه دهید مقامهای محلی درباره وضعیت خود و همسایگانشان تصمیم بگیرند.
بیتردید آنچه در افغانستان رخ داد و بهطور کلی لشکرکشی آمریکا از منطقه مصداق ضعف روزافزون آمریکاست؛ گرچه تا هژمونی آمریکا کاملاً از هم فرو بپاشد زمان میبرد، اما غربیها در سراشیبی سقوط قرار دارند. غربیها قریب به دو دهه پیش با شعار آزادی وارد افغانستان شدند، آنجا را به کنترل خود درآوردند، شعار دولت_ملتسازی را در دستور کار قرار دادند. غربیها نهتنها به تحصیل و رشد علنی افغانها کمکی نکردهاند، بلکه باعث پسرفت اجتماعی و اقتصادی این کشور نیز شدهاند. آنها در افغانستان زنان را هدف توطئه خود قرار دادند تا در اجتماع زمینه بارور کردن فرهنگ خود را فراهم کنند، ولی هدف اصلیشان از آوردن زنان افغان به صحنه، جایگزینی فرهنگ غربی بهجای فرهنگ شرقی بود.
لزوم راهحلهای بنیادین برای چالشهای فرهنگی و اجتماعی افغانستان
خالد قدومی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: میخواهم به امت اسلام بابت خروج نیروهای استکباری همچون نیروهای آمریکایی تبریک بگویم، چه از افغانستان و چه از عراق و انشاءالله از کل منطقه اخراج شوند. مردم افغانستان نیازمند توجه امت اسلام هستند، زیرا سالهاست با جنگ و چالشهای فرهنگی و اجتماعی دست به گریبان هستند که خود نیازمند راهحلهای بنیادین است.
وی افزود: غربیها با شعار آزادی، منطقه را به کنترل خود درآوردهاند، میگویند میخواهند دخترها در افغانستان درس بخوانند، ولی این شعار است. دنیای غرب تاکنون چه کمکی به افغانستان کرده تا دختران افغان بتوانند درس بخوانند یا به مدرسه بروند؟ هیچ! تنها شعار آزادی خانمها سر میدهند! آزادی خانمها به چه بهایی است؟ آیا منظورشان از آزادی خانمها جایگزینی فرهنگ غربی به جای فرهنگ شرقی است؟
نماینده حماس در تهران عنوان کرد: مگر چه تعداد دختر و پسر آماده به کار و فعالیت در این کشور است که جار و جنجال راه انداختهاند؟ آیا واقعاً در این کشور به برنامه غربی نیاز است! معتقدم برنامهای منطقهای و اسلامی باید در افغانستان برقرار شود تا این کشور به سمت پیشرفت برود.
بیشتر بخوانید:
نحوه خروج بایدن از افغانستان، زیر ذرهبین نهادهای امنیتی آمریکا
صحنهگردانان داعش در افغانستان/ چه کسانی با کارت تکفیریهای بازی میکنند؟
قدومی گفت: افغانستان امروز نیاز به راهنما دارد؛ راهنما نه به معنای مربی آموزشی بلکه راهنما به معنای هدایتگر کنشهای اجتماعی و محلی. باید از کشورهای اسلامی همسایه به افغانستان رفت و در آنجا به دختران و پسران آموزشهای اجتماعی داد.
چرا حاج قاسم ترور شد؟
به گزارش آنا، بُعد دیگر اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه به تأثیر فرهنگی بازمیگردد که پس از ترور و شهادت سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میان جوانان منطقه به وجود آمد. روحیه انتقامجویی و حفظ دستاوردهای فرماندهان دلاور منطقه باعث شد با شدت گرفتن موج استکبارستیزی، غربیها و آمریکا عرصه را در منطقه بر خود، تنگتر از گذشته ببینند. پس از شهادت حاج قاسم که در دوران حضورش در میدان نبرد، مهندس عملیاتهای بزرگ منطقه بود، جوانان دلاوری به صحنه آمدند که توانستند راه فرماندهان رشید مقاومت را ادامه دهند.
آمریکاییها از حضور حاج قاسم در میدان نبرد میترسیدند، ولی «شهید سلیمانی» و فضایی که این عنوان در منطقه ایجاد کرد باعث شد پس از مدتی، ذلیلانه مجبور شوند راه خود را به سمت کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس و در ادامه، خلیج خوکها کج کنند.
نقش حاج قاسم سلیمانی وحدتآفرینی میان مسلمانان بود
نماینده جنبش حماس در تهران در پاسخ به این سؤال که دوران حضور سردار قاسم سلیمانی در میدان و تعاملهای منطقهای چه تفاوتی با اکنون دارد، تصریح کرد: نقش حاج قاسم مشخص است. باید پرسید چرا حاج قاسم را ترور کردند؟ این فرمانده شجاع مقاومت در عراق، لبنان، فلسطین و در کل منطقه مهندسی بزرگ بود. دشمنان اسلام به این نتیجه رسیدند حضور حاج قاسم در منطقه به زیان منافعشان است و ترورش کردند تا فضا برای دشمنان و رژیم صهیونیستی باز شود.
وی تأکید کرد: نقش این شخصیت بزرگ مجاهد، وحدتآفرینی میان مسلمانان بود و دیگر نمیتوان مانند حاج قاسم را پیدا کرد که در میدان نبرد و عرصه دیپلماسی، مانند او ظاهر شود.
قدومی تشییع پیکر فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را جلوهای باشکوه از همبستگی ملی، منطقهای و حتی جهانی خواند و گفت: تشییع پیکر شهید را دیدید که از همه جای جهان برای مراسمش حضور یافتند و اعلام همبستگی و همدردی کردند، زیرا حاج قاسم وحدتساز بود.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/