صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۰ - ۲۸ مهر ۱۴۰۰
یادداشت/ سید رضا صدرالحسینی؛

چرا حملات داعش در افغانستان افزایش یافت؟

طالبان می‌توانند برای ایجاد اطمینان و اعتمادسازی، امنیت مراکز شیعه را به خود شیعیان بسپارند و نیروهای طالبان، کمک‌کننده و پشتیبان باشند.
کد خبر : 615820

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، سید رضا صدرالحسینی، کارشناس ارشد مسائل منطقه در یادداشتی نوشت: به نظر می‌رسد گروه‌های تروریستی تندرو مانند داعش، با حمایت آمریکا و بعضی از کشورهای منطقه، چند هدف را از حمله به مراکز دینی و فرهنگی شیعه در افغانستان تعقیب می‌کنند:


۱. به واکنش کشاندن ایران در مقابل طالبان و ایجاد فاصله بین جمهوری اسلامی ایران و حکومت نوپای طالبان


۲. موضع‌گیری پیروان مذهب شیعه در افغانستان و مراجع دینی این کشور و بعضی از اقوام علیه طالبان و فاصله‌انداختن بین شیعه و طالب


۳. ابزارسازی از کشتار شیعیان بخصوص هزاره‌ها برای قدرت‌نمایی و بی‌اعتبارسازی ادعای تأمین امنیت در قلمرو طالبان


۴. اخیراً، طالبان اعلام کرده که صفوف خود را از عناصر ناباب تصفیه خواهد کرد؛ این به معنای آن است که برخی نیروها در میان طالبان با رهبری و سیاست‌های کنونی آن‌ها موافق نیستند و راهبرد آمریکا و جریان‌های تعلیم‌دیده آن در طول ۲۰ سال گذشته در افغانستان و کشورهای پیرامونی و نیز عربستان سعودی این است که کسانی که از صفوف طالبان تصفیه و رانده می‌شوند، به‌سادگی از سوی داعش جذب شوند.


۵. تاکنون طالبان بدنه خود را با انگیزه ضد اشغالگری حفظ کرده بود و این چسبندگی باعث یکپارچگی آن می‌شد. اکنون این انگیزه تا حد زیادی کاهش یافته است؛ لذا جایگزین‌کردن انگیزه‌های دیگر از جمله شیعه‌کشی، از اهداف دشمنان امنیت منطقه است.


آمریکا و جریان‌های یادشده، مترصد شکار آن ریزش‌ها برای ایجاد اختلاف و چنددستگی بین طالبان و مردم افغانستان و بعضی از کشورهای همسایه‌اند.
راه‌های برون رفت چیست؟


الف. طالبان باید خطر داعش را جدی بگیرد و به آنها تفهیم شود که داعش، تنها نیست و عقبه آن آمریکا؛ عربستان سعودی و بعضی از سرویس‌های امنیتی منطقه هستند.


ب. به نظر می‌رسد طالبان نباید بگذارند انگیزه ضد اشغالگری در نیروهای‌شان کمرنگ شود؛ گوشزد کردن خطر بازگشت اشغالگر و توطئه‌های مداوم آن می‌تواند این انگیزه را همچنان زنده نگه دارد.


ج. طالبان می‌توانند برای ایجاد اطمینان و اعتمادسازی، امنیت مراکز شیعه را به خود شیعیان بسپارند و نیروهای طالبان، کمک‌کننده و پشتیبان باشند.


د. فقر و گرسنگی عمومی، پاشنه آشیل طالبان است و می‌تواند برای‌شان مشکل‌ساز گردد. امنیت افغانستان بدون بهبود وضعیت معیشتی ممکن نیست. شبح خوفناک بیکاری و فقر گسترده افغانستان را تهدید می‌کند و واقعیت این است که انسان فقیر و گرسنه، هیچ چیزی برای از دست دادن ندارد؛ دامی که آمریکایی‌ها در مقابل بدنه طالبان گسترده است، استفاده از فقر و وسوسه پول و امکانات داعش است.


هـ. کمک‌های فوری اقتصادی به مردم و حکومت طالبان و طرح‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت اقتصادی، می‌تواند راهبرد توطئه‌آمیز آمریکا و عربستان سعودی را تا حدود زیادی خنثی کند.


و. کمک‌های فوری امنیتی، اطلاعاتی، مستشاری و نظامی به افغانستان امر مبارزه با داعش از سوی کشورهای مؤثر منطقه مانند جمهوری اسلامی ایران که تجربه موفق و خوبی در عراق و سوریه دارد کمک شایانی به خنثی‌کردن این توطئه خواهد کرد که البته این کمک‌ها باید با محوریت تأمین ملی دو ملت ایران و افغانستان صورت گیرد.


منبع: فارس


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر