صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۲ - ۲۸ مهر ۱۴۰۰
برگزیده جایزه مصطفی(ص) مطرح کرد؛

لنگر جایزه مصطفی(ص) گامی در تحقق علم بدون مرز

برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ گفت: جایزه مصطفی(ص) مرزهای علمی را جابه‌جا کرده و به واسطه اقدامات آن معنای عبارت علم بدون مرز تحقق یافته است و این جایزه توانسته وحدتی بین مسلمانان به وجود بیاورد و کمک شایانی در زمینه شناساندن دانشمندان و هم‌افزایی علم کند.
کد خبر : 615684

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، برنامه تلویزیونی چرخ شبکه چهار سیما طی شب گذشته ۲۷ مهر ماه در گفت‌وگو با محمد اقبال چودری، برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ و دبیر کل کامستک (کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی) به همراهی سید داریوش طاهرزاده، دکترای شیمی و مدرس دانشگاه تهران به بررسی دستاوردهای علمی این دانشمند منتخب پرداخت.


در ابتدا سید داریوش طاهرزاده با اشاره به فعالیت‌های برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ مطرح کرد: پروفسور محمد اقبال چودری در زمینه شیمی ترکیبات عالی و بیولوژیک فعالیت داشته و به طور کلی می‌توان گفت که دستاوردهای او با استفاده از ترکیبی از این دو علم در زمینه گیاهان دارویی بوده است.


طاهرزاده توضیح داد: در واقع مجموع فعالیت‌های او در خصوص اقدامات آنزیمی، داروها و دیگر فعالیت‌های تحقیقاتی موجب برگزیده شدن او در چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) شده است.


در ادامه برنامه‌ تلویزیونی چرخ، محمد اقبال چودری، برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱، به بیان تجربیات خود پرداخت و گفت: به همان اندازه که به داروهای سنتی اشاره می‌کنیم باید تاریخچه انسانی را هم مورد بررسی قرار بدهیم. انسان همواره به دنبال درمان بوده و گیاهان دارویی را اصلی‌ترین مرجع خود دانسته است.


چودری بیان کرد: برای اینکه بتوانیم راهکار مناسبی را در بیماری هایی که درمان خاصی ندارند، بیابیم باید نیم نگاهی به گذشته داشته باشیم و به بیان دیگر باید شیوه درمان گذشتگان را به‌روزرسانی کنیم تا بتوانیم راه حل مناسبی را برای چالش‌های فعلی پیدا کنیم.


برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ ابراز کرد: به عنوان یک شیمیست نگرشم برای درمان بیماری‌ها از بُعد شیمیایی است و زمانی که از طب سنتی یاد می‌کنیم، زوایای شیمیای آن را ملاک قرار می‌دهیم.


دبیر کل کامستک تشریح کرد: یکی از تحقیقاتی که انجام داده‌ام در خصوص تعدادی از پمادهای بیماری‌ خاص بوده که در پایه آن پمادها از گیاهان دارویی بهره برده شده است. به طور مثال پماد درمان سرع ریشه‌های گیاهی دارد؛ بنابراین این ضرورت ایجاد می‌شود که برای حل چالش‌های فعلی از درمان‌های گیاهی استفاده کرده و یا اینکه آنها را به‌روزرسانی کنیم.


وی درمورد این پرسش مجری برنامه چرخ مبنی بر اینکه چه چیزی موجب علاقه شما به علم شیمی شد؟ پاسخ داد: ارتباط و پیوستگی من با شیمی، در کودکی به وجود آمد که به عنوان دانش‌آموزی مشتاق امکان استفاده از وسایل آزمایشگاهی را در مدرسه داشتم. کارکردن با آن اسباب ضمن برطرف کردن حس کنجکاوی، تمایل بیشتری برای کسب دانش در این حوزه را به وجود می‌آورد.


چودری اضافه کرد: همه رخدادهایی که در جهان پیرامون ما اتفاق می‌افتد و هر احساسی که به وجود می‌آید، تابع و نشات گرفته از علم شیمی بوده و همین موضوع موجب شد تا رغبت بیشتری برای فعالیت در این حوزه را داشته باشم.


برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ بیان کرد: مهم‌ترین حوزه فعالیت خود را در خصوص مغز می‌دانم. زمانی که تست‌های اولیه و خارج از موجود زنده در خصوص گیاهانی که برای درمان‌ آسیب‌های مغزی مورد مطالعه قرار می‌دهم، موفقیت آمیز می‌شود بسیار خوشحال می‌شوم.


دبیر کل کامستک ادامه داد: به عنوان یک دانشمند یکی از دغدغه‌هایم مربوط به نبود ظرفیت و قدرت کافی برای عملیاتی کردن دستاوردهای آزمایشگاهی و ورود آنها به بازار بوده است. متاسفانه تمهیدات لازمی برای جذب سرمایه‌گذار به وجود نمی‌آید.


وی مطرح کرد: همواره چالش‌ها را به عنوان فرصت دیده‌ام و همیشه سعی در ارتباط و همکاری با جوامع بین‌المللی داشتم تا به این واسطه بتوانم اهداف علمی را پیش ببرم.


چودری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نقش و جایگاه جایزه مصطفی(ص) اظهار کرد: جایزه نوبل سال‌هاست که اعطا می‌شود و نقش مهمی در شناساندن دانشمندان و پژوهشگران مطرح دنیا دارد؛ جایزه مصطفی(ص) نیز در همین راستا گام بر می‌دارد، چه بسا اینکه دانشمندان مسلمان سهم چندانی در جوایز بین‌المللی نوبل نداشتند اما این مسابقه فرصتی را برای محققان اسلامی فراهم کرده است.


وی افزود: در حقیقت جایزه مصطفی(ص) مرزهای علمی را جا به جا کرده و به واسطه اقدامات آن معنای عبارت علم بدون مرز تحقق یافته است.


چودری اضافه کرد: همچنین باید گفت که این جایزه توانسته وحدتی بین مسلمانان به وجود بیاورد و کمک شایانی در زمینه شناساندن دانشمندان و هم‌افزایی علم کند.


برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ گفت: ایران یکی از کشورهای شایسته و برتر در زمینه علم پژوهی بوده که علی‌رغم تمام مشکلات بین‌المللی، گسترش و فعالیت‌های علمی خود را متوقف نکرده و همواره پیشرو عمل کرده است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر