صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰
صدرالحسینی در گفت‌وگو با آنا:

سریال شکست‌های آل‌سعود به مذاکره ریاض با تهران منجر شد/ فاصله چندانی تا بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و عربستان باقی نمانده است

یک تحلیلگر مسائل منطقه معتقد است تداوم سیاست‌های ناکارآمد ریاض در منطقه باعث شد تا عربستان ترجیح دهد از ادامه تقابل با ایران دست بردارد، زیرا برایش نتیجه‌ای دربر نخواهد داشت.
کد خبر : 614702

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، چندی پیش یک منبع آگاه در ریاض در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه مدعی شد در آخرین دور مذاکرات ایران و عربستان که در بغداد برگزار می‌شود، توافق شد تنش میان دو کشور کاهش یابد و احتمالاً توافق میان دو طرف به‌زودی نهایی شود. ️این دیپلمات با بیان اینکه دور جدید مذاکرات ممکن است چند روز آینده انجام شود، افزود: آن‌ها به توافقی برای بازگشایی کنسولگری‌ها دست یافتند و معتقدم اعلام عادی‌سازی روابط تهران و ریاض ممکن است در چند هفته آینده انجام شود.


این خبر درحالی است که عربستان پس از شکست سیاست‌های نظامی‌اش در منطقه به‌ویژه یمن علاقمند به پایان دادن درگیری‌هاست؛ سیاستی ناکارآمد که میلیاردها دلار برای آن هزینه کرده و درنهایت ناکام مانده است. از سوی دیگر، تهران پس از روی کار آمدن دولت جدید که سیاست‌هایش را مبتنی بر روابط دوستانه با همسایگان پی‌ریزی کرده، به‌دنبال فرصت‌هایی برای تعامل با ریاض در حوزه‌های مختلف می‌گردد؛ آن هم پس از سال‌ها که اقتصاد کشور تحت تأثیر تحریم‌های اقتصادی آمریکا دچار مشکلات متعدد شده است.



به نظر می‌آید فاصله چندانی تا بازگشایی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایران و عربستان باقی نمانده باشد



مقام‌های ایران و عربستان در ماه‌های گذشته چند دور مذاکرات را در بغداد انجام داده‌اند و رویکرد دو طرف با توجه به گزارش‌های منتشر شده مثبت به نظر می‌آید تا جایی که فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد این مذاکرات مبنایی برای رسیدگی به چالش‌های موجود میان دو کشور باشد.


حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز گفت، مذاکرات در مسیر درستی قرار دارد. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم درباره آخرین وضعیت مذاکرات ایران و عربستان با بیان اینکه در چند ماه گذشته چند دور گفت‌وگو و مذاکره انجام شده است، تصریح کرد «این گفت‌وگوها هیچ وقت متوقف نشده و پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز در سطح مناسبی پیام‌ها رد و بدل شده است.»




بیشتر بخوانید:


ایران در مذاکره با عربستان تضمین معتبر اخذ کند/ بن‌سلمان دست نشان می‌دهد، العربیه خنجر


نماینده آمریکا با هدف رایزنی درباره ایران به حوزه خلیج فارس می‌آید




علاوه بر این، پس از مواضع مثبت آیت‌الله رئیسی، امیدها برای احیای روابط تهران و ریاض مضاعف شد. با توجه به وضعیت منطقه، مقام‌های عربستان از سیاست‌های خصمانه خود عقب‌نشینی کردند و به‌دنبال اتخاذ رویکردی تعاملی با کشورهای همسایه ازجمله ایران برآمده‌اند؛ در همین راستا سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کرد مذاکرات کشورش با ایران به اعتمادسازی منجر شود.


سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور منطقه‌ در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا، با ابراز تردید درباره خط‌مشی ثابت دولت ریاض در مواجهه با ایران، گفت: تداوم سیاست‌های ناکارآمد در منطقه به‌ویژه در تقابل با متحدان ایران باعث شد تا عربستان ترجیح دهد از ادامه تقابل با ایران دست بردارد، زیرا برایش نتیجه‌ای دربر نخواهد داشت.



سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور منطقه‌


وی افزود: پس از روی کار آمدن دولت بایدن و تغییر سیاست‌های دولت آمریکا در برخورد با کشورمان، عربستان تمام تلاش خود را برای احیای روابط با ایران بکار گرفته است؛ زیرا با توجه به رویکرد تنش‌زدایی دولت جدید آمریکا در منطقه، ریاض به این نتیجه رسیده است باید روابط خود را با تهران تقویت کند. عراق با توجه به اینکه قصد دارد به دوران اوج سیاست‌های منطقه‌ای خود بازگردد، میانجی‌گری مذاکرات تهران و ریاض را برعهده گرفت و نقش بسزایی ایفا کرد. به نظر می‌آید گفت‌وگوهای دوجانبه در این کشور به نتیجه مطلوبی دست یافته است.


این کارشناس امور بین‌الملل تصریح کرد: با توجه به گزارش‌هایی که از روند مذاکرات بغداد منتشر می‌شود، به نظر می‌آید فاصله چندانی تا بازگشایی سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های دو کشور باقی نمانده باشد و احتمال می‌رود در ماه آینده شاهد این اتفاق باشیم.



جمهوری اسلامی ایران با توجه به دستاوردهایش در منطقه، در مذاکرات بغداد دست بالا را در اختیار دارد



صدرالحسینی گفت: عربستان امروز به‌خوبی می‌داند اگر می‌خواهد غرب آسیا روی آرامش ببیند، باید با کشورهای شاخص منطقه تعامل کند. تجربه تلخ سال‌های گذشته به‌خوبی نشان داد جنگ و درگیری در منطقه نتیجه‌ای جز خسارت برای کشورهای منطقه نخواهد داشت و به نظر می‌آید عربستان با توجه به تجربه تلخ یمن به این باور رسیده است باید در راستای رفع تنش‌ها با ایران گام بردارد. در این راستا جمهوری اسلامی ایران با توجه به دستاوردهایش در منطقه، در مذاکرات بغداد دست بالا را در اختیار دارد. همچنین با توجه به پالس‌های مثبت در زمینه مذاکرات وین، مذاکرات میان تهران و ریاض به‌ثمر خواهد نشست.


به گزارش آنا، در هیچ زمان دیگری در سال‌های گذشته مقام‌های سعودی تا این اندازه برای احیای روابط خود با ایران مشتاق نبوده‌اند، اما به نظر می‌آید بازگشت روابط میان دو کشور به پیش از سال ۲۰۱۶ به‌زودی‌ رخ نخواهد داد؛ با این حال، با توجه به اظهارات مقام‌های دو کشور و همچنین اخبار رسانه‌های خارجی، برقراری روابط دور از دسترس نیست.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر