واکنش جامعه جهانی به حمله تروریستی به شیعیان قندهار
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، تعدادی از کشورها و شخصیتهای داخلی و خارجی افغانستان با محکوم کردن حمله تروریستی روز گذشته به مسجد شیعیان قندهار که دهها کشته و زخمی بر گذاشت، خواستار شناسایی و مجازات عوامل این جنایت شدند.
منابع خبری افغانستان اعلام کردند که شمار کشتهشدگان حمله انتحاری به مسجد شیعیان در قندهار بیش از ۴۰ تن و تعداد زخمیها به ۷۰ نفر افزایشیافته است.
جمعه گذشته نیز مسجد شیعیان افغانستان در استان قندوز هدف حمله انتحاری قرار گرفت که در آن ۱۵۰ تن کشته و ۲۰۰ تن دیگر زخمی شدند و مسئولیت این جنایت را گروه تکفیری داعش برعهدهگرفته بود.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان در توئیتی ضمن محکوم کردن انفجار در مسجد شیعیان قندهار گفت که به نیروهای امنیتی دستور داده که عوامل این حوادث را شناسایی و به دست عدالت بسپارند.
وی از طرف دولت طالبان با خانواده قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که با محکوم کردن این جنایت از طالبان خواست که عاملان این حمله را مجازات کند.
در بیانیه وزارت امور خارجه ایران بار دیگر نسبت به توطئههای تفرقهافکنانه دشمنان امت اسلام هشدار داده و بر لزوم وحدت و یکپارچگی شیعه و سنی و نفی خشونت و افراطیگری به نام اسلام تأکید شده است.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز جمعه حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندهار افغانستان را محکوم کرد.
وی در سخنانی گفت: این اقدام تروریستی وحشیانه را محکوم میکنیم و امیدواریم کسانی که آن را سازماندهی کردند پیدا شده و با مجازات شدید مواجه شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با ابراز همدردی با خانواده قربانیان این حادثه، برای مجروحان نیز آرزوی شفای عاجل کرده و از مقامهای طالبان خواست تا گامهای بیشتری برای تضمین امنیت در سرتاسر کشور اتخاذ کنند.
دفتر سازمان ملل در افغانستان نیز حمله به یک مکان مذهبی را ظالمان توصیف کرد و خواستار پاسخگویی عاملان این حمله شد.
دولت ترکیه نیز ضمن محکوم کردن حمله به مسجد شیعیان در قندهار، این اقدام را غیرانسانی دانست.
وزارت خارجه ترکیه در این بیانیه با خانواده افراد کشتهشده در این حمله ابراز همدردی کرد.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در توئیتی ضمن محکوم کردن حمله روز گذشته به مسجد شیعیان در قندهار نوشت مردم افغانستان حق زندگی و عبادت در صلح و امنیت را از هر مذهب و اعتقادی که انتخاب میکنند، دارند.
حامد کرزی رئیسجمهور سابق افغانستان در فیسبوک با بیان اینکه این حمله دسیسه آشکار خارجی در برابر صلح، ثبات و اتحاد مردم افغانستان است اضافه کرد تروریستها با انجام چنین اعمالی میخواهند به اهداف شوم خود برسند.
وی از افغانها خواست در برابر چنین دسیسههایی، هوشیار باشند.
حزب رفاه ملی افغانستان نیز این حمله را تروریستی و هولناک خواند و آن را بشدت محکوم کرده است.
این حزب از همه مردم بیدار و آگاه جهان خواسته است که در این حملات از شیعیان حمایت کنند.
شاه حسین مرتضوی مشاور ارشد امور فرهنگی رئیسجمهوری سابق افغانستان هم گفته است که حملات هدفمند و زنجیرهای به مساجد و نمازگزاران، حمله بر وحدت ملی، مذهبی و سیاسی افغانستان است.
وی اضافه کرد که تأمین امنیت مراکز آموزشی و دینی باید در اولویت جدی قرار گیرد. همکاری مشترک مردم و مسئولان در تأمین امنیت این نوع مراکز از تجربههای موفق است.
مولوی حبیبالله حسام رئیس شورای اخوت اسلامی افغانستان که در استان پنجشیر در کنار نیروهای احمد مسعود قرار دارد هم در واکنش به این حمله نوشت متأسفانه در دارالخلافه تأمین امنیت و عدالت و اسلام کجا رفت!؟
در صفحه اجتماعی صدای مردم هم در واکنش به حمله انتحاری قندوز آمده است پذیرفتن مسئولیت حمله انتحاری قندوز توسط داعش و انجام آن توسط یک مهاجم اویغور وضعیت را پیچیدهتر کرده است.
شماری از کاربران فضای مجازی نیز انجام حملات هدفمند فقط به مسجد شیعیان را ابهامآمیز دانستند و گفتند احتمال اینکه دستهای پنهانی از درون طالبان در این اقدامها دخالت داشته باشد زیاد است.
علمای شیعه افغانستان پس از دومین حمله انتحاری به مسجد شیعیان در قندوز و قندهار مصرانه از طالبان خواستند که امنیت مساجد، مدارس و مراکز تجمع مردم را تأمین کند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/