صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۳ - ۲۰ مهر ۱۴۰۰
صفاری‌نیا در نشست جایزه مصطفی(ص):

۲۰ درصد جایزه برگزیدگان به صورت غیرنقدی پرداخت می‌شود

مدیر بنیاد مصطفی(ص) گفت: در این دوره ۲۰ درصد از جایزه ۵۰۰ هزار دلاری برگزیدگان به صورت غیرنقدی پرداخت می‌شود.
کد خبر : 613798

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مهدی صفاری‌نیا در نشست خبری چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) بیان کرد: طی سه دوره قبلی جایزه مصطفی(ص) ۲۷۰ نفر از دانشمندان برجسته از ۳۳ کشور جهان به مرحله نهایی رسیدند. در دوره‌های قبلی ۹ دانشمند برتر از کشورهای اردن، ایران، ترکیه و سنگاپور تقدیر شدند. برگزیدگان طی فرایندی دو ساله انتخاب می‌شوند.


وی افزود: جایزه مصطفی(ص) به افرادی تعلق می‌گیرد که آثاری در مرزهای دانش ارائه داده باشند. تاثیر اجتماعی آثار نیز بررسی می‌شود که این امر وجه تمایز جایزه مصطفی(ص) با جایزه‌های دیگر است. هدف جایزه مصطفی(ص) صرفا شناسایی و اعطای جایزه نیست بلکه شناسایی و معرفی دانشمندانی است که آثار علمی و فناوری آنها در خدمت بشریت باشد. تاثیرات این آثار تنها به جهان اسلام محدود نیست و باید در سطح بین‌المللی باشد.


رئیس بنیاد مصطفی(ص) با بیان این چهارمین دوره این مراسم ۲۹ مهرماه از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود و برگزیدگان در این مراسم آثار خود را تشریح می‌کنند، مطرح کرد: باتوجه به همه‌گیری کرونا، محدودیت‌هایی را برای برگزاری مراسم داشتیم و قرار بر این شد که چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) با حداقل‌ها برگزار شود. ۵۰ مهمان از ۱۵ کشور جهان که به تشریح آثار علمی خود می‌پردازند. نشست بررسی توسعه علم در کشورهای اسلامی نیز با حضور مهمانان خارجی و داخلی برگزاری می‌شود. همچنین جلسات متعددی با دانشگاه‌های مختلف برنامه‌ریزی شده و چهار کافه علم نیز در باغ کتاب تهران برگزار می‌شود.


صفاری‌نیا بیان کرد: نشستی در پارک فناوری پردیس با نگاه فناوری برگزار می‌شود تا دانشمندان خارجی با دستاوردهای فناوری ایران آشنا شوند. بنیاد مصطفی برنامه‌های متعددی مانند رقابت علمی کنز و رقابت نور را به صورت سالانه برگزار می‌کند تا هم‌افزایی و همکاری میان کشورهای اسلامی افزایش یابد. نشست استپ نیز یکی از این برنامه‌هاست که در کشورهای مختلف برگزار می‌شود اما طی دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار شده است.


رئیس بنیاد مصطفی(ص) با بیان این که جایزه نقدی برگزیدگان از صندوق موقوفات تامین می‌شود، گفت: از این دوره ۸۰ درصد از جایزه ۵۰۰ هزار دلاری به صورت نقدی و ۲۰ درصدی به صورت غیرنقدی پرداخت می‌شود. بخش غیرنقدی با هماهنگی و هدایت برگزیده در قالب برنامه‌های علمی مانند فرصت مطالعاتی با کشورهای اسلامی پرداخت می‌شود. هدف از این کار افزایش تعامل میان کشورهای اسلامی است. جایزه‌های نقدی هشت نفر از برگزیدگان دوره‌های قبلی به طور کامل پرداخت شده و تنها یک مورد باقی مانده که تاخیر در پرداخت به خواست وی بوده است.


وی در پاسخ به این پرسش که چرا این دوره از مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) در کشورهای اسلامی دیگر برگزار نشده است، بیان کرد: پنج کشور برای این امر پیشنهاد شدند اما بنیاد چارچوب خاصی برای برگزاری مراسم دارد که کشور میزبان ملزم به پیروی از آن است. از سوی دیگر با دلیل شیوع کرونا با محدودیت‌های زیادی مواجه شدیم و حتی برگزاری مراسم به صورت آنلاین نیز بررسی شد. در نهایت تصمیم بر این شد که مراسم اعطای این دوره نیز در ایران برگزار شود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر