خطر ابتلا به «سندروم التهابی» در کودکانی که واکسن نمیزنند/ کودکان باید چند دُز واکسن بزنند؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، با اعلام وزارت بهداشت برای واکسینه شدن کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال موضوع واکسیناسیون کودکان نگرانیهایی را برای والدین ایجاد کرده است. حدود ۳۰ در صد از جمعیت جهان را کودکان تشکیل میدهند لذا واکسیناسیون این دره سنی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از این رو ضروری است والدین قبل از انجام واکسیناسیون فرزندان خود آگاهیهای لازم را داشته باشند.
اقدامات پیش از و پس از تزریق واکسن به کودکان
توصیه میشود والدین مواد غذایی مانند ماهی و سبزیجات و میوهجات در رژیم غذایی فرزند خود قرار دهند و از موادغذایی فراورده شده خودداری کنند. در صورت بروز تب و درد عضلانی و علائم سرماخوردگی در کودکان بهد از تزریق واکسن از داروهایی مانند استامینوفن استفاده شود. همچنین از مصرف داروی ناپروکسین و بروفن به شدت خودداری کنید.
بیشتر بخوانید:
واکسیناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال از فردا
واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سالهها در پایتخت سرعت میگیرد
سنین زیر ۱۸ سال چه واکسنی از کرونا دریافت میکنند؟
چه کودکانی در معرض ابتلا به بیماری قارچ سیاه قرار دارند؟
توصیه به والدینی که از تزریق واکسن به فرزندشان خودداری میکنند
والدینی که به هر دلیل مانع واکسیناسیون فرزندشان میشوند باید بدانند امتناع از این امر مهم و حیاتی منجر میشود کودک در معرض ابتلا به کرونا و سایر عوارض ابتلا به آن از جمله بیماری سندروم التهابی در کودکان قرار دهد. اما با انجام واکسیناسیون در بیش از ۷۰ درصد جامعه احتمال کم شدن ابتلا و کاهش مرگومیر وجود دارد.
سندروم التهابی در کودکان یا( MIS-C)
با توجه به همهگیری کرونا و درگیری میلیونها نفر در سراسر جهان هر روز با علائم جدیدی از این بیماری روبهرو میشویم، طبق شواهد جدید به دستآمده در چند کشور این بیماری در کودکان به شکل متفاوتی ظاهر شده است. در حالی که بیشتر کودکانی که دچار بیماری کووید ۱۹ میشوند بیماری خفیف یا حتی بدون علامتی دارند، گزارشهای جدیدی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از کودکان ممکن است عارضهای داشته باشند که میتواند شدید و خطرناک باشد.
سندرم التهابی چند دستگاهی (multisystem inflammatory syndrome) ترجمهٔ لفظی این سندرم است که به اختصار MIS-C گفته میشود. این سندرم میتواند منجر به مشکلات تهدیدکنندهٔ زندگی مانند مشکلات قلبی و یا مشکلاتی برای سایر ارگانهای بدن شود.
علائم سندروم التهابی در کودکان
تب طولانیمدت (بیش از چند روز)
راش و التهابات پوستی
قرمزی قسمت سفید چشم
درد معده
استفراغ و یا اسهال
غدد لنفاوی بزرگ و متورم در گردن
لبهای قرمز و ترکخورده
زبانی که قرمزتر از حد معمول است و شبیه توتفرنگی است
دست و پاهای متورم
تحریکپذیری و یا خوابآلودگی غیرعادی یا ضعف
البته باید در نظر داشت که شرایطِ بسیارِ دیگری هم وجود دارد که میتواند باعث ایجاد این علائم شود. به عنوان مثال، عفونت گلو میتواند باعث ایجاد تب، بثورات پوستی، گرههای لنفاویِ متورم و زبان توتفرنگی شود، همچنین ویروسهای متداول زیادی وجود دارد که باعث درد معده، استفراغ و اسهال میشوند. پزشکان تشخیص MIS-C را نه تنها براساس این علائم بلکه در حین معاینهٔ جسمی و همچنین آزمایشات پزشکی که التهاب و عملکرد اندامها را بررسی میکند، انجام میدهند.
عوارض واکسن در کودکان
تمامی واکسنها دارای عوارض هستند که در افراد مختلف واکنشهای متفاوتی خواهد داشت. گفتنی است واکسن کرونا در کودکان و نوجوانان عارضه مهمی ایجاد نمیکند فقط ممکن است در تعداد محدودی درد در محل تزریق و تبولرز خفیف و سردرد بروز کند که همه این موارد ظرف مدت یک تا دو روز از بین میرود.
یک دُز واکسن برای کودکان کافی نیست
در بسیاری از کشورهایی که یک دُز از واکسن را به کودکان تزریق کردهاند در مورد تزریق دُز دوم دچار وسواس و پرسوجو هستند آنها باید بدانند تنها دریافت یک دز واکسن کرونا آنتیبادی لازم را در بدن کودک ایجاد نمیکند و حتما به دُز مکمل نیاز دارند.
چه کودکانی نبایدواکسن بزنند
کودکانی که دارای سابقه بیماری ترومبولی یا لخته خون در کودکی هستند برای پیشگیری از عوارض بهد از تزریق حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنند. در صورتیکه کودک تب یا علائم سرماخوردگی داشته باشد و احتمالابتلا به بیماری کرونا مطرح باشد بهتر است واکسیناسیون بعد از برطرف شدن علائم انجام شود.
کشورهایی که واکسیناسیون کودکان را آغاز کردهاند
بسیارس از کشور روند واکسیناسیون کودکان را در پیش گرفته اند اما کشورهایی مانند چین، آمریکا، هند اسپانیا، سوئد، دانمارک و انگلیس واکسیماسیون کودکان را انجام میدهند.
انتهیا پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/