صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

اشتغال دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی چگونه میسر می‌شود؟

هر شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی با اعطای ۱۰ تا ۱۵ درصد به این دانشگاه از نرخ تسهیلات ۶ درصد استفاده می‌کندشعار سال جدید تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «تحول در آموزش حافظه‌محور به آموزش بسترساز اشتغال دانش‌بنیان» نامگذاری شده و باید سازوکارهای دستیابی به این هدف مورد بررسی قرار گیرد.
کد خبر : 612437

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، لاله قلی‌پور- شرکت‌های دانش‌بنیان همان‌طور که از اسم‌شان برمی‌آید به فعالیت‌های علمی می‌پردازند که در راستای نیازهای جامعه و قابلیت تبدیل شدن به پول است در واقع این شرکت‌ها، دروازه ورود علم به صنعت هستند.


وجود این شرکت‌ها در ایران از زمانی اهمیت بیشتری پیدا کرد که متولیان بخش‌های مختلف صنعتی، تفاوت فاحش بین رشد علم و صنعت را احساس کردند، تفاوتی که حاصل عدم استفاده از دانش و فناوری تولید شده در پژوهشگاه‌ها در عرصه تولید و صنعت بود به این ترتیب کم‌کم دولت، ارائه تسهیلات به اشخاصی را که به فکر کاربردی کردن دانش و تبدیل کردن آن به پول و سرمایه بودند، در دستور کار قرار داد و به این ترتیب پای شرکت‌های دانش‌بنیان به حوزه‌های اقتصادی کشور باز شد.


البته با توجه به اینکه دانشگاه‌ها، بزرگترین واحدهای تحقیقاتی کشور محسوب می‌شوند و ۲ عامل مهم به نتیجه رسیدن تحقیقات، یعنی امکانات مالی و نیروی انسانی لازم را به‌خوبی دارند، بهتر از هر نهاد دیگری می‌توانند برای تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام کنند و از آنجا که شعار سال جدید تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «تحول در آموزش حافظه‌محور به آموزش بسترساز اشتغال دانش‌بنیان» نامگذاری شده است در این راستا باید سازوکارهای دستیابی به این هدف مورد بررسی قرار گیرد.


آموزش‌ها در دانشگاه باید بسترساز اشتغال دانش‌بنیان باشند


از ملزومات تربیت دانشجو و نیروی انسانی مهارت‌محور برای ایجاد ارتباط بیشتر بین دانشگاه و صنعت بسیار مهم است در این راستا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: اگر بخواهیم خود را اصلاح کنیم به چرخش تحول‌آفرین نیاز داریم، یاددهی دیگر به‌تنهایی اثر ندارد، تعهد به یاددهی، تعهد استاد است که باید نمایان شود. آموزش‌ها باید فایده‌محور و بسترساز اشتغال دانش‌بنیان باشند. امروزه دیگر نمی‌توان آموزشی داد که موجب رغبت اجتماعی نشود چراکه این آموزش نمی‌تواند به بدنه جامعه شکل دهد.


دکتر طهرانچی می‌افزاید: امروز دیگر ما ارائه‌دهنده درس نیستم چراکه اکنون آموزش‌ها در دسترس همگان قرار دارد، مسئله امروز ما یادگیری است. مهارت زندگی اجتماعی و کار گروهی از آموزش می‌آید، آموزش امروز نیازمند تغییر ماهیت است و با توجه به اینکه دانشجویان با یک جست‌وجوی ساده می‌توانند به داده‌های زیادی دست پیدا کنند بنابراین دیگر یاددهی به شیوه ارائه اطلاعات اثرگذار نیست. باید ابزار شناخت را به دانشجویان ارائه دهیم تا بتوانند یادگیری عمیق داشته باشند، البته در یادگیری عمیق باید کاربردی بودن را مدنظر داشت چراکه اگر دروس کاربردی نباشند، دانشجو متوقف می‌شود.



امروزه دیگر نمی‌توان آموزشی داد که موجب رغبت اجتماعی نشود چراکه این آموزش به بدنه جامعه، شکل نمی‌دهد



روح‌الله دهقانی فیروز آبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این رابطه، بیان می‌کند: باید دانشجو را به گونه‌ای تربیت کنیم که خودش کارش را راه بیندازد. دانشگاه آزاد اسلامی در ساختار خصوصی خود تصمیم گرفته به دانشگاه کارآفرین تبدیل شود.


وحید ضرغامی، معاونت مرکز تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این باره، عنوان می‌کند: خروجی دانشگاه کارآفرین، تربیت نیروی انسانی ماهر است ولی خروجی دانشگاه‌های آموزش محور با رویکرد فعلی، تربیت کارمند برای ادارات و در مرحله بعدی نیروی پژوهشگر برای صنایع است.



دانشجویان برای ایجاد شغل، مطالبه کارآفرین شدن را داشته باشند


تحول در دانشگاه‌ها و حرکت به سوی دانشگاه‌های جامعه محور که مهارت‌افزایی و کارآفرینی از اجزای لاینفک آن هستند در این راستا دانشجوی صرف بودن بی‌معنا شده است دهقانی فیروز آبادی در این خصوص، می‌گوید: دانشگاه آزاد اسلامی، فضایی دارد که از دانشجویی خارج شود و آینده شغلی شما را تضمین کند به همراه فرهنگ کارآفرینی که در دانشگاه به راه افتاده است، تک‌تک دانشجویان در قالب تیم‌های کوچک به کسب و کارهایی تبدیل می‌شوند که علاوه بر اشتغال خودشان دیگران را به کار می‌گیرند.




بیشتر بخوانید:





وی می‌افزاید: دانشجویان برای ایجاد شغل باید از فضای آموزشی بیرون بیایند و فعال باشند هر چند به خاطر کرونا، ارتباط مؤثر با دانشجویی شکل نگرفت ولی دانشجویان برای ایجاد شغل، مطالبه کارآفرین شدن را داشته باشند.


حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی به چه صورت است؟


دانشگاه آزاد اسلامی مدتی است که مشغول سرمایه‌گذاری در حوزه حمایت از شرکت‌های زیست‌بوم شده است، بنابراین نقش و میزان سهم دانشگاه‌ها در شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از نکاتی است که باید به آن پرداخته شود در این راستا، عسگری غلام‌زاده، مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری این دانشگاه، با بیان این‌که دانشگاه آزاد ۴۰۰ واحد دارد و امکان پوشش همه شرکت‌ها نیست، می‌افزاید: به همین دلیل تصمیم گرفته شد، بخشی از بودجه ۲۰ میلیاردی را به برخی واحدها اختصاص دهد و هر شرکتی ذیل دانشگاه آزاد، می‌تواند با اعطای ۱۰ تا ۱۵ درصد به این دانشگاه از نرخ تسهیلات ۶ درصد استفاده کند.


غلام‌زاده با اشاره به این که تسهیلات، صدور ضمانت‌نامه، مشارکت حقوقی و مدنی از جمله مواردی است که برای شرکت‌ها در نظر گرفته شده، ادامه می‌دهد: تسهیلات به شرکت اعطا می‌شود نه افراد. مهم‌ترین نکاتی که برای دستورالعمل وجود دارد این است که همه شرکت‌ها امکان پوشش ندارند و تنها شرکت‌هایی می‌توانند از تسهیلات استفاده کنند که ۱۰ تا ۱۵ درصد با دانشگاه آزاد شریک باشند.



فقط شرکت‌های دانش‌بنیانی می‌توانند از تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند که ۱۰ تا ۱۵ درصد با این دانشگاه شریک باشند



مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری در مورد حمایت از برترین شرکت‌ها می‌گوید: طرح اول تا سقف ۳۵۰ میلیون، طرح دوم ۲۵۰ میلیون و طرح سوم تا ۱۰۰ میلیون حمایت می‌شوند، مدت زمان سه تا چهار هفته کاری فرصت است و ۲ هفته برای غربال در نظر گرفته شده. یک هفته هم به‌صورت حضوری مورد بررسی قرار می‌گیرند و نهایتا سه شرکت برتر معرفی می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۶۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر