صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۳ مهر ۱۴۰۰
گستره «از نیل تا فرات» صهیونیست‌ها تا کجاست؟

چراغ سبز علی‌اف به حضور تروریست‌ها و جاسوس‌ها در مجاورت ایران/ پاک آیین: اسرائیل پنهانی به‌دنبال کنترل منطقه قفقاز است

حضور عناصر داعشی و رژیم صهیونیستی در مرزهای شمال غربی آن هم با چراغ سبز باکو موضوعی است که تهران نمی‌تواند به سادگی از کنار آن عبور کند و اجازه کنترل منطقه قفقاز را به صهیونیست‌ها بدهد.
کد خبر : 612166

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا صبح روز یکشنبه در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح در دانشگاه افسری امام حسین (ع)، حفظ امنیت را با تکیه بر دیگران توهم خواندند و فرمودند: کسانی که به این توهم دچارند، سیلی آن را به‌زودی خواهند خورد؛ زیرا دخالت مستقیم یا غیرمستقیم بیگانگان در امنیت، جنگ و صلح هر کشوری فاجعه‌ای مصیبت‌بار است.


فرمانده کل قوا حضور نظامی بیگانگان در منطقه را نیز مایه اختلاف، خسارت و ویرانی برشمردند و تأکید کردند: صلاح منطقه در این است که همه کشورها از ارتشی مستقل، متکی به ملت خود و هم‌افزا با ارتش‌های همسایگان برخوردار باشند. ارتش‌های منطقه می‌توانند امنیت منطقه را حفظ کنند و نباید اجازه دهند ارتش‌های بیگانه برای حفظ منافع خود دخالت یا حضور نظامی داشته باشند. حوادثی که در شمال‌غرب ایران و در برخی از کشورهای همسایه در جریان است، باید با منطق پرهیز از دادن مجوز حضور بیگانگان حل شود. نیروهای مسلح کشور عزیز ما همواره با اقتدار همراه با عقلانیت عمل می‌کنند و این عقلانیت باید الگویی برای دیگر کشورها و عامل حل موضوعات موجود باشد و همه بدانند، اگر کسی برای برادران خود چاه بکَند، نخست خودش در چاه می‌افتد.


ارتش آمریکا و جاسوس‌های اسرائیل باید منطقه را ترک کنند


فصل مشترک تحرکات آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه، جاسوسی از ایران است و این مأموریت را پایگاه کوراجیک آمریکا در جنوب‌شرق ترکیه انجام می‌دهد و وظیفه اصلی آن، اطلاع‌رسانی به تل‌آویو درباره شلیک موشک‌های ایرانی به سمت سرزمین‌های اشغالی است تا پیش از برخورد با هدف، گنبد آهنین فعال شود. تل‌آویو نیز با نفوذ در منطقه قفقاز تلاش می‌کند پایگاه‌های جاسوسی خود را فعال‌تر کند که نمونه عینی آن، تلاش برای ایجاد ایستگاه‌های جاسوسی در گرجستان است تا بتوانند تحرکات نظامی کشورمان را کنترل و تماس‌های ایران را شنود کنند.




بیشتر بخوانید:


«فاتحان خیبر» در کمین صهیونیست‌ها و تکفیری‌ها/ خواب اسرائیل در مرزهای شمالی تعبیر نخواهد شد




در سال‌های اخیر نیروهای آمریکایی و عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی تلاش کردند از برخی شکاف‌های قومی-مذهبی و حتی اظهارنظرهای تحریک‌آمیز مقام‌های آذری در راستای تحکیم جایگاه خود در منطقه استفاده کنند و الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و برخی نمایندگان پارلمان این کشور به چنین فضایی بسیار دامن زده‌اند. این عوامل محرک باعث شد جمهوری اسلامی ایران پاسخی قاطع و چندوجهی (و نه الزاماً نظامی) به یاوه‌گویی‌های برخی طرف‌های منطقه‌ای و سوءاستفاده صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بدهد.



فرمانده کل قوا حضور نظامی بیگانگان در منطقه را مایه اختلاف، خسارت و ویرانی برشمردند.


بی‌تردید حضور نداشتن جاسوس‌های اسرائیلی برای امنیت منطقه بسیار مهم است، ایران بر آن تأکید می‌کند و در این راستاست که «رزمایش فاتحان خیبر» در مرزهای شمال‌غربی کشورمان برگزار شد. این رزمایش در نوع خود بدیع بود، ولی پیام‌هایی چندوجهی داشت؛ ازجمله اینکه کشورمان به‌صراحت اعلام کرد تغییرات ژئوپلیتیک را نخواهد پذیرفت و درباره فعالیت‌های رژیم صهیونیستی در مرزها هشدار داد. پیام دیگر ایران به گروه‌های قوم‌گرا، تجزیه‌طلب و گروه‌های داخل جمهوری آذربایجان بود که این‌گونه فعالیت‌های تجزیه‌طلبانه از سوی تهران هرگز تحمل نخواهد شد. طرف‌های منطقه‌ای نیز به‌خوبی درک کرده‌اند ایران همه تحولات منطقه را با جزئیات و دقیق رصد می‌کند و در مواقع لزوم با قدرت و قاطع وارد عمل می‌شود.


محسن پاک‌آیین، کارشناس ارشد امور قفقاز در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا درباره لزوم خروج نیروهای آمریکایی از منطقه گفت: نکته مهمی که مقام معظم رهبری درباره حضور آمریکا در افغانستان مطرح کردند و پرونده‌ای که در منطقه باز است و به‌جز افغانستان، در عراق نیز وجود دارد، این است که حضور آمریکایی‌ها موجب تخریب این کشورها، کشتار مردم آنجا و شکنجه‌های بسیاری از افراد در زندان‌ها ازجمله ابوغریب شد و امیدواریم به‌زودی از منطقه خارج شوند.


وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی نیز شاهد بودیم حضور آمریکایی‌ها در منطقه خلیج‌فارس موجب ناامنی شد و حتی نتوانستند از حمله صدام به کویت جلوگیری کنند. کشورهای منطقه باید به ارتش‌های منطقه متکی باشند و رزمایشی که جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان اقدامی بازدارنده انجام داد، با این هدف انجام شد که نشان دهد اگر کشورهای منطقه در کنار هم باشند، هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند به منطقه آسیب وارد یا در آن نفوذ کند.


آذربایجان بر طبل اختلاف نکوبد


به گزارش آنا، روابط میان ایران و جمهوری آذربایجان گاهی دچار تنش می‌شود که دلیل آن اتهام‌زنی‌های مسئولان آذری و در رأس آن‌ها الهام علی‌اف است که آخرین مورد آن اظهاراتش در جریان رزمایش‌ نظامی ایران در نزدیکی مرزهای مشترک بود؛ موضوعی که سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان آن را تکذیب کرد. این تنش در بحبوحه جنگ آذربایجان و ارمنستان در سال گذشته نمود یافت؛ زمانی‌که طبق اطلاعات موجود، رژیم صهیونیستی حمایت گسترده‌ای از ارتش آذربایجان به‌عمل آورد و در کنار حمایت ترکیه، ارتش آذربایجان توانست به پیروزی دست یابد.


امیر موسوی، کارشناس امور بین‌الملل پیش‌تر به خبرنگار آنا گفته بود، با توجه به اینکه آذربایجان منطقه هم‌مرز ایران و ارمنستان را اشغال کرده است، صهیونیست‌ها در آنجا مستقر شده‌ و سامانه‌های جاسوسی خود را در آنجا نصب کرده‌اند؛ ازجمله این سامانه‌ها دستگاه‌های شنود است. همچنین پایگاه‌های پهپادی و آموزشی اسرائیل در نوار مرزی استقرار دارد.



در منطقه قفقاز چنانچه تغییر ژئوپلتیک به‌وجود آید و مرزها تغییر کنند، به‌طور طبیعی قدرت‌های بزرگ مانند آمریکا، فرانسه و روسیه هستند که هر یک برای حمایت از طرفی به میدان خواهند آمد



وی به نقش ترکیه در بر هم‌ زدن روابط میان کشورهای منطقه پرداخت و تأکید کرد: ترکیه نقش مؤثری در انتقال تعدادی از داعشی‌های سوریه و آوارگان و پناه‌جویان لیبی به منطقه دارد. بعضی‌ها می‌گویند حدود ۸۰۰ نفر و برخی می‌گویند حدود یک‌هزار یا یک‌هزار و ۸۰۰ داعشی در نوار مرزی ایران و آذربایجان مستقر شده‌اند. همچنین گفته می‌شود از پایگاه‌های جاسوسی صهیونیست‌ها در آذربایجان برای عملیات تروریستی شهادت محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای و دفاعی کشورمان استفاده شده است. با وجود این، می‌توان گفت ترکیه در این زمینه می‌کوشد نقش خود را به‌عنوان بله‌قربان‌گوی اسرائیل به‌خوبی بازی کند. آنکارا اکنون خواسته یا ناخواسته در پازل تل‌آویو برای بر هم زدن روابط کشورهای منطقه بازی می‌کند و به پاسخی قاطع از سوی ایران نیاز دارد.


این در حالی است که پیروزی آذربایجان بر تحرکات ارمنستان که تل‌آویو با فروش پهپاد به باکو در آن سهیم بود، هماهنگی میان آذربایجان و رژیم صهیونیستی را اثبات می‌کند. گزارش‌ روزنامه‌ها و منابع اسرائیلی نشان می‌دهد آن‌ها پایگاه‌های جاسوسی خود را در نزدیکی مرزهای ایران برای کنترل تحرکات نظامی کشورمان و رصد موشک‌ها در صورت شلیک به سمت سرزمین‌های اشغالی فعال کرده‌اند.


در این میان، شرکت‌های صهیونیستی ادعا می‌کنند با پیگیری و عقد قراردادهای اقتصادی در حوزه طرح‌های کشاورزی و صنعتی شبیه به شهرک‌های یهودی‌نشین، جنوب آذربایجان و در فاصله ۵۰ کیلومتری از مرزهای ایران را به کنترل خود درآورده‌اند. این همان نکته‌ای است که رهبر انقلاب اسلامی در سخنان خود به آن پرداختند و فرمودند: زیرساخت‌های اصلی اقتصادی کشورها که موجب پیشرفت اقتصادی می‌شود، در صورت ناامنی از بین خواهند رفت؛ یعنی امروز امنیت، حافظ سرمایه است و سرمایه و اقتصاد در جایی رشد می‌کند که امنیت وجود داشته باشد. طبعاً حضور قدرت‌های بیگانه در منطقه برای حفظ امنیت برخی از کشورها به‌طور مستقیم موجب ناامنی خواهد شد و در مقابل توسعه اقتصادی کشورها قرار می‌گیرد. کشورها و قدرت‌های بزرگ‌تر منافع خود را دارند و به‌دنبال حفظ آن‌ها هستند و یک‌سری رقابت‌های منطقه‌ای نیز وجود دارد که در سایه این رقابت‌ها، منافع کشورهای منطقه پایمال می‌شود و شاهد ناامنی در آن مناطق هستیم.



محسن پاک‌آیین، کارشناس ارشد امور قفقاز


پاک‌آیین دراین‌باره به خبرنگار آنا گفت: در منطقه قفقاز چنانچه تغییر ژئوپلتیک به‌وجود آید و مرزها تغییر کنند، به‌طور طبیعی قدرت‌های بزرگ مانند آمریکا، فرانسه و روسیه هستند که هر یک برای حمایت از طرفی به میدان خواهند آمد و رژیم صهیونیستی نیز اهداف خاص خود را به‌طور پنهان برای بی‌ثباتی کشورهای منطقه دنبال می‌کند. به همین دلیل ناامنی موجب می‌شود کشورهای مختلف با مشکل مواجه شوند و توصیه مقام معظم رهبری این است که رهبران این کشورها دارای توهم نباشند که حمایت بیگانگان موجب حفظ امنیت کشورهایشان یا در منطقه خواهد شد.


حضور صهیونیست‌ها در نزدیکی مرزها منافع ملی را تهدید می‌کند


حضور حدود یک‌هزار یا یک‌هزار و ۸۰۰ داعشی در نوار مرزی ایران و آذربایجان و استقرار جاسوس‌های صهیونیستی با سامانه‌هایی که ایران را کنترل و تماس‌ها را شنود می‌کند، آن هم با چراغ سبز باکو موضوعی است که تهران را می‌رنجاند و نمی‌تواند سیگنال مثبتی برای روابط دو کشور تلقی شود. آذربایجان باید درک کند که حضور رژیم صهیونیستی در اشکال مختلف نظامی و جاسوسی در نزدیکی مرزهای ایران، نه‌تنها خطری برای امنیت ملی کشورمان بلکه تهدیدی برای ثبات و امنیت باکوست.




بیشتر بخوانید:


ابعاد پنهان تنش در مرزهای شمالی/ موسوی: باکو مرزهای ایران را جولان‌گاه داعشی‌ها و سامانه‌های جاسوسی اسرائیل کرده است


امیرعبداللهیان: مسائل آذربایجان را با قاطعیت و در عین حال دوستانه پیگیری می‌کنیم




درحالی‌که مسئولان آذربایجانی مورد حمایت ترکیه به کارشکنی در تردد کامیون‌های ایرانی حامل کالاهای آذربایجانی و روسی که به سمت ایران می‌روند تا به ارمنستان برسند، ادامه می‌دهد، علی‌اف چندان از این موضوع ناراحت نیست و به روابط مستحکم خود با تل‌آویو افتخار می‌کند. در این حس رئیس‌جمهور آذربایجان، تاجران یهودی تأثیرگذار بر سیاست‌گذاری‌های باکو که اصلیت‌ آذربایجانی، صهیونیستی و روسی دارند، نقش مهمی ایفا می‌کنند و به‌دنبال بهبود روابط میان آذربایجان و اسرائیل در تمام زمینه‌های نظامی و اطلاعاتی هستند. این افراد میان تل‌آویو و آنکارا نیز میانجی‌گری می‌کنند. علی‌اف در یکی از سخنرانی‌های خود به‌صراحت زبان به تمجید صهیونیست‌ها گشود، عمق رابطه کشورش را با اسرائیل بیان کرد و حتی گفت ۸۰ درصد از روابط میان باکو و تل‌آویو زیرزمینی و پنهانی است!


گزارش‌ها نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی و ترکیه به‌دنبال صلح میان آذربایجان و ارمنستان هستند، نه از این جهت که منطقه امن شود، بلکه به این دلیل که بتوانند تشکل تازه‌ای را در منطقه قفقاز ایجاد کنند تا ایران و چه‌بسا روسیه را هدف قرار دهند. از سوی دیگر، به نظر می‌آید ایجاد پایگاه‌های نظامی ترکیه در آذربایجان و تلاش‌های آنکارا برای بهبود روابط با گرجستان، مخالفت با ادامه الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه برای مسکو ناخوشایند است؛ به‌ویژه اینکه ترکیه به بهبود روابط نظامی با اوکراین، بلغارستان و رومانی ادامه می‌دهد. در این وضعیت، مسکو به‌دقت تحرکات تل‌آویو و آنکارا را زیر نظر دارد، زیرا جمهوری‌های آسیای میانه حیاط خلوت روسیه هستند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر