صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۰ مهر ۱۴۰۰
شمسایی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

خون تازه‌ای به رگ‌های فوتسال تزریق شود/ سومی جام جهانی را با ناظم‌الشریعه فراموش نکنیم

توضیح بیشتر نشانه ضعف سرمربی استآقای گل فوتسال جهان گفت: باید جوانگرایی در تیم ملی انجام شود و نیازمند تزریق خون تازه‌ای هستیم اما این تغییر باید هدفمند باشد.
کد خبر : 611641

گروه ورزش خبرگزاری آنا، نزدیک به یک هفته از حذف تیم ملی فوتسال ایران از جام جهانی لیتوانی ۲۰۲۱ می‌گذرد و در این میان انتقادهای تندی از محمد ناظم‌الشریعه شد. به اعتقاد بسیاری از دلسوزان فوتسال، انتقاد اگر منصفانه و فنی باشد، اثرگذار خواهد بود و نسبت به ناظم‌الشریعه چنین موضوعی رخ نداد. در همین رابطه با وحید شمسایی، آقای گل فوتسال جهان و کاپیتان پیشین تیم ملی گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه خواهید خواند.


آنا: چه دیدگاهی در مورد انتقادات متعددی که به سرمربیگری محمد ناظم‌الشریعه شد، دارید؟


شمسایی: من درون اردوی تیم ملی نبودم و دوست هم ندارم به این موضوع ورود کنم. وقتی تیم ملی می‌بازد، انتقادات باید سازنده و بدون عناد و کینه‌ورزی باشد. البته که سرمربی تیم ملی فوتسال نیز باید مواردی را که منطقی و عادلانه عنوان شده‌اند، بپذیرد تا در ادامه مثمرثمر باشد. یکی از مهم‌ترین مواردی که در صحبت‌های اخیر ناظم‌الشریعه خواندم این بود که برخی خواسته‌های وی مورد اجابت قرار نگرفته است. من اگر جای او بودم تیم را رها می‌کردم چون سرمربی تیم ملی اختیاراتی دارد و باید خواسته‌های معقول او اجرایی شود. البته که ناظم‌الشریعه پذیرفت یکسری کارها باید صورت می‌گرفت ولی بهتر است در مورد آینده تیم ملی فوتسال صحبت کنیم.


حرف گذشته دردی را دوا نمی‌کند


آنا: بسیاری به مسئله جوان‌گرایی در تیم ملی فوتسال اشاره کردند، نظر شما در این رابطه چیست؟


شمسایی: حذف تیم ملی فوتسال و شکست مقابل قزاقستان به تاریخ پیوست. آقای ناظم‌الشریعه هم به این موضوع اشاره کردند که از پیروزی‌های به دست آمده لذت نمی‌بردند ولی بهتر است این صحبت‌ها را کنار بگذاریم. اینکه برای سنگ سفیدی چه مشکل انضباطی پیش آمد یا به جای حسین طیبی می‌شد بازیکن دیگری برده شود، دیگر دردی را دوا نمی‌کند، باید تغییر نسل دهیم. فراموش نکنیم تیمی که در مرحله یک‌چهارم نهایی جام جهانی حذف شده و حمله‌های بی‌رحمانه‌ای به خاطر این اتفاق متحمل شد، پنج سال قبل به‌عنوان سوم دنیا رسید و همگان از این تیم تمجید کردند. بهتر است از همین حالا برای تغییرات گام برداریم. سال ۲۰۰۵ تغییر نسلی در فوتبال ایران رخ داد و ۱۱ سال بعد به‌عنوان سومی دنیا رسیدیم. الان هم می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم و حتی تاوان آن را با باخت در آسیا دهیم ولی بدون شک با تزریق خون تازه به رگ‌های تیم ملی فوتسال مطمئن باشید اتفاقات بسیار خوبی در چند سال بعد رخ خواهد داد.


انتقادات بی‌رحمانه‌ای از ناظم‌الشریعه می‌شود


آنا: بسیاری محمد ناظم‌الشریعه را در حد و اندازه سرمربیگری تیم ملی فوتسال ندانستند، با چنین عقیده‌ای موافق هستید؟


شمسایی: ورزش حرفه‌ای بسیار تلخ است. من خودم را در حد و اندازه‌ای نمی‌دانم که بخواهم در مورد سرمربی تیم ملی فوتسال صحبت کنم ولی فراموش نکنیم وقتی تیمی برنده می‌شود، به‌به و چه‌چه را می‌بینیم و وقتی می‌بازد همه علیه این تیم صحبت می‌کنند. فراموش نکنیم محمد ناظم‌الشریعه همان فردی است که سال ۲۰۱۶ همه به احترام او ایستادند و دست زدند ولی الان که می‌شود باز هم به خاطر زحماتش از او تشکر کرد، انتقادات بی‌رحمانه‌ای را متحمل شده است. زمانی آریگو ساچی با میلان و پس از آن تیم ملی ایتالیا موفقیت‌های زیادی را در قامت سرمربی رقم زد ولی زمانی که ناکام شد، در رسانه‌های ایتالیا فلسفه ساچی را تمام شده دانستند و تغییراتی صورت گرفت که باعث شد در یورو ۲۰۲۰ ایتالیا قهرمان اروپا شود. برای فوتسال ایران هم باید تصمیمات منطقی و سازنده‌ای گرفته شود، نه اینکه هر فردی به خود اجازه دهد در مورد موضوعی که درباره آن تخصص و علمی ندارد، اظهارنظر کند.


توضیح بیشتر نشانه ضعف است


آنا: به نظرتان تا چه اندازه باید تیم ملی فوتسال ایران دچار تغییر شود؟


شمسایی: فدراسیون فوتبال مهم‌ترین نقش را در جوانگرایی ایفا می‌کند. ما در جام جهانی فوتسال شاهد تعریف و تمجید از بازیکنانی چون مسلم اولاد قباد و سعید احمد عباسی بودیم ولی باید بدانیم این شرایط تا چه اندازه تغییر کرده است. زمانی با اختلاف گل زیادی از سد رقبا می‌گذشتیم ولی الان شرایط عوض شده است، پس بودیم، بودیم حساب نیست و هستیم، هستیم محاسبه می‌شود. هر چقدر بیشتر توضیح داده شود، نشانه ضعف است. تیم ملی فوتسال ایران حداقل باید ۴۰ تا ۵۰ درصد دچار تغییرات شود ولی به شرطی که تیم‌های پایه فوتسال در عرصه ملی به خوبی برنامه‌های خود را رو به جلو انجام دهد. ما به هر دلیلی پشتوانه‌سازی در برخی دوره‌ها نداشته‌ایم و چوب آن را در جام جهانی لیتوانی خوردیم ولی می‌توان برنامه‌ریزی صحیحی کرد.




بیشتر بخوانید:





حمایت مناسب فدراسیون فوتبال از فوتسال


آنا: فدراسیون فوتبال می‌تواند با تغییر کادر فنی تیم ملی فوتسال، مشکلات را مرتفع کند؟


شمسایی: من در مورد محمد ناظم‌الشریعه و کادر فنی او صحبتی نمی‌کنم چون خودم قهرمانی در آسیا را تجربه کردم و پس از آن در تیمی بازی کردم که قهرمانی را از دست داد. دنیای ورزش برد و باخت دارد و نمی‌توان با چهار تا برد و باخت، فردی را حذف کرد. بدون شک تیم ملی فوتسال ایران ضعف‌هایی داشته و به اذعان کارشناسانی که تخصص داشته‌اند و حرفه‌ای صحبت کردند ما در تمام نیمه اول‌ها مقابل رقبا حاکم بودیم و در نیمه دوم ذلیل شدیم. اگر انتقاد از ناظم‌الشریعه می‌شود، باید فنی باشد چون او همان فردی است که ایران را به‌عنوان سوم جام جهانی رساند. من نه احتیاج به کسی دارم نه سرم زیر پای شخصی است، بنابراین سینه سپر می‌کنم و حرفم را بدون کوچک‌ترین واهمه‌ای می‌زنم. باید هدف‌دار و با تخصص کافی رو به جلو حرکت کنیم. در ۶ ماه اخیر که کادر جدید فدراسیون فوتبال مشغول به کار شده، حمایت‌های بسیار خوبی از تیم ملی فوتسال صورت گرفته و نظیر آن را سال‌ها قبل صادق درودگر برای فوتسال باشد. اگر فدراسیون بتواند تیم‌های پایه را به بهترین شکل فعال کند، پس از چند سال پشتوانه کافی را خواهیم داشت و نباید نگران شکست‌هایی باشیم که به‌واسطه جوانگرایی رخ می‌دهد.


انتهای پیام/۴۰۴۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر