صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فضا از دریچه آنا/ ۲؛

زنان؛ مرکز توجه هفته جهانی فضا/ نام روزهای هفته جهانی فضا اعلام شد

اسامی روزهای هفته جهانی فضا با محوریت نقش زنان در توسعه علوم فضایی اعلام شد.
کد خبر : 611637

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هفته جهانی فضا از تاریخ ۱۲ تا ۱۸ مهر ماه برگزار خواهد شد. این رویداد از سال ۱۹۹۹ میلادی پس از تصویب در مجمع عمومی سازمان ملل، توسط سازمان‌های فضایی کشورهای مختلف گرامی داشته می‌شود. هدف از برپایی این رویداد، ترویج و توسعه دانش فضایی و آشنا کردن عموم مردم نقش فناوری فضایی در زندگی انسان‌ها اعلام شده است.


علت انتخاب این بازه زمانی، ‌ قرار گرفتن این هفته در حد فاصل دو رویداد تاریخی یعنی پرتاب اسپوتنیک- ۱ اولین ماهواره جهان به خارج از جو زمین و همچنین اولین معاهده صلح‌آمیز در مورد استفاده از فضا در سازمان ملل است.


کشور ما نیز در سال جاری مانند سال‌های گذشته بر اساس شعاری که توسط انجمن جهانی فضا برای این هفته انتخاب و اطلاع‌رسانی شده است، روزهای مختلف هفته را گرامی خواهد داشت. شعار امسال این نهاد عبارت است از «زنان در فضا». روزهای هفته جهانی فضا به شرح زیر خواهد بود:


دوشنبه ۱۲ مهرماه: «زنان در صنعت فضایی»


سه شنبه ۱۳ مهرماه: «مشاهده زمین از آسمان»


چهارشنبه ۱۴ مهرماه: «کارآفرینی و اشتغال در حوزه فضایی»


پنجشنبه ۱۵ مهرماه: «نجوم و اکتشافات فضایی، علم و هنر»


جمعه ۱۶ مهرماه: «اقامتگاه‌های آینده و گردشگری فضایی»


شنبه ۱۷ مهرماه: «حقوق نوین فضایی»


یکشنبه ۱۸ مهرماه: «منظومه‌های ماهواره‌ای، پیوند فناوری‌ها و نسل چهارم فضا»


انجمن جهانی فضا از سال ۲۰۰۰، ‌هر ساله یک نام بخصوص را برای این هفته برگزیده است و از آن زمان تاکنون ۲۰ نام برای سال‌های مختلف انتخاب شده است. نام انتخابی این نهاد در سال ۲۰۰۰، «آغاز هزاره فضایی»، سال ۲۰۰۱ «الهام از فضا»، سال ۲۰۰۲ «فضا و زندگی روزمره»؛ سال ۲۰۰۳ «فضا؛ افقی فراتر از زمین»،‌ سال ۲۰۰۴ «فضا برای توسعه پایدار»، سال ۲۰۰۵ «اکتشاف و تخیل» و سال ۲۰۰۶ به عنوان «فضا برای نجات زندگی» انتخاب شد.


سال ۲۰۰۷ به مناسبت پنجاهمین سال پرتاب اسپوتنیک- ۱ به فضا با عنوان «پنجاه سال در فضا» نامگذاری شد. همچنین سال ۲۰۰۸ «کاوش در جهان»، سال ۲۰۰۹ «فضا برای آموزش»، سال ۲۰۱۰، «اسرار جهان هستی»، سال ۲۰۱۱ «پنجاه سال انسان در فضا» و سال ۲۰۱۲ با عنوان «فضا برای ایمنی و امنیت انسان‌ها» انتخاب شد.


پس از کاوش‌های فضایی مریخ توسط کشورهای مختلف، سال ۲۰۱۳ به عنوان «کاوش مریخ، شناخت زمین»، سال ۲۰۱۴ «فضا؛ راهنمای راه»،‌ سال ۲۰۱۵ «اکتشاف»، سال ۲۰۱۶ «سنجش از دور؛ توانمندسازی آینده»، سال ۲۰۱۷ «کشف جهان‌های تازه در فضا»، سال ۲۰۱۸، «فضا جهان را متحد می‌کند»، سال ۲۰۱۹ «ماه، دروازه‌ای به سوی ستارگان» و سال ۲۰۲۰، «ماهواره‌ها زندگی را بهتر می‌کنند».


شعار امسال یعنی «زنان در صنعت فضایی» بیش از هر چیزی به نقش زنان در توسعه فناوری‌های فضایی در کشورهای مختلف و جایگاه آنها در تحقیقات فضایی می‌پردازد.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر