صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۹ - ۱۰ مهر ۱۴۰۰
به‌دست مهندسان صورت گرفت؛

اختراع نوع جدیدی از بتن با قابلیت خودترمیمی

مهندسان نوعی جدید از بتن را طراحی کردند که دارای قابلیت خودترمیمی است و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.
کد خبر : 611613

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از مهندسان به‌تازگی نوعی بتن را اختراع کردند که مقاومت بسیار بالایی در برابر تخریب دارد و در صورت بروز هرگونه آسیب احتمالی خود را ترمیم کرده و مجدداً به حالت اولیه باز می‌گردد. این نوع بتن در مقایسه با بتن‌های درجه یک موجود در بازار ۳۰ درصد مقاومت بیشتری در برابر تخریب دارد و از همین رو در طولانی مدت ترک‌های کمتری در آن به وجود می‌آید.


طبق اطلاعات اعلام‌شده از سوی شرکت سازنده این بتن مهندسان برای ایجاد خاصیت خودترمیمی از افزودنی‌های نظیر نانو-الیاف آلومینا و نانو-کریستال‌های سلولزی استفاده کردند. اضافه کردن چنین افزودنی‌هایی به این نوع بتن سبب شده عمر سازه‌های ساخته شده با بتن خودترمیم‌کننده تقریباً پنجاه سال افزایش یابد. چنین ویژگی‌ای به‌ویژه برای سازه‌هایی که در برابر فشارهای محیطی قرار دارند اهمیت زیادی دارد. ترکیبات سیمان تقریباً در تمامی فعالیت‌های ساختمان‌سازی و عمرانی استفاده می‌شوند و از همین رو اختراع چنین بتنی می‌تواند شیوه اجرای پروژه‌هایی نظیر ساخت سد، بزرگراه و پل را متحول کند.


دولت‌ها در سراسر دنیا سالانه هزینه‌های بسیار زیادی برای تعمیر و نگهداری راه‌ها و ساختمان‌های ساخته شده با بتن می‌کنند و قطعاً مصالحی که مقاومت بالایی برابر تخریب داشته باشد می‌تواند موجب صرفه‌جویی در بودجه‌های عمرانی شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر