صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۰۹ مهر ۱۴۰۰
در گزارش آنا بخوانید؛

خطرات سیاسی‌کاری آژانس برای امنیت جهانی/ پیشرفت هسته‌ای و سیاست خارجی ایران غرب را به هراس افکنده است

به نظر می‌رسد که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هنوز نه به حساسیت گزارش‌هایی که در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه می‌دهد واقف است و نه از محدوده حقوقی توافقی که با تهران منعقد کرده مطلع است در غیر این صورت پرونده هسته‌ای تهران را این‌گونه به مسیری سیاسی و غیرفنی هدایت نمی‌کرد.
کد خبر : 611497

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، گزارش مغرضانه‌ای که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تصمیم ایران مبنی بر عدم اجازه دسترسی به کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ تسای کرج به نشست حکام ارائه داد را که در کنار اصرار بی‌سابقه طرف‌های غربی برای شروع مذاکرات وین بگذاریم کاملاً مشخص می‌شود که نه گزارش گروسی و نه اصرار غرب مبنای منطقی یا حقوقی ندارند و فقط در یک مسیر سیاسی که بی‌شباهت به سیاست چماق و هویج نیست قرارگرفته‌اند.


گزارش آژانس که هم‌اکنون محل بروز تنش جدید بین ایران و غرب شده درواقع برخلاف شرایط توافق شده بیانیه مشترک در تاریخ ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) تدوین‌شده است.


تمام مشکلی که گروسی گزارش خود را بر آن معطوف ساخته سایت تسا در کرج است اما جالب اینجاست که تفاهم صورت گرفته در قالب بیانیه مشترک ۱۲ سپتامبر، اصلاً مشمول تجهیزات نظارتی (دوربین‌ها) مجتمع کرج نمی‌شود زیرا این سایت درنتیجه خرابکاری تیرماه هنوز هم تحت تحقیقات امنیتی قرار دارد.



رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و گزارش سراسر سیاسی از فعالیت هسته‌ای ایران


چگونه گروسی آژانس را به ابزاری در دست قدرت‌های غربی بدل کرد!


آقای گروسی می‌داند که موضوع مجتمع تسا کاملاً امنیتی است. به این سایت حمله شده و هنوز مشخص نیست که جزئیات اطلاعات این سایت چگونه درز کرده است. وی می‌داند که اگر ایران اجازه دسترسی بازرسان آژانس به این سایت را بدهد یک خطای جبران‌ناپذیر امنیتی انجام داده است. اما گروسی می‌داند که تنها بهانه‌ای که می‌تواند سیاست چماق و هویج آژانس را درست در راستای رویکرد قدرت‌های غربی شکل دهد همین بهانه‌تراشی‌هاست.


آقای گروسی کاملاً فراموش کرده است که مأموریت اصلی آژانس در قبال کشورهای عضو چیست. تنها کافی است که اساسنامه آژانس را ورق بزنیم تا به صفحه تعهدات آژانس به کشورهای عضو برسیم و ببینیم که هدف از تشکیل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موضوع عدم اشاعه، نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای، حمایت از همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و صیانت و پشتیبانی از اعضاء است. اما همین موضوع آخر یعنی صیانت از اعضاء تا چه حد بخشی از نگرانی‌های گروسی در خصوص ایران بوده است؟ پاسخ مشخص است وی خود را درگیر برخورد و زیر سؤال بردن آمر و عامل حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران نمی‌کند زیرا توان و اراده لازم برای این اقدام را ندارد. تابه‌حال هیچ نشانه مثبتی از سوی آژانس در قبال ایران به‌ویژه در دوره مسئولیت گروسی برای یافتن منبع تهدیدات علیه تأسیسات هسته‌ای ایران مشاهده نشده است.



اگر قدرت‌های غربی معنی ضرب‌المثل "آزموده را آزمودن خطاست" را می‌دانستند مطمئناً از اعمال فشار بر ایران دست بر می‌داشتند و به‌جای آن اجازه می‌دادند که آژانس به‌صورت غیرسیاسی و اما حرفه‌ای با ایران تعامل داشته باشد



یافتن منبع تهدیدات و حملات هم کار خیلی سختی نیست. کافی است به گفته‌های «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد توجه شود. وی بارها موساد را مسئول خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای ایران معرفی کرده است اما دریغ از یک مورد محکومیت حملات به تأسیسات ایران. آژانس حتی حاضر به محکومیت این اقدامات هم نشده‌ چه رسد به اینکه به دنبال تنبیه متجاوز باشد.


در بیانیه مشترک ایران و آژانس که در سفر اخیر گروسی به ایران در ۱۲ سپتامبر منتشر شد صراحتاً تأکید دارد که انجام تعهدات باید به‌صورت دوطرفه دنبال شود در غیر این صورت همکاری معنی نخواند یافت. به‌سادگی می‌توان گفت که امتناع از قبول درخواست تعمیم تعویض کارت‌های حافظه به دوربین‌های مجتمع تسای کرج به دلیل اینکه آژانس اصلاً در پی حمایت از ایران در مقابل تهدیدات دشمنان نیست کاملاً منطقی است یعنی اینکه آژانس یک‌قدم در راستای محکومیت حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران بردارد تا تهران هم اقدام مشابه را به عمل آورد.




بیشتر بخوانید:



گروسی: دقیقاً می‌دانیم که برنامه هسته‌ای ایران کجا قرار دارد


اولیانوف: ممانعت از دسترسی به تاسیسات کرج نقض پادمانی نیست




آژانس حتی از محکوم کردن حمله سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی در روز یکشنبه ۱۱ آوریل ۲۰۲۱ به تأسیسات هسته‌ای نطنز که می‌توانست به یک فاجعه انسانی تبدیل شود خودداری کرد.


هم‌اکنون اگر گزارش ضد ایرانی آژانس را در کنار فشارهای اخیر غرب بر ایران برای شروع مذاکرات وین بگذاریم بیشتر به همسویی آژانس با قدرت‌های غربی پی می‌بریم. به‌بیان‌دیگر آژانس، آمریکا و تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) یکه سناریوی هماهنگ برای تشدید فشار بر ایران را دنبال می‌کنند.


اگر این قدرت‌های غربی معنی "آزموده را آزمودن خطاست" را می‌دانستند مطمئناً از اعمال فشار بر ایران دست بر می‌داشتند و به‌جای آن اجازه می‌دادند که آژانس به‌صورت غیرسیاسی و اما حرفه‌ای با ایران تعامل داشته باشد. شکی نیست که استفاده ابزاری غربی‌ها از آژانس که نهادی حقوقی و بین‌المللی است فقط به پیچیده‌تر شدن اوضاع خواهد انجامید.


در هفته‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که درخواست‌های فراوانی از سوی پایتخت‌های غربی برای احیای سریع مذاکرات وین مطرح‌شده است که واقعاً شک‌برانگیز است زیرا هم آمریکا و هم اروپایی‌ها از فرصت محدود برای مذاکرات سخن می‌گویند و از مقامات ایرانی می‌خواهند تا سریع‌تر به میز مذاکره بازگردند.



غربی‌ها به‌خوبی می‌دانند که در صورت گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران با کشورهای قدرتمند جهان ازجمله حضور دائم ایران در پیمان همکاری شانگهای مباحث مرتبط با تحریم ایران تضعیف خواهند شد



برخی از کارشناسان معتقدند که اولین دلیل اصرار بیش‌ازحد برای ورود سریع ایران به مذاکرات به دلیل پیشرفت فناوری هسته‌ای ایران به‌ویژه در حوزه غنی‌سازی است. ایران در حال حاضر بدون اتکا به غرب یا شرق در حال غنی‌سازی‌ ۶۰ درصدی است و نیز استفاده از ماشین‌های پیشرفته غنی‌سازی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها برای دشمنان ایران می‌تواند قلمداد شود.


تأمین منافع و عزت ملی شرط اصلی ورود ایران به هر مذاکره


غربی‌ها از پیشرفت دانش هسته‌ای ایران به‌شدت وحشت‌زده شده‌اند وگرنه از بابت مذاکرات، سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در همان ابتدای شروع کار دولت سیزدهم تأکید کرد که "در به روی مذاکره نتیجه‌بخش بسته نیست". حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هم گفته است که تهران در حال بررسی شرایط آغاز مجدد مذاکرات وین است.


گفتار و رفتار ایران کاملاً واضح است. تهران بارها بر صلح‌آمیز و تحت نظر آژانس بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود تأکید کرده است و مذاکرات را نیز درصورتی‌که منافع کشور را تأمین کرده و باعث از دست رفتن عزت ملی نشود رد نمی‌کند اما در مقابل ایالات‌متحده با همراهی تروئیکای اروپایی اگرچه در ظاهر بر ضرورت مذاکره برای احیای برجام تأکید دارند لیکن ماهیت اقدامات آن‌ها به‌ویژه استفاده سیاسی و ابزاری از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که آن‌ها در تلاشند که با وارد نمودن فشار از یک‌سو و هیاهوی تبلیغاتی و ایران هراسی از سوی دیگر تهران را مجبور به کند کردن سرعت فعالیت هسته‌ای کرده و به‌پای میز مذاکره‌ای ذلت‌بار سوق دهند.




بیشتر بخوانید:



رئیس سازمان انرژی اتمی: آمریکا صلاحیت اظهارنظر درباره همکاری ایران با آژانس را ندارد


گروسی در برنامه «هارد تاک» بی‌بی‌سی: محدودیت‌های ایران، کنترل اوضاع را از دستمان خارج می‌کند




برخی از کارشناسان نیز موفقیت اخیر ایران در خصوص سیاست خارجه و پذیرفته شدن کشور به‌عنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای را دلیل دیگر اصرار غربی‌ها برای شروع سریع مذاکرات وین می‌دانند که البته بیراه هم نگفته‌اند.



عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای


غربی‌ها به‌خوبی می‌دانند که در صورت گسترش چنین همکاری‌هایی ازجمله حضور دائم ایران در پیمان همکاری شانگهای مباحث مرتبط با تحریم ایران تضعیف خواهند شد.


همان‌گونه که قبلاً هم گفته شد راه ایران واضح و مشخص است و نتیجه آن نیز مشخص خواهد بود اما رویکردی که غرب در پیش‌گرفته یک بام و دو هواست، بر استاندارد دوگانه تمرکز دارد، سیاست مبتنی بر چماق و هویج است و درواقع روراست نیست و پر از تزویر و قلدری است. بی‌گمان هر انسان عاقلی نتیجه این‌چنین رویکردی را موفقیت‌آمیز پیش‌بینی نخواهد کرد.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر