صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تلاش دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن به پایان کرونا/ کمک دانشجویان پرستاری به واکسیناسیون

اجرای واکسیناسیون با راه‌اندازی ۱۰۰ مرکز توسط دانشگاه آزاد امیدها را برای رسیدن به پایان کرونا افزایش داده استبرنامه دانشگاه آزاد اسلامی در اجرای واکسیناسیون سبب شده که امیدها برای رسیدن به پایان کرونا افزایش یابد چراکه این دانشگاه توانسته با راه‌اندازی ۱۰۰ مرکز واکسیناسیون هزاران نفر را واکسینه کند.
کد خبر : 611190

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ وقتی صف‌های واکسن در هر کوی و برزنی مشاهده می‌شود می‌توان دریافت که نفس ویروس چموش کرونا به شماره افتاده چراکه بالاخره بشر راه نجات از این بیماری همه‌گیر جهانی را یافته است. در این مسیر مراکز واکسیناسیون متعددی در شهر تهران بازگشایی شده، در این میان برخی از نهادها مراکز مختص به خود را راه‌اندازی کرده‌اند تا روند واکسیناسیون سریع‌تر دنبال شود.


در این راستا مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی نیز دست‌به‌کار شده‌اند و مراکز واکسیناسیون متعددی را درشهر تهران و سایر شهرهای کشور راه‌اندازی کرده‌اند. واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به‌طور منسجم از عید غدیر خم با اعلام آغاز واکسیناسیون دانشگاهیان کشور از طرف وزارت بهداشت، وارد این فرایند شده‌اند و با حدود ۱۰۰ مرکز و بیش از ۶۱۰ کانتر تزریق واکسن، کار را به‌صورت سازماندهی‌شده شروع کرده و تاکنون در این مراکز واکسن‌های برکت، سینوفارم و آسترازنکا تزریق شده است.


یکی از مراکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی این دانشگاه واقع شده و بسیاری از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه در این مرکز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.




بیشتر بخوانید:


درخواست از وزیر بهداشت برای افزایش سرانه و ظرفیت پزشکی


امتحانات دانشجویان در نیمسال جدید تحصیلی چگونه برگزار می‌شود؟




حضور دانشجویان و اساتید در مرکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی


همه روزه برنامه واکسیناسیون در این مرکز از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز می‌شود. به‌محض رسیدن به این مرکز با متقاضیان واکسیناسیون از قشرهای مختلف دانشگاهی روبه‌رو می‌شوید که در صندلی‌های تعبیه‌شده منتظر دریافت واکسن خود هستند. عده‌ای شادمان از اینکه بالاخره می‌توانند واکسن دریافت کنند، برخی هم نگران که خدای نکرده واکسن عوارضی نداشته باشد و مایه دردسر شود. کسانی که زودتر رسیده‌اند، منتظر آغاز واکسیناسیون در این مرکز بودند. صفی نه چندان طولانی که با آغاز عملیات تزریق واکسن در کمترین زمان چیزی از آن باقی نماند. یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که به‌تازگی درسش را به پایان رسانده می‌گوید که «شب گذشته با مراجعه به سایت وزارت بهداشت نوبت واکسن در این مرکز را دریافت کرده است.» این دانشجو که کمی مضطرب به نظر می‌رسد، می‌گوید: «امیدوارم واکسن عوارض نداشته باشد تا مجبور نشوم که برنامه‌هایم را به تعویق بیندازم.»


دانشجوی دیگر از نبود واکسن آسترازنیکا در این مرکز واکسیناسیون گله دارد و خواستار موجود شدن این واکسن می‌شود. وی که قصد دارد برای ادامه تحصیل به خارج از کشور برود می‌گوید: «اگر واکسن آسترازنیکا تزریق نکنم، نمی‌توان به آن دانشگاهی که درخواست داده‌ام بروم.»


خانمی مضطرب که در گوشه‌ای از سالن واکسیناسیون ایستاده، جلب توجه می‌کند. وی که برای همراهی دخترش به این مرکز آمده، عنوان می‌کند: «امیدوارم دخترم به واکسن حساسیت نشان ندهد.» وی که خود از کادر درمان است و واکسن تزریق کرده اما می‌ترسد که واکسن برای دخترش عوارض داشته باشد. دختر جوان پس از اینکه واکسنش را دریافت می‌کند به آغوش مادرش بازمی‌گردد و خطاب به مادرش می‌گوید: «نگران نباش درد نداشت.» این دانشجوی جوان دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: «در ایام کرونا در دانشگاه پذیرفته شدم به همین دلیل هنوز نتوانسته‌ام دوستانم را ملاقات کنم، امیدوارم به‌زودی بتوانم به دانشگاه بروم و همکلاس‌هایم را حضوری ببینم.»



یکی از کارکنان دانشگاه به همراه همسر و فرزندانش آمده و می‌گوید که قرار است همگی واکسن دریافت کنند تا هر چه سریع‌تر جان کرونا گرفته شود. وی که مادرش را به دلیل کرونا از دست داده، مصر است که همه اعضای خانواده‌اش واکسن دریافت کنند تا جانشان در امان بماند.


یکی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با دو دختر خود وارد مرکز واکسیناسیون می‌شود و قصد دارد علاوه بر دریافت واکسن برای خود، فرزندانش نیز واکسن دریافت کنند. این استاد برادرش را در ایام کرونا از دست داده و امیدوار است که با افزایش واکسیناسیون فعالیت‌های حضوری دانشگاه‌ها آغاز شود. وی که دلتنگ دانشجویان خویش است، می‌گوید: «با واکسیناسیون اکثر جمعیت کشور، می‌توانیم امیدوار باشیم که به‌زودی دانشجویان را در دانشگاه ببینیم.»


در مجموع در طی مدت بازگشایی مراکز واکسیناسیون در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۱۵۰ هزار کارمند، عضو هیئت‌علمی و اساتید واکسینه شدند و بیش از ۲۵۰ هزار دانشجوی غیرپزشکی و نزدیک به ۲۰ هزار دانشجوی پزشکی واکسیناسیونشان انجام شده است. همچنین بر اساس اولویت‌های اعلام شده از طرف وزارت بهداشت، بیش از ۲۰۰ هزار نفر از اعضای خانواده کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی نیز واکسینه شدند.


واکسیناسیون مردم عادی در مراکز دانشگاه آزاد اسلامی


در این میان مردم عادی که ارتباطی با دانشگاه ندارند نیز می‌توانند به مرکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه کنند. در میان متقاضیان دریافت واکسن این افراد نیز به چشم می‌خورد. این افراد به خاطر نزدیکی محل زندگی‌شان به مرکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی مراجعه کرده‌اند. یکی از آن‌ها می‌گوید: «مراکز دیگر شهر خیلی شلوغ است، اینجا وقتمان گرفته نمی‌شود و می‌توانیم به‌سرعت واکسن را دریافت کنیم.»



یکی از دانشجویان که نمی‌دانست می‌تواند خانواده‌اش را به این مرکز بیاورد، پس از اینکه واکسنش را دریافت کرد، پدر و مادرش را آورد تا واکسن تزریق کنند. وی می‌گوید: «مراکز سطح شهر شلوغ هستند، اینجا معطلی ندارد.»



کمک دانشجویان پرستاری به روند واکسیناسیون


با ورود به مرکز واکسیناسیون وجود کانترهای متعدد برای تزریق واکسن و واکسیناتورهای جوانی که مشخص است دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی هستند، جلوه خاصی دارد. این دانشجویان مسئولیت خطیر واکسیناسیون را برعهده گرفته‌اند، قطعاً اگر این عزیزانمان نبودند روند واکسیناسیون نمی‌توانست تا این حد سرعت بگیرد. آمارها نشان می‌دهد بیش از یک هزار و ۸۰۰ دانشجوی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی در فرایند واکسیناسیون حضور داشتند. این در حالی است که از ابتدای کرونا بیش از ۲ هزار پرستار و پزشک دانشگاه آزاد اسلامی در فرایند درمان بیماران کرونایی در بیمارستان و ده‌ها مرکز تشخیصی و پاراکلینیکی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور در کنار وزارت بهداشت خدمت‌رسانی کرده‌اند.


یکی از این دانشجویان پرستاری که سال آخر است به خبرنگار آنا می‌گوید: «یک ماه است که در مراکز واکسیناسیون حضور دارم و از اینکه قرار است به پایان کرونا نزدیک شویم واقعاً خوشحالم.»



برخی از این دانشجویان درباره داشتن ترس در موقعیتی که حضور دارند، به خبرنگار آنا می‌گویند: «این شغل ماست، بنابراین ترسی نداریم. اتفاقاً از این که قرار است به‌زودی ماسک برداشته شود خوشحال هستیم.»


در هر کانتر یک پرستار یا همان واکسیناتور و یک مسئول پذیرش که از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی است، حضور دارند. اکثر کارمندانی که در این کانترهای حاضر هستند به‌صورت داوطلبانه انتخاب کرده‌اند که در این ایام در مراکز واکسیناسیون باشند. یکی از آن‌ها به خبرنگار آنا می‌گوید: «آماده‌ام که مدت زمان بیشتری در مرکز حضور داشته باشم تا افراد بیشتری بتوانند واکسن دریافت کنند این‌گونه امیدوارم که زودتر می‌توان پایان کرونا را مشاهده کرد.»


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر