صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۵ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰
آنا بررسی می‌کند؛

‌گریز از تحریم‌های نفتی با افزایش قیمت نفت

افزایش قیمت طلای سیاه در بازارهای جهانی به گونه‌ای است که شرایط را برای اعمال تحریم‌های نفتی ایران بسیار سخت کرده است.
کد خبر : 610837

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، قیمت نفت در هفته‌های اخیر روند صعودی خود را آغاز کرده است و برخلاف بسیاری از پیش‌بینی‌ها در مسیر رکوردزنی نیز قرار دارد. در جریان معاملات امروز بازارهای جهانی قیمت نفت برنت از ۸۰ دلار نیز عبور کرد که نشان از بهبود تقاضا برای خرید نفت در بازار دارد. این بهبود تقاضا برای خرید نفت متأثر از افزایش سرعت واکسیناسیون کرونا در جهان، بازگشت بسیاری از فعالیت‌های تجاری به روال سابق و افزایش تقاضا برای نیمه دوم است.


البته نباید از نقش سازمان اوپک پلاس برای ایجاد اجماع میان تولیدکنندگان به‌منظور کاهش تولید نفت به میزان ۱۰ میلیون بشکه در روز گذشت، این تصمیم در زمان رکود توانست سهم قابل‌توجهی از مازاد بازار را کاهش دهد و به‌تدریج با بهبود تقاضا میزان عرضه را نیز افزایش داد. این افزایش تقاضا می‌تواند خبری خوشایند برای کشور باشد و دور زدن تحریم‌های نفتی را نیز امکان‌پذیر کند.




بیشتر بخوانید:


افزایش صادرات و تجارت گاز با عراق بررسی شد


وزارت نفت با سینوپک چین وارد مذاکره شد




از سال ۹۷ و با آغاز دور جدید تحریم‌های بین‌المللی مانند دوره‌های گذشته، در گام اول صنعت نفت با ممنوعیت فروش مواجه شد این تصمیم اگرچه سهم ایران را از بازارهای رسمی به صفر رساند اما ایران برای فروش نفت منتظر برداشته شدن تحریم‌ها نماند و با فروش نفت در بازارهای غیررسمی توانست بخشی از بازار خود را حفظ کند. البته در این میان آمار رسمی از سوی وزارت نفت برای فروش نفت اعلام‌نشده است و گمانه‌زنی‌ها از فروش ۳۰۰ هزار تا یک‌میلیون بشکه نفت در روز متفاوت است.


آمارهای متفاوت از فروش نفت ایران


بنا بر آمار اتاق بازرگانی ایران، میزان صادرات نفت ایران به چین در ۷ ماه اول سال ۲۰۲۱ حدود ۱۱ میلیون دلار بوده است که این آمار حکایت از کاهش ۹۹ درصدی خرید نفت از چین دارد و برخی از مؤسسات فعال درزمینهٔ انرژی آمار متفاوتی را اعلام کرده‌اند سازمان اوپک میزان صادرت ایران را بین ۵۵۰ تا ۸۵۰ هزار بشکه اعلام کرده و تانکر ترکز رقم صادرات نفت ایران را حدود یک‌میلیون بشکه برآورد کرده است اما اداره گمرک چین میزان واردات را صفر اعلام کرده است که به نظر می‌رسد به دلیل نگرانی از تحریم‌های آمریکا، این مخفی‌کاری از سوی دولت چین امری طبیعی است.


شیطنت‌ برای آمارسازی در کاهش فروش نفت


مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره به آمارهای اعلام‌شده از سوی اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: «این تنها بخشی از صادرات نفتی ما به چین است و میزان دقیق آن نیست، صادرات نفتی ما به چین نسبت به سال‌های ۹۴ و ۹۵ کاهش پیداکرده اما این آمار با کمی شیطنت پخش‌شده است».


به گفته وی، «چین تنها کشور دنیاست که به‌صورت رسمی اعلام می‌کند تحریم‌ها علیه ایران را قبول ندارد و میزان واقعی خرید نفتی چینی‌ها از ایران هرگز منتشر نمی‌شود و جزو آمار محرمانه کشور است».



افزایش قیمت نفت به نفع ایران است


سید محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در سازمان اوپک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه نفت و انرژی خبرگزاری آنا با اشاره به مبادلات نفتی ایران با کشورهای مانند ونزوئلا و لبنان می‌گوید: «الگوی مبادلات نفتی میان کشورهایی که با تحریم‌های آمریکا مواجهند، از گذشته مطرح بوده است، این شکل از همکاری انرژی را می‌توان معامله‌ای برد-برد برای هر دو کشور ارزیابی کرد».


وی می‌گوید: «شکل دریافت مطالبات در این‌گونه معاملات بسته به توافق طرفین می‌تواند به شکل نقدی و یا به‌صورت دریافت کالا باشد و بخشی از تحریم‌ها را برای طرفین معامله دور بزند».


خطیبی «افزایش قیمت نفت را به دلیل تقویت تقاضا در بازار عنوان کرد و ادامه این روند در افزایش فروش نفت ایران در بازار تاثیرگذار است و اعمال تحریم را برای تحریم‌کنندگان سخت‌تر می‌کند».


درمجموع می‌توان گفت که با افزایش قیمت نفت شرایط برای تحریم ایران بیش از گذشته سخت‌تر خواهد شد و از سوی دیگر ایران می‌تواند سهم بیشتری از بازار غیر رسمی را به خود اختصاص دهد و درآمدهای نفتی خود را افزایش دهد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر