صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۴
درگفت‌وگو با‌ آنا

محمد بنا: کی‌روش نیستم وکیل بین‌المللی داشته باشم / با یک سوت می‌آیم و با سوت بعدی می‌روم

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی گفت :اصلا فکر نمی‌کردم سوریان بتواند در این فرصت کوتاه خود را به معیارهای مدنظرم برساند.
کد خبر : 61021

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، تیم ملی کشتی فرنگی زیر نظر محمد بنا پنجمین مرحله اردوهای خود برگزار می‌کند. این تیم در المپیک لندن بهترین عملکرد را داشت و با کسب 3 مدال طلا باعث شد ایران رتبه‌ای بسیار خوب را در جدول رده‌بندی پیدا کنداما با مشکلات مالی روبرو شده که از دیدگاه محمد بنا برای حضور در المپیک ریو کافی نیست. این موضوع به همراه مشکلات قرارداد بنا با فدراسیون کشتی و دیگر مسائل روز کشتی فرنگی موجب شد تا دقایقی با سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی هم کلام شویم.


* در صحبت‌هایی که در روزهای گذشته داشتید از شرایط مالی تیم‌تان ناراضی بودید.


ببینید از قول من جوری نوشته‌اند آه در بساط نداریم که انگار اوضاع تیم ملی خیلی خراب است. اتفاقا وضعیت بسیار خوبی در اردوها داریم. فدراسیون تمام تلاشش را می‌کند ملی‌پوشان بدون مشکل تمرین کنند. من گفتم نگاه المپیکی به کشتی نیست. فدراسیون کشتی بودجه المپیکی نگرفته و من باید همه خواسته‌هایم را از رسول خادم بخواهم. او هم قدرت این را ندارد که به خوبی از ما پشتیبانی کند. الان معمولی‌ترین تورنمنت‌ها هم با جوایزی که برای تیم‌های نخست دارند بهترین کشتی‌گیران جهان را به مسابقات خود می‌‌آورند تا رقابت‌ها از لحاظ کیفی عالی شود اما ما در جام تختی با سابقه بسیار زیادی که دارد جایزه مهمی نداریم که کشتی‌‌گیران خوب دنیار را جذب کند. در حالی که پیش از این جوایز مناسبی می‌دادیم. فاصله گرفتن از استانداردهای جهانی مشکلاتی را برای کشتی‌گیران ما به وجود می‌آورد. آنها نیاز دارند تا با برترین‌های جهان روبرو شوند تا در المپیک به مشکلی برنخورند.


* با چنین وضعی چقدر شانس داریم تا در المپیک ریو همانند المپیک لندن موفق باشیم؟


در تمام دوره هایی که در المپیک شرکت کرده‌ایم موفقیت‌های ما به صورت اتفاقی بوده است. ما در المپیک مونیخ یا پکن شانس زیادی برای موفقیت خودمان متصور بودیم اما عملکرد بسیار ضعیفی داشتیم اما در المپیک لندن در شرایطی که انتظار نمی‌رفت بتوانیم کار خاصی انجام دهیم مدال‌های طلای زیادی به دست آوردیم. الان که مدیربت ورزش کشور اعلام کرده حداکثر توان کاروان ورزشی ایران 6 مدال در المپیک ریو است. آن هم بدون اینکه رنگ مدا‌ل‌ها را مشخص کند. شرایط تغییر می‌کند و مدال‌های زیادی می‌گیریم. به هر حال ما مسائلی مهم‌تر از ورزش داریم که باید به آنها برسیم و نمی‌توانیم قول موفقیت بدهیم.


* از دست بشیر باباجان زاده ناراحت بودید. به غیر از او ملی‌پوش دیگری بود که انتظارات شما را برآورده نکرده است؟


من از همه ملی‌پوشان راضی هستم. اتفاقا تلنگری که به بشیر زدم باعث شد او به خود بیاید و با جدیت بیشتری تمرین کند. الان همه تیم با حداکثر پتانسیلی که دارند زحمت می‌کشند و تمرین می‌کنند. نگته همه بچه‌های ما ملی است. من اگر داد می‌زنم و از کم و کاستی که وجود دارد گلایه می‌کنم مسئول تیم ملی هستم و برای بهتر شدن شرایط بچه‌ها حداکثر تلاشم را می‌کنم. باید بگویم که همه این کمبودها باعث نمی‌شود انگیزه ملی‌پوشان ما کم شود و آنها روی تشک ضعیف ظاهر شوند.


* شرایط حمید سوریان و امید نوروزی چگونه است. به دوران اوج خود نزدیک شده‌اند؟


واقعا عالی کار می‌کنند. آنها می‌توانند شانس خود را برای دومین طلای المپیک بیازمایند. البته باید اواخر اسفند برای کسب سهمیه در تورنمنت قزاقستان شرکت کنند و بعد از آن تلاش کنند تا در بهترین فرم خود راهی المپیک شوند تا ان‌شاءالله برای کسب طلا بخت اصلی مسابقات باشند.


* حمید سوریان توانسته بحران‌های اخیر را با موفقیت پشت‌سر بگذارد؟


از دیدگاه من و حضرتی مربی‌اش حمید همه ناامیدی‌ها را از بین برده و تبدیل به همان قهرمان جهان قبلی شده است. هر کسی وقت دارد بیاید و از نزدیک تمرینات او را ببیند. برای منی که سال‌هاست با او کار کرده‌ام آمادگی حمید ستودنی است. اصلا فکر نمی‌کردم بتواند در این فرصت کوتاه خود را به معیارهای مدنظرم برساند.


* چرا برخی ملی‌پوشان با یک دو مدال جهانی برای‌شان سخت است در انتخابی شرکت کنند اما برای مرحوم غلامرضا تختی سخت نبود؟


مسائل برمی‌گردد به شرایط زمان خودش. آن زمان اردوها به صورت امروز برگزار نمی‌شد. هر کسی برای خودش تمرین می‌کرد و پس از اینکه تمامی نفرات در رقابت‌های انفرادی شرکت می‌کردند اردوی 20 روزه‌ای برگزار می‌کردند و بعد از آن به مسابقات المپیک، آسیایی یا جهانی می‌رفتند. الان شرایط دنیا عوض شده است. کشتی‌گیران باید در انتخابی شرکت کنند اما برخی نفرات حتی اگر شکست خوردند با توجه به سابقه‌ای که دارند باید در اردوها باشند تا در فرآیند تمرینات بهترین‌ها برای مسابقات جهانی آماده شوند.


* قرارداد محمد بنا با فدراسیون کشتی به چه نحوی است؟


قرارداد برای امثال کارلوس کی‌روش است که وکیل بین‌المللی دارد و اگر پولش دیر بشود تهدید می‌کند و اگر به نتیجه نرسید با شکایت پولش را می‌‌گیرد. بالاخره او قرارداد ترکمنچای دارد. مربی‌های معمولی مثل من ماه به ماه حقوقی می‌گیرد و هیچ وقت قراردادی را نمی‌بیند. بالاخره آقای کی‌روش مربی عالی است. امثال من نه بیمه ای داریم و نه قرارداد مشخصی که طبق آن بتوانیم کسی را تهدید کنیم. برای من یک سوت می‌زنند، می‌آییم. با سوت بعدی می‌رویم.


* چه شیوه‌ای را در نظر گرفتید که کشتی فرنگی ما متحول شد؟


کشتی فرنگی ورزشی وارداتی است. در نتیجه تمامی فنون آن هم وارداتی است. ما سال‌ها در رقابت‌های مختلف شرکت می کردیم و ناموفق بودیم. دلیلش هم مشخص بود. نمی‌توانستیم فنون را به صورت کامل تقلید کنیم چرا که خود اروپایی‌ها بهتر فنون‌شان را اجرا می‌کردند. اگر کسی از ایران مدال هم می‌گرفت به خاطر آمادگی بدنی و هوش بالایی بود که داشت وگرنه مدالی نمی‌توانستیم بگیریم. آمدیم یک سبکی را پیاده کردیم که امروز یکی از بهترین سبک‌های دنیاست. ما با سبک ایرانی موفق شدیم حریفان را شکست دهیم. بچه‌ها با خلاقیت کشتی می‌گیرند چرا که راهکارهای استفاده درست از فنون را یاد گرفتند. حالا که ما تنبل فنی در تیم ملی نداریم همه دنیا روی کشتی‌گیران ما حساب می‌کنند.








انتهای پیام/

ارسال نظر