صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۳ - ۰۳ مهر ۱۴۰۰
با تلاش اخترشناسان انجام شد؛

کشف کهکشانی رازآلود در لبه جهان

دانشمندان در رصدهای اخیر خود توانسته‌اند اطلاعاتی از یک کهکشان رازآلود را کشف کنند.
کد خبر : 610139

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از ستاره‌شناسان در مطالعات اخیر خود نشانه‌هایی از کهکشانی جدید را در قسمتی از کیهان که با نام «لبه جهان» شناخته می‌شود، کشف کردند. طبق بررسی‌های اولیه دانشمندان این کهکشان رازآلود بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش به وجود آمده است.


دانشمندانی از کشور ژاپن اولین بار موفق شدند با استفاده از تلسکوپ‌های مجهز به پرتو فرابنفش این کهکشان را مشاهده کنند البته در رصدهای اولیه تنها آثاری از گرد و غبار در منطقه این کهکشان دیده شد ولی پس از تحقیقات بیشتر و بهره‌گیری از تلسکوپ‌های قدرتمند و اطلاعات ارسالی از ماهواره‌ها وجود کهکشانی در لبه جهان تأیید گردید. از زمان کشف این کهکشان تاکنون بیش از ۴۰ ستاره نیز در آن قسمت از کیهان رصد شده است و احتمالاً در آینده تعداد بیشتری سیاره و ستاره در این کهکشان کشف می‌شود.


با توجه به حجم عظیمی از غبارهای کیهانی که در اطراف کهکشان تازه کشف شده وجود دارد، گروهی از دانشمندان معتقدند با استفاده از اطلاعات به‌ دست آمده در کهکشان «لبه جهان» می‌تواند مدل‌سازی جدیدی برای نحوه به وجود آمدن اجرام آسمانی را در نظر گرفت. آنچه اکثر دانشمندان اکنون در مورد آن توافق دارند بیشتر بودن سن این کهکشان از کهکشان راه‌شیری است. در واقع کهکشان «لبه جهان» ۸۰۰ میلیون سال پیش از  تشکیل کهکشان راه‌شیری و سیاره و ستارگان موجود در این مجموعه به وجود آمده است. قطعاً باید مطالعات گسترده‌تری در مورد این کهکشان انجام گیرد؛ زیرا انسان‌ها تقریباً هیچ اطلاعاتی از لبه جهان ندارند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر