صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۶ - ۰۳ مهر ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

از نظرسنجی پشت شیشه‌های دودی تا شنیدن اعتراض مردم

به باور کارشناسان، اگر مسئولان در جامعه حضور پیدا نکنند، تصویر واقعی از مشکلات ندارند و راهکارهایشان گره‌گشا نیست.
کد خبر : 609964

گروه سیاست خبرگزاری آنا، با آغاز دولت سیزدهم و پایان دولت تدبیر و امید، مسئولان در میان مردم حضور یافتند و از نزدیک با مشکلات اقتصادی و معیشتی آنان آشنا و درگیر شدند.


این تکاپو و ارتباط مستقیم با جامعه، در قوه‌های دیگر نظام نیز بروز پیدا کرده و از رئیس مجلس یازدهم تا رئیس قوه قضائیه بازدیدهای متعدد میدانی را در دستورکار خود قرار داده‌اند.


در ۸ سال گذشته، حضور دولتمردان در میان مردم به یک حسرت تبدیل شده بود و نهایت حضور مسئولان در استان‌ها به برگزاری جلسات شورای اداری استان ختم‌ می‌شد؛ این شیوه حکمرانی کار را به‌جایی رساند که حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق در بحران‌ها ناپدید می‌شد.


برای مثال، در فروردین ۱۳۹۸ با ورود موج بارشی به کشور، ۲۵ استان و بیش از چهار هزار و ۴۰۰ روستا در کشور درگیر سیل شدند؛ در این شرایط، بی‌خبری از رئیس‌جمهور وقت بسیار تعجب‌برانگیز بود و چند روز بعد مشخص شد که روحانی در ایام تعطیلات نوروزی، به جزیره «قشم» سفر کرده است.



«محمود صادقی» نماینده اصلاح‌طلب تهران در مجلس در واکنش به نوع مدیریت روحانی، با اعلام اینکه او در سفر نوروزی قشم است، گفته بود: «از آقای روحانی توقع داریم که سفر قشم خود را نیمه‌کاره رها کرده و به مناطق سیل‌زده برود تا از نزدیک امور کمک‌رسانی را رصد کند».


به روایت آمارها، نظرسنجی دولت تدبیر و امید به پشت شیشه‌های دودی خلاصه شد و حسن روحانی در خصوص نحوه ارتباط خود با مردم معتقد بود: «من همیشه به دوستان هم می‌گویم، در تهران هم همین‌طور است، در خیابان که رد می‌شویم به چهره مردم نگاه می‌کنم که شاد است یا نه؛ اگر شاد است من کاملاً راحت می‌شوم و با یک نشاطی سرکار فعالیت می‌کنم، اگر روزی ببینم چهره مردم غم‌آلود و گرفته است می‌فهمم ما مشکل داریم».


این بی‌خبری از جامعه کار را تا جایی رساند که وقتی روحانی در ماشین خود و در جمع محافظانش به دیدار کارگران خشمگین معدن زمستان یورت گلستان رفت، با مشت‌ها و اعتراضات صریح کارگران خشمگین معدن مواجه شد.


به باور بیژن مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی، دولت روحانی سرمایه اجتماعی در ایران را نابود کرده است.




بیشتر بخوانید:





کارشناسان معتقدند در شرایط کنونی کشور با وجود مشکلات اقتصادی دیدار چهره به چهره مدیران نهادها با مردم می‌تواند بخشی از مشکلات آن‌ها را برطرف کند و این شیوه حکمرانی مردم‌گرا در دولت جدید و همچنین روسای قوا مقننه و قضائیه مشاهده می‌شود.


رئیس‌جمهور بدون واسطه با مردم


سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان از همان روزهای ابتدایی دولت سیزدهم مشغول سرکشی به مناطق محروم است و در کمتر از یک ماه، چهار سفر استانی داشته است.


استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و ایلام مقصد سفرها استانی رئیس‌جمهور بوده و علاوه‌ بر بازدید میدانی از مناطق مختلف، رئیسی گفت‌وگوی چهره به چهره با مردم را در دستورکار خود قرار داده است.


رئیسی در جمع اهالی روستای مرزی ملاعلی


رئیسی در این دیدار صمیمی از نزدیک خواسته‌ها و مشکلات مردم این روستا را شنید و در جمع آنان سخنرانی کرد.



رئیس‌جمهور در جمع مردم منطقه حاشیه‌نشین کاظمیه بیرجند


رئیس‌جمهور با حضور در مقابل مسجد این محله از نزدیک با مردم دیدار و به سخنان و مشکلات آنان گوش کرد و سپس در سخنان کوتاهی تأکید کرد با همت دولت و همراهی مردم، مشکلات قابل‌حل خواهند بود.


غلامرضا منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به سفرهای استانی حجت‌الاسلام رئیسی اظهار کرد: مردمی بودن یکی از شاخصه‌های دولت سیزدهم است و این امر، نباید در شعار محدود شود. امیرالمؤمنین (ع) خطاب به مالک ‌اشتر در فرازی از نهج‌البلاغه تأکید بر حضور کارگزاران در میان مردم‌ دارند.


وی ادامه داد: اگر مسئولان در جامعه حضور پیدا نکنند، تصویر واقعی از مشکلات ندارند و راهکارهایشان گره‌گشا نیست؛ حضور رئیس‌جمهور در میان مردم و بررسی مسائل و مشکلات آن‌ها بدون واسطه و از نزدیک باعث امیدبخشی و دلگرمی به جامعه می‌شود و در تقویت سرمایه اجتماعی مؤثر است.


این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حجت‌الاسلام رئیسی یک جدول زمانی منظم از سفر به‌تمامی استان‌ها مشخص نکرده، بلکه به‌صورت حساب‌ شده، بازدید از استان‌های محروم را در اولویت قرار داده است و عدالت نیز این‌طور اقتضا می‌کند.


علاوه بر رئیس‌جمهور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه هم روزهای شلوغی را سپری می‌کند؛ بازدید از مجتمع قضایی قدس، ندامتگاه دماوند، زندان رجایی شهر کرج و زندان اوین از جمله بازدیدهای سرزده رئیس دستگاه قضا در روزهای اخیر است.



گفتنی است در جریان بازدید رئیس قوه قضاییه از زندان رجایی شهر ۲۰۰ درخواست از ناحیه زندانیان به حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای رسید که به دستور قاضی‌القضات مقرر شد ضمن استخراج سریع پرونده‌های این زندانیان بلافاصله تیمی قضایی به‌صورت فوری همه موارد را بررسی کنند.


محمدباقر قالیباف نیز در ادامه سفرهای استانی خود، پنجشنبه ۱ مهرماه ۱۴۰۰ به گیلان سفر کرد؛ رئیس مجلس در ادامه سفر یک‌روزه خود در جمع بازاریان بازار سنتی صومعه‌سرا حاضر شد و با کسبه و بازاریان دیدار نزدیک داشت و همچنین وضعیت بازاریان را جویا شد و دغدغه‌ها و مشکلاتشان را از نزدیک موردبررسی قرارداد.



علاوه بر این رئیس مجلس شورای اسلامی پس از بازدید بازار رشت، از مرکز آموزشی محیط زیستی تالاب انزلی واقع در پناهگاه حیات‌وحش سلکه بازدید کرد.


در روزهای اخیر به دلیل رویکرد مثبت و تحولی دولت سیزدهم و روسای قوای مقننه و قضائیه، به‌خصوص در زمینه سفرهای استانی رئیس‌جمهور بخش گسترده‌ای از مردم به آینده کشور امیدوار شده‌اند و بازدیدهای میدانی باعث شد که مسئولان بدون بروکراسی‌های اداری با معضلات کشور آشنا شوند که انتظار می‌رود این روند در آینده نیز همچنان ادامه یابد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر